Beauty

Review: Huidverzorgingsproducten van Natuurlijk Rooibos

Huidverzorgingsproducten. Als beautyliefhebber en skincareaddict ben ik dol op het testen van beauty producten die ik nog niet ken of merken die minder bekend zijn. Dus toen ik onlangs kennis mocht maken met een voor mij nieuw Skin Care merk: Natuurlijk Rooibos, begonnen mijn handen al te jeuken. Want  Rooibos is veel meer dan alleen thee. In deze review laat ik jullie drie producten zien uit de Classic lijn, voor de normale en gecombineerde huid en mijn ervaringen hiermee. 

Rooibos (Aspalathus Linearis)

Rooibos behoort tot de peulvruchtenfamilie. Het werd ten onrechte geïdentificeerd als een theeplant, maar rooibos is een kruid dat vaak als thee wordt gebruikt. En daar ken ik het dus ook van. De traditionele rooibos is ook een natuurlijk product dat geen conserveermiddelen, additieven of kleurstoffen bevat. De Zuid-Afrikanen hebben lang geleden de verbazingwekkende voordelen van deze plant ontdekt voor huid, haar en gezondheid. Wist je dat rooibos thee 50 keer meer antioxidanten bevat dan groene thee? Rooibos is dus een zeer krachtige antioxidant die ons beschermen  tegen de vrije radicalen die ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen.

Over Natuurlijk Rooibos

De huidverzorgingsproducten van Natuurlijk Rooibos zijn afkomstig van African Extracts Rooibos uit Zuid-Afrika. De huidverzorgingsproducten van African Extracts Rooibos zijn al sinds 2005 een groot succes in Afrika en zijn nu dankzij Natuurlijk Rooibos ook verkrijgbaar op de Europese markt. Het populairere merk African extracts gebruikt verse rooibos extracten in al hun producten.  De producten bevatten geen parabenen (chemische conserveringsmiddelen) en ze zijn dierproefvrij.  Natuurlijk Rooibos heeft twee beautylijnen in het assortiment; de classic voor de normale en gecombineerde huid en de advantage voor de droge en rijpe huid.

Natuurlijk Rooibos voor je huid

Deze bijzondere plant heeft een verzorgende, verzachtende en herstellende werking op de huid en vormt de basis van de huidverzorgingsproducten van Natuurlijk Rooibos. Een weldaad voor gezicht, lichaam en handen! Hoewel de meeste mensen rooibos alleen kennen als thee, staat deze plant ook bekend om zijn ontstekingsremmende, huidverzachtende en antimicrobiële werking. Alle producten van Natuurlijk Rooibos bevatten het bioactieve rooibos plantenextract, afkomstig van verse, groene rooibosplanten die alleen in het wild groeien in het prachtige Cedergebergte van de West-Kaap. Dit krachtige natuur-extract bevat een hoge concentratie antioxidanten, vitamine A en E en mineralen, die een positieve werking hebben op de huid.

Ik testte in totaal drie producten uit, uit de Classic lijn (voor de normale en gecombineerde huid).

Natuurlijk Rooibos Deep Cleansing Face Wash 150 ml €8,80

Reiniging behoort tot mijn vaste skincare routine. Al ben ik nog zo moe of ik heb helemaal geen make-up die dag op gehad, ik reinig altijd!  Deze Natuurlijk rooibos deep cleansing face wash is geschikt voor zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Ik heb dit product ‘ochtends onder de douche gebruikt en eenmaal in aanraking met water, verandert de gelachtige structuur in schuim en voelt zacht aan. De facewash zit in een kunststof tube met een vaste klikdop, gewoon praktisch en gebruiksvriendelijk.  Omdat ik regelmatig rooibos thee drink omschrijf ik de thee als iets wat me doet denken aan comfort en warmte. En dat is de geur van deze facewash ook, met een licht zoetje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een fijne manier vond om wakker te worden onder de douche, want ik zag mij al lopen met olifanten op de savanne.

Alleen en ik wil een eerlijke review schrijven, reageerde mijn huid niet zo goed na elke reinigingsbeurt. Mijn huid was droog en voelde erg trekkerig aan. Ik kreeg zelfs last van gevoelige neusvleugels. Wat ik erg jammer vind, is dat na water SLS het  hoofdbestanddeel is en dat verklaart waarschijnlijk ook mijn droge en trekkerige huid.  Ik probeer in gezichtsverzorging  SLS echt te vermijden. Daarnaast  zag ik dat Cocamide DEA op de ingrediëntenlijst staat en door deze toevoeging gaat een product schuimen. Het wordt vaak in verband gebracht met irritaties van de huid. En zo staan er nog een paar ingrediënten op waar ik niet zo blij van wordt.  Natuurlijk zit er in dit product ook een verzorgend ingrediënt: panthenol. Ik vindt deze reiniger voor mijn huid echt te heftig.

Natuurlijk rooibos Refreshing toner 250 ml €8,80

Een fris aanvoelende huid krijg je met deze Natuurlijke rooibos toner. Het zorgt er voor dat de restjes van de fashwash en onzuiverheden worden verwijderd waardoor de crème die je erna aanbrengt beter door de poriën wordt opgenomen. Deze toner ruikt ook weer lekker! Ik sprenkel een beetje toner, wat een waterige textuur heeft, hiervan op een wattenschijfje en neem mijn gezicht hiermee af. Na water is toverhazelaar het hoofdbestanddeel van deze Natuurlijk rooibos toner. Op de zesde plek van de ingrediëntenlijst staat het Bio-active Rooibos extract

Ik heb een hele lastige huid. Gevoelig, eigenwijs en vochtarm en lijdt soms haar eigen leven. Deze Natuurlijk rooibos toner is gewoon niet geschikt voor mijn huid. Ik heb het een aantal keren geprobeerd maar het was geen succes.

Natuurlijk rooibos Moisturizing face cream SPF15 75 ml €16,80

De Natuurlijk rooibos gezichtscrème heeft een zachte textuur en een ontspannende geur en het hydratatieniveau wordt op deze manier herstelt.  De crème voedt de huid, waardoor deze soepel en zacht wordt, maar trekt ook snel in waardoor geen vettige laag achter blijft. Het voelt  comfortabel aan. Wat me verder opviel is dat deze crème erg zuinig in gebruik is. Je hebt er weinig van nodig. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de normale tot gecombineerde huid. De gemengde huid heeft vaak een vette T-zone, dat is het gebied van voorhoofd, neus en kin. De huid van de wangen is meestal normaal tot droog. En omdat ik een rijpe en vochtarme huid heb ben ik erg nieuwsgierig naar de samenstelling en werking van de dagcrème voor de droge / rijpe huid( Advantage lijn). Deze Natuurlijk rooibos gezichtscrème bevat een SPF15 en wordt er gebruik gemaakt van een bekende chemische filter Ethylhexyl Methoxycinnamate.

In deze crème zit Capric Tryglyceride en is een zuiver natuurlijk product dat van 100%  kokosolie wordt gemaakt en glycerine wordt vaak in cosmetica gebruikt en is een van de beste hydraterende (vochtvasthoudende) stoffen voor de huid. En is van nature in de huid aanwezig, een veilig ingrediënt. Een ander chemisch zonnefilter in deze Natuurlijk rooibos gezichtscrème is Benzo-phenone 3( oxybenzone).  Heel eerlijk gezegd ben ik hier niet zo blij mee. Dit stofje is frequent in het nieuws geweest omdat het in 1 adem wordt gebracht met allergische reacties en zelfs gezondheidsproblemen( hormoonverstorend en kan het invloed hebben op de voortplantingsorganen).

Claudia en Natuurlijk Rooibos

Ik ben echt overtuigt dat rooibos een goed ingrediënt is, voor zowel je gezondheid als je huid omdat het van nature  rijk is aan tal van antioxidanten. Het houdt de huid in gezonde conditie, verzacht, hydrateerd en laat de huid stralen. Maar doordat mijn huid gelijk al niet goed reageerde op de facewash( waarschijnlijk vanwege SLS) en de gezichtscrème chemische, irriterende zonnefilters bevat, kan ik niet verder met het gebruiken van deze huidverzorgingsproducten.  Dat vind ik erg jammer want ik geloof echt in rooibos maar niet in deze samenstelling, ondanks het feit dat ik de geur en textuur van de producten wel prettig vind.

Wil je meer informatie over de verschillende huidverzorgingsproducten neem dan eens een kijkje op Natuurlijk Rooibos


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Heb jij wel eens huidverzorgingsproducten gebruikt met rooibos?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  VWillemse
  november 7, 2017 at 4:45 pm

  Wat een super fijne review, eerlijk ook.
  Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar deze producten.
  De foto’s zijn ook super mooi erbij.

 • Reply
  Ellen de Wit
  november 7, 2017 at 6:36 pm

  Lijken mij echt heerlijke producten! Kende het merk ook niet 🙂 Super blog!

 • Reply
  Manon
  november 7, 2017 at 7:36 pm

  Ik kende het merk niet maar vond het leuk om hierover wat te lezen! Het klinkt wel goed allemaal.

 • Reply
  Wanda
  november 7, 2017 at 9:44 pm

  Ik ken het merk totaal niet maar vind de lijn er in ieder geval wel erg mooi uit zien. Ik reinig mijn gezicht ook altijd, maar merk voor in deze tijd van het jaar dat mijn huid meer verzorging nodig heeft.

 • Reply
  Felice Veenman
  november 7, 2017 at 10:20 pm

  het klinkt zo goed dat zelfs deze doorgewinterde wateren zeep vrouw het misschien wel gaat proberen( als ik me over de prijs heen kan zetten …) ik schrik altijd zo van de prijzen van dit soort artikelen.

 • Reply
  Natalie
  november 8, 2017 at 12:04 am

  Ik ken het merk niet en heb ook nog nooit producten gezien of gebruikt met rooibos, speciaal! Jammer dat je slecht reageerde, kan gebeuren!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  november 8, 2017 at 7:55 am

  Hé, wat grappig zeg. Ik kende rooibos alleen van de thee : ) Fijne review. Als ik het zo lees ga ik dit niet proberen want mijn huid kan ook vrij overgevoelig reageren. Maar wel mooie prijzen!

 • Reply
  Irene
  november 8, 2017 at 11:01 am

  Jammer dat het een beetje tegenviel. Ik vind het wel een hele fijne blog met veel nuttige info over rooibos.

 • Reply
  Jenny - IkReis
  november 8, 2017 at 12:11 pm

  Ik ken dit merk helemaal niet!

  Ik ken roosbos vooral van de ‘thee’ en niet als toepassing in verzorgingsproducten.

 • Reply
  A Fashion Taste
  november 8, 2017 at 5:13 pm

  Het is niet altijd evident om zoveel beauty producten te reviewen. Je huid kan dan soms belast worden en slecht reageren. Ik ben wel fan van rooibos en heb dikwijls positieve reacties gehoord over de werking ervan.

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 8, 2017 at 5:24 pm

   Ja dat klopt helemaal. Daarom als ik beautyproducten test, ik altijd minimaal 1 tot 1,5 maand iets probeer. Om vervolgens daarna de producten langzaam af te bouwen. En een ander product langzaam in mijn routine te laten opnemen. Deze tip kreeg ik van Amanda Rijff en pas ik nog steeds toe. De reden dat mijn huid niet goed reageerde op de facewash, was zoals je kon lezen, door de toevoeging van SLS die als tweede op de ingrediëntenlijst staat. Ik reageer daar niet goed op, ik heb dat bestanddeel nooit in mijn cleansers. Ik ben ook nog steeds overtuigt van de positieve eigenschappen van rooibos maar niet in deze samenstelling. Zoals ik ook mijn artikel eindig.

 • Reply
  Janet
  november 8, 2017 at 7:35 pm

  Goh, rooibos thee drink ik wel dus wellicht vind ik dit ook wel lekker 😉

 • Reply
  Carrieremamma
  november 8, 2017 at 9:04 pm

  Grappig zeg. Dacht dat het alleen in thee gebruikt werd ?

 • Reply
  Amylia
  november 8, 2017 at 9:20 pm

  Hihi ik ken net zoals enkele andere ladies rooibos enkel van de thee!

 • Reply
  Mariëlle | Me-licious
  november 18, 2017 at 12:57 am

  Dit klinkt echt als een heerlijke lijn. Ik moet eerlijk zijn dat ik zelf niet snel een lijn zou hebben gekocht met rooibos erin. Zelf vind ik namelijk de thee niet lekker. Maar als ik dit zo lees bied het vele voordelen.

 • Leave a Reply