De vakantie voorbij? Terug naar dat Franse terras onder de zon, de kalmte, het uitzicht en een flesje Orangina voor je op tafel. Het is een natuurlijk verfrissende frisdrank die bestaat uit het sap van diverse citrusvruchten, echt vruchtvlees en is vrij van conserveringsmiddelen. De elegante flesjes zijn gewoon verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Ik was gisteren uitgenodigd voor een Franse perslunch waarbij de 4 gangen lunch op basis van Orangina waren bereid. Hieronder een fotoreportage van een super gezellige middag waarbij dit frisse drankje in de spotlight stond.
Orangina in de spotlights
Unieke smaak
Neem een slokje Orangina en ervaar de unieke smaaksensatie. Al sinds 1936 heeft dit unieke mediterrane drankje vele harten verovert. Het originele recept is een goed bewaard geheim dat het echte joie de vivre gevoel geeft. Alle varianten van dit frisse drankje bevatten minstens 12% citrusfruitsap (sinaasappel 10%, citroen, grapefruit en mandarijn 2%). De rijke en uitgebalanceerde smaak wordt versterkt door het sinaasappelvruchtvlees en de stukjes zest (schil). Vergeleken met andere sinasmerken bevat Orangina minder suiker en heeft het een lager koolzuurgehalte (2,5%): net genoeg voor een verrassende bite die de rijke citrussmaken niet overschaduwt. Het sap, vruchtvlees, zest en het bolle buik flesje met sinaasappelstructuur brengen je weer even terug naar dat ene perfecte moment op vakantie.
Shake it up!
Door het flesje licht te schudden, mengt het vruchtvlees goed met de diverse fruitelementen. Zo is elke slok fris en fruitig en beleef je het ultieme vakantiegevoel. Santé!
De Franse Lunch
De lekkere gerechten werden bereid door Chef Nicolas vanuit zijn oldtimer Citroen HY. Dit stond op het menu:
Menugang 1: Smoothie van Orangina, yoghurt en Grand Marnier
Menugang 2: Coquille met Orangina-schuim, Fukaki-chips en crème van venkel
Menugang 3: Eendeborst met Orangina-saus en aardappelpurée
Menugang 4: Bavarois van Orangina, crumble en bloedsinaasappel.
Deze lunch werd geserveerd in een prachtige Franse setting die de lunch een extra dimensie gaf. Met een ongedwongen ambiance en bistrostoeltjes voelde ik mij weer terug in Parijs.
Achtergrond
Orangina is in 1936 in Frankrijk geïntroduceerd door Jean Claude Beton. Met het bolle buikflesje met de sinaasappelstructuur en de unieke smaak veroverde hij de harten van consumenten en is verkrijgbaar in het bekende bolle buik flesje in 0,25L glas. De 1,4L PET (met statiegeld), 0,5L PET en 0,25L PET bevatten ook kenmerken van dit bolle buikflesje. Naast Original, is de 1,4L PET Zero ook verkrijgbaar. Dit frisse drankje is te koop bij de supermarkten Albert Heijn en Jumbo vanaf € 1,22 (Orangina Regular, 0,5 liter)en is ook verkrijgbaar in diverse on the go locaties en te bestellen in horecagelegenheden.
Hierbij nog een hele leuke video die Ciska van Ciskalala en ik hebben gemaakt van deze super gezellige perslunch.
Miss Publicity, Orangina en chefkok Nicolas heel erg bedankt voor de goede zorgen en de verwennerij. Je krijgt echt weer een plekje in onze koelkast samen met de chocoladeletters van Australian
Zoals altijd, bedankt voor het lezen.
Heb jij wel eens dit drankje gedronken?
Blog you zoen,
Claudia XOXO
12 Comments
Sophia
november 9, 2017 at 4:02 pmDat drankje wil ik zeker eens proberen! Ziet er een fantastische dag uit!
Manon
november 9, 2017 at 6:30 pmIk heb dit weleens gedronken volgens mij want de naam komt mij wel bekend voor, ik weet alleen niet meer waar. Gek he..
Chantal
november 9, 2017 at 8:45 pmOe ja ik ken het wel ja! Heel lang geleden heb ik het een keertje gedronken. Erg lekker! Leuk event ook’
Melissa krijns
november 10, 2017 at 12:46 amJa heb hem eens gekocht toen hij gratis of goedkoop te halen was via Scoupy. Erg lekker
Nicole Orriëns
november 10, 2017 at 8:03 amNee nog nooit! Maar ik vind het een aansprekend flesje. Toch zal ik het niet gauw gaan drinken want ik vind dat soort frisdrank altijd jammer van de calorieën. Dan eet ik liever een Big Mac : )
Amylia - Cookameal
november 10, 2017 at 11:41 amHeb je toevallig ook de receptjes gekregen?
Claudia Struijck
november 10, 2017 at 8:44 pmIk vraag de recepten even voor je na. Je hoort nog van mij. X
Sanne
november 10, 2017 at 11:47 amoh dat eten zag er zo lekker uit. Dat drankje ken ik nog van vroeger.
Mariëlle | Me-licious
november 10, 2017 at 12:29 pmWat heerlijk ik zou er nooit op komen om orangina in een gerecht te verwerken. Ik dronk het vroeger al in Frankrijk toen het in NL nog nergens te verkrijgen was.
Peggy
november 10, 2017 at 3:58 pmZooo! Ziet er allemaal heel lekker en gezellig uit! Jij boft :). Ik heb het drankje al wel eens gedronken is erg lekker!
wendy
november 12, 2017 at 1:13 amAaahh ziet er heerlijk uit! Ik had de volgende dag de cocktail workshop met ze 🙂
XxX
Wendy
bychristiana
november 12, 2017 at 11:31 amOh wat een onwijs leuke locatie zeg, haha, héérlijk genieten! En zo origineel; Bavarois van Orangina!