Lifestyle

5 makkelijke bespaartips

Hoe koop je veilig je herfstkleding online?

Alles wordt alleen maar duurder en besparen lijkt bijna onmogelijk. Maar…er is hoop! Ook jij kunt namelijk heel goed en makkelijk besparen. Op die manier hou je geld over voor de leuke dingen in het leven of om er met de kindjes een dagje op uit te trekken. Ik geef je namelijk 5 makkelijke bespaartips!

1. Vaste lasten

Op je vaste lasten valt er altijd wel wat te besparen. Vaak is dit wel een hele uitzoekerij en hebben we er allemaal helemaal geen zin in. Weet dat dit veel makkelijker kan, want met Vergelijkdirect bespaar je tot wel €240,- per jaar op je verzekeringen. Dit doe je met hun gratis verzekeringscheck t.w.v. €79,-. Je hoeft er niet zo heel veel voor te doen, enkel wat basisgegevens in te vullen. Zij doen namelijk de rest voor je! Makkelijk verdiend toch?!

2. Op de fiets

Ga eens na…hoe vaak gebruik jij de auto? Natuurlijk zijn er bepaalde ritten waarbij je de auto echt nodig hebt, maar er zitten ook genoeg korte ritjes bij die je ook heel goed met de fiets kunt maken. Zonde van het oh zo dure benzinegeld van tegenwoordig! Nu het weer ook lekkerder wordt is het veel aantrekkelijker om eens vaker de fiets te pakken. Je bespaart zo een boel geld en je zit lekker met je neus in de frisse lucht!

3. Bewust boodschappen doen

Het is natuurlijk geen geheim dat je heel goed kunt besparen op boodschappen. Ben je al iemand die alle aanbiedingen afstruint, dan kun jij deze tip overslaan. Er zijn genoeg mensen die dit niet doen. Bekijk de folders eens en pas daar je gerechten op aan. Dat kan je al snel veel geld schelen. Kies ook voor de wat goedkopere supermarkten en snij zelf groenten i.p.v. het voorgesneden zakje te kiezen. En heel belangrijk: doe geen boodschappen met een lege maag! Op die manier belandt er namelijk vanalles in je winkelkarretje dat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

4. Licht uit

Laat het licht eens wat vaker uit. Overdag hebben we in de lente en de zomer sowieso geen licht nodig binnen. In de avond mag er heus een lampje aan, maar niet elke lamp hoeft te branden. Steek wat kaarsjes aan voor dat gezellige sfeerlicht en je bent klaar. Check ook geregeld overdag of overal de lampen uit zijn. Zo zonde als de hele dag een lamp voor niets brandt.

5. Zonnepanelen

Wil je echt besparen op je stroom? Overweeg dan eens zonnepanelen. Met zonnepanelen wek jij jouw eigen stroom op en kan die stroomrekening flink omlaag! Vooral met de stijgende prijzen tegenwoordig is dit een hele goede tip, want afhankelijk van je verbruik kan dit zomaar tientallen tot honderden euro’s per jaar schelen!


Wat vind jij van deze bespaartips? Of heb jij nog een andere bespaartips voor mij?

Zoals altijd, bedankt voor het lezen

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply