Food

Recept: Smoothie met pastinaak en mango

 

Pastinaak behoort tot de zogenaamde vergeten groente. Vroeger toen er nog geen aardappelen waren in Europa aten de mensen veel pastinaak. Een soort crème-witte kleur lange wortel . De smaak is licht aromatisch zoet, anijsachtig en soms een tikkeltje bitter. Pastinaken zijn ook erg gezond en ideaal tegen een winterdip! Vanwege de grote hoeveelheid vitamine K en B en de legio mineralen, is pastinaak het perfecte hulpmiddel om je weer top fit te voelen. Ze zitten vol met ijzer, kalium, calcium, etherische oliën, foliumzuur en vitamine E, C, K en B. Etherische oliën verzachten maag- en darmklachten. Vandaag een heerlijke smoothie op het menu met pastinaak.

doosje (Medium)

In deze laatste basis voor smoothie van A.H die ik uitprobeer zit 40% pom­poen, 40% man­go ,10% ba­naan, en 10% pas­ti­naak. Wat ik zo ideaal vindt aan deze basis voor smoothie is dat het supersimpel is maar erg lekker. De smoothie mix even laten ontdooien, verse sinaasappel sap  (of appelsap, yoghurt of melk) toevoegen. Even blenden en klaar is de heerlijke frisse smoothie. Ik gebruik 6 sinaasappels voor twee volle glazen.
Deze basis voor smoothie kost € 1,99 en nu is tweede halve prijs.


Heb jij wel eens een smoothie gemaakt met pastinaak of een ander vergeten groente? Laat het me dan weten.

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mariska
  februari 29, 2016 at 3:21 pm

  O oh, pastinaak weet ik niet eens hoe het smaakt. Hoe erg is dat? Mango ben ik wel heel gek op, dus dat moet goed komen!

  • Reply
   Claudia Struijck
   februari 29, 2016 at 4:38 pm

   whahah Mariska, dat wist ik eerst ook niet hoor. Maar die combi met mango is erg lekker. Gewoon een x proberen. X

  Leave a Reply