Food

Smoothie van de week een tropendrankje met ananas

Je hoeft geen herbivoor te zijn om verslaafd te raken aan groene smoothies. Ik ben ook nog steeds aan het ontdekken hoe lekker het is om te ontbijten of te lunchen met deze zoete drank van vers fruit en rauwe groente. En steeds meer mensen ondervinden de enorme pluspunten voor de gezondheid van de groene smoothie. Lekker en gezond, dat is toch de ideale combinatie? Tijd dus voor weer een smoothie van de week.

Alweer een heerlijke en gezonde smoothie. In deze smoothie zit een banaan, ananas, spinazie en yoghurt. Lekker fris en zoet met boordevol vitamines, calcium en vezels. De melkzuurbacteriën beschermen de dikke darm.  In een gezond voedingspatroon mag zuivel zeker niet ontbreken. Een schaaltje yoghurt bevordert  het gevoel van ‘lief zijn voor je lichaam’. En terecht, want yoghurt is leverancier van een hoop gezonde voedingsstoffen. En – van nature – ook van goede bacteriën. Yoghurt is een melkproduct dat op gecontroleerde manier gefermenteerd en verzuurd is. Dat wil zeggen dat de lactose door melkzuurbacteriën is omgezet in melkzuren. Hierdoor is het wat makkelijker te verteren, wat gunstig is voor de darmflora en de darm. De fermentatie van de yoghurt gebeurt door het toevoegen van twee melkzuurbacteriën, de zogenaamde levende yoghurtcultuur:

 • De staafvormige Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus
 • De bolvormige Streptococcus salivarius ssp. thermophilus

Smoothie van de week ingredienten

Ingrediënten voor twee volle glazen

1 banaan gepeld

2 handenvol spinazie

150 ml yoghurt

1/3 ananas

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en zet deze aan tot je een gladde smoothie hebt.  En geniet vervolgens van het moment.

Smoothie van de week resultaat.2JPG


Zoals altijd, heel erg bedankt voor het lezen!!!

 

Wat is jouw favoriete smoothie?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Eva
  mei 25, 2016 at 12:35 pm

  Yum! Heerlijk recept Claudia!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 25, 2016 at 5:15 pm

   Dankjewel Eva! Ben ff op de groene tour. Ik voel me net de hulk hihihi. X

 • Reply
  Mariska
  mei 25, 2016 at 3:17 pm

  Hopelijk maakt de ananas het goed voor de spinazie 😛 klinkt goed!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 25, 2016 at 5:16 pm

   Ik zal je zeggen Mariska…. dat mijn wederhelft deze smoothie heel erg lekker vond ondanks de spinazie. Het zoetje van de ananas maakte het idd goed hihi.

 • Reply
  jeapiebel
  mei 25, 2016 at 4:38 pm

  Groene smoothies als ontbijt, ik lees en hoor steeds hoe lekker dat is. Ik geloof het wel, al kan ik niet echt voorstellen. 😉 Met spinazie klinkt zo’n aparte combinatie. 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 25, 2016 at 5:18 pm

   Ja kan ik me goed voorstellen Jeapiebel maar je gebruikt ook altijd een stuk fruit voor het zoetje. Het is vaak de combinatie tussen groente en fruit die de groene smoothies lekker maakt. En dat is dit x de ananas. X

 • Reply
  Melike
  mei 25, 2016 at 8:06 pm

  Oh super lekker weer!! Je brengt mij weer op ideeen en inderdaad echt super gezond. Ik wist eigenlijk nooit hoe dat zat met fermenteren bij joghurt. Super leuk om te weten!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 26, 2016 at 6:43 am

   Ik zit in mijn groene periode hihihi. Door de toevoeging van ananas was deze smoothie erg lekker. Zelfs Dick vond hem lekker… nou en dat zegt wat…….Ik heb een tijd geleden ook iets geschreven over Kimchi, koreaans gefermenteerde kool!

 • Reply
  Astrid
  mei 26, 2016 at 9:02 pm

  Wat gezond! Ik zou zelf alleen de banaan weglaten. Ik ben heel vreemd hoor, ik lust namelijk geen banaan 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 27, 2016 at 9:15 pm

   Whahaha geeft helemaal niks vervang je de banaan voor bijvoorbeeld ananas! X

  Leave a Reply