Je hoeft geen herbivoor te zijn om verslaafd te raken aan groene smoothies. Ik ben ook nog steeds aan het ontdekken hoe lekker het is om te ontbijten of te lunchen met deze zoete drank van vers fruit en rauwe groente. En steeds meer mensen ondervinden de enorme pluspunten voor de gezondheid van de groene smoothie. Lekker en gezond, dat is toch de ideale combinatie? Tijd dus voor weer een smoothie van de week.
Alweer een heerlijke en gezonde smoothie. In deze smoothie zit een banaan, ananas, spinazie en yoghurt. Lekker fris en zoet met boordevol vitamines, calcium en vezels. De melkzuurbacteriën beschermen de dikke darm. In een gezond voedingspatroon mag zuivel zeker niet ontbreken. Een schaaltje yoghurt bevordert het gevoel van ‘lief zijn voor je lichaam’. En terecht, want yoghurt is leverancier van een hoop gezonde voedingsstoffen. En – van nature – ook van goede bacteriën. Yoghurt is een melkproduct dat op gecontroleerde manier gefermenteerd en verzuurd is. Dat wil zeggen dat de lactose door melkzuurbacteriën is omgezet in melkzuren. Hierdoor is het wat makkelijker te verteren, wat gunstig is voor de darmflora en de darm. De fermentatie van de yoghurt gebeurt door het toevoegen van twee melkzuurbacteriën, de zogenaamde levende yoghurtcultuur:
- De staafvormige Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus
- De bolvormige Streptococcus salivarius ssp. thermophilus
Ingrediënten voor twee volle glazen
1 banaan gepeld
2 handenvol spinazie
150 ml yoghurt
1/3 ananas
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de blender en zet deze aan tot je een gladde smoothie hebt. En geniet vervolgens van het moment.
Zoals altijd, heel erg bedankt voor het lezen!!!
Wat is jouw favoriete smoothie?
Blog you zoen
Claudia XOXO
10 Comments
Eva
mei 25, 2016 at 12:35 pmYum! Heerlijk recept Claudia!
Claudia Struijck
mei 25, 2016 at 5:15 pmDankjewel Eva! Ben ff op de groene tour. Ik voel me net de hulk hihihi. X
Mariska
mei 25, 2016 at 3:17 pmHopelijk maakt de ananas het goed voor de spinazie 😛 klinkt goed!
Claudia Struijck
mei 25, 2016 at 5:16 pmIk zal je zeggen Mariska…. dat mijn wederhelft deze smoothie heel erg lekker vond ondanks de spinazie. Het zoetje van de ananas maakte het idd goed hihi.
jeapiebel
mei 25, 2016 at 4:38 pmGroene smoothies als ontbijt, ik lees en hoor steeds hoe lekker dat is. Ik geloof het wel, al kan ik niet echt voorstellen. 😉 Met spinazie klinkt zo’n aparte combinatie. 🙂
Claudia Struijck
mei 25, 2016 at 5:18 pmJa kan ik me goed voorstellen Jeapiebel maar je gebruikt ook altijd een stuk fruit voor het zoetje. Het is vaak de combinatie tussen groente en fruit die de groene smoothies lekker maakt. En dat is dit x de ananas. X
Melike
mei 25, 2016 at 8:06 pmOh super lekker weer!! Je brengt mij weer op ideeen en inderdaad echt super gezond. Ik wist eigenlijk nooit hoe dat zat met fermenteren bij joghurt. Super leuk om te weten!
Claudia Struijck
mei 26, 2016 at 6:43 amIk zit in mijn groene periode hihihi. Door de toevoeging van ananas was deze smoothie erg lekker. Zelfs Dick vond hem lekker… nou en dat zegt wat…….Ik heb een tijd geleden ook iets geschreven over Kimchi, koreaans gefermenteerde kool!
Astrid
mei 26, 2016 at 9:02 pmWat gezond! Ik zou zelf alleen de banaan weglaten. Ik ben heel vreemd hoor, ik lust namelijk geen banaan 🙂
Claudia Struijck
mei 27, 2016 at 9:15 pmWhahaha geeft helemaal niks vervang je de banaan voor bijvoorbeeld ananas! X