Beauty

SPLAT Blackwood, een gitzwarte bio-actieve tandpasta op basis van berkhoutskool

Op 30 november jl. kreeg ik wel een erg spannend pakketje binnen van SPLAT. Een serie ‘premium’ tandpasta’s met een eigengereide formule, enkel met natuurlijke grondstoffen en buitengewone resultaten. Meest opvallend in het assortiment en waar ik enorm nieuwsgierig naar ben is Splat Blackwood, een gitzwarte bio-actieve tandpasta op basis van berkhoutskool, voor extra witte tanden. De tijd dat houtskool alleen gebruikt werd om te tekenen en te barbecueën is voorbij. Houtskool is hip, hot en happening, als ik beautyland mag geloven. Tegenwoordig tref je het gitzwarte goedje in verschillende vormen dan ook veelvuldig aan op de cosmeticamarkt. Ik testte dit product een maand uit. Benieuwd, wat er gebeurde toen ik mijn tanden poetste met houtskool? lees dan snel verder!

SPLAT

SPLAT is een familiebedrijf, opgericht in 2001. Alle tandpasta’s van SPLAT worden ontwikkeld en geproduceerd in een eigen, duurzame en eco-vriendelijke fabriek. Elk SPLAT product moet voldoen aan vier eisen: het moet vernieuwend zijn, van de best mogelijke kwaliteit, duurzaam zijn in productie en samenstelling en aantoonbare resultaten geven.

Het merk is, ondanks dat ze niet veel reclame maken, verkrijgbaar in al 48 landen. Daar hoort Nederland nu ook bij en is inmiddels vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij de Etos.! Splat is er in verschillende smaken en in een groot aantal natuurlijke samenstellingen, elk met hun specifieke doel. Zo is er een variant die ervoor zorgt dat wijn en koffiedrinkers minder last hebben van verkleuringen, een versie met gember voor mensen die langer een natuurlijk frisse adem willen, eentje met magnolia-extract voor gevoelige tanden en natuurlijk is er ook een ‘extreme white’ die met hulp van een reeks natuurlijke ingrediënten de tanden tot wel twee tinten lichter maakt. Geen smaakjes maar samenstellingen dus! Klinkt al heel goed.

Zwarte tandpasta

Splat Blackwood is de ster van de serie. Met z’n €7,99 per tube zeker niet de goedkoopste, maar daar krijg je wel een tandpasta voor terug met een aantal unieke eigenschappen waar de gitzwarte kleur er één van is. Ik moest wel heel erg wennen toen ik met het spul voor de wastafel stond. Ik was ineens niet meer  zo zelfverzekerd en enthousiast. Ik bedoel HALLO, houtskool is letterlijk koolstof en as, het wordt gebruikt tijdens het ‘dik doun in toene’ ( In het Nederlands barbecueën) (!). Het is een kleur waar ik eigenlijk als laatste pas aan denk als ik aan een tandpasta denk. Zwart als kleding, top maar als tandpasta? Hmmmmm. Die kleur komt overigens van Karelische berkhoutskool, dat een bewezen effectiviteit heeft bij het veilig bleken van tanden en geurtjes absorbeert.

Smaak

Een van de belangrijkste ingrediënten is die van jeneverbessen.  Het geeft een verbazingwekkend frisse smaak, vind ik! Het extract van deze bessen beschermt – samen met diverse andere werkzame bestanddelen – de mond en tanden tegen bacterie- en plakvorming en zorgt voor een betere pH balans. Het natuurlijke Biosol is toegevoegd als bewezen effectieve ontstekingsremmer.

Actieve ingrediënten 

Jeneverbes extract, berkhoutskool, biosol extract, stevia extract

Effect

 • Jeneverbes extract heeft een antibacterieel effect
 • Berkhoutskool wit de tanden en absorbeert geuren
 • Biosol is een zeer effectieve ontstekingsremmer
 • Wit de tanden op natuurlijke wijze (2 tonen op Vitapan schaal)
 • Frisse adem
 • Verwijdert tandplak
 • Smaak: jeneverbessen
 • Kleur: zwart

Claudia en Splat Blackwood Tandpasta

Het resultaat is verbazingwekkend, ik ben echt blij verrast. Als je, zoals ik  een witte tandpasta gewend bent is de zwarte kleur in je mond wel even wennen, hahaha. Gelijk na aanraking van de mond verandert de zwarte kleur in lichtgrijs, dus geen mond die rechtstreeks uit een scene van een horrorfilm komt. Toch ben ik erg onder de indruk en Dick en Lara ook. Ze moesten van moeder de vrouw ook mee poetsen, waar het in begin een beetje onwennig was eindigde in: ‘wat een lekker frisse smaak heeft deze tandpasta’.  Omdat ik erg veel thee drink op een dag was ik erg benieuwd of na een maand poetsen mijn tanden verlost waren van theeaanslag en ik kan zeggen dat ik al wel een verschil ziet. Daarnaast voelt mijn bekkie lekker schoon en fris aan en heb ik het idee en Dick en Lara ook dat onze adem langer ‘tandpastafris’ blijft. Ik ben in elk geval erg tevreden met deze tandpasta! Laat je dus zeker niet afschrikken door de zwarte kleur, want het ingrediënt actieve kool is naar mijn idee één van de beste dingen die je in een tandpasta kunt stoppen.!!

 

Sterk op social media

Het succes van Splat wordt vooral de laatste jaren gedragen door de social media. Gebruikers zien de tandpasta als een ‘love brand’ en zijn enthousiast over de gebruikte natuurlijke materialen en de grote keuze. Meest opvallend zijn de vele goede ‘posts’ over de resultaten, met name op gebied van de witheid van de tanden. Splat is op dit moment uitsluitend bij de Etos verkrijgbaar in de varianten Blackwood, Organic, White Plus en Sensitive. De komende maanden zullen nieuwe versies worden toegevoegd en zal de tandpasta ook in andere winkels verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie over Splat neem dan een kijkje op de website van Splat Nederland .  De Splat Organic en White plus heb ik ook gekregen en deze ga ik de komende maanden ook testen!

Probeer de eigenzinnige varianten van de Splat tandspasta’s zelf ook eens: 

–        Splat Blackwood €7,99
–        Splat Organic € 6,99
–        Splat White Plus € 3,49
–        Splat Sensitive € 3,99


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!

Wat vinden jullie van zwarte tandpasta?

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Gonny
  januari 6, 2017 at 6:27 pm

  De Blackwood is zeker fijn. Lekker smaakje inderdaad.
  Als ik mijn Sensodyne op heb…
  (heel veel tubes gekocht toen die in de aanbieding was 🙂 )
  … dan koop ik deze. Of de Sensitive.
  Lekker Natuurlijk!
  Want tandpasta met fluoride vind ik steeds enger.

  Fijn weekend!
  X

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:30 pm

   En zo makkelijk verkrijgbaar bij de Etos en idd keuze zat. Ik ben echt blij verrast. Als deze op is ga ik ook beginnen met de sensitive. Jij ook fijn weekend! X

 • Reply
  ellen
  januari 6, 2017 at 8:35 pm

  Ik heb ooit mijn tandarts gevraagd welke tandpasta ik het beste kan gebruiken. Zij gaf aan dat het belangrijkste is dat er fluoride in zit (bescherming tegen gaatjes / carries) Dit zit volgens mij niet in deze tandpasta. Beschermt de tandpasta dan wel voldoende? Of toch nog extra met een fluoride tandpasta napoetsen?

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 23, 2017 at 10:51 am

   Hi Ellen, dit is het antwoord van SPLAT. Ik hoop dat je wat hebt aan deze informatie. Het verschilt heel erg per persoon in hoeverre je echt fluoride nodig hebt in je tandpasta. Of je het echt nodig hebt ligt aan meerdere factoren, zoals de kwaliteit van het water dat gebruikt wordt tijdens het tandenpoetsen.

   SPLAT biedt consumenten zelf de keuze om wel of geen fluoride te gebruiken. (Dit natuurlijk ook vanwege het grote variërende assortiment in tandpasta’s wat SPLAT aanbiedt). Wanneer je een SPLAT tandpasta gebruikt die geen fluoride bevat, (SENSITIVE, BIOCALSIUM,) hoef je je dus geen zorgen te maken aangezien deze tandpasta’s andere werkende stoffen bevatten die de kans op gaatjes aanzienlijk verminderen! Dit zijn de stoffen bioactieve Calcium en hydroxyapatiet (een bouwelement van tandglazuur). Omdat deze werkzame stoffen sterk aanwezig zijn in de SPLAT tandpasta’s zonder fluoride zorgt dit er voor dat je gebit wordt versterkt en de kans op gaatjes wordt verminderd.

   Bij BLACKWOOD werkt het net weer op een andere manier zoals hierboven wordt uitgelegd. BLACKWOOD staat bekend om de krachtige reinigende werking (97,3 %). Doordat je hele gebit en tandvlees onwijs goed worden gereinigd, worden er bepaalde stoffen in je speeksel gestimuleerd. Deze natuurlijke stoffen (die dus van nature al aanwezig zijn in ons speeksel) bevatten de kracht om gaatjes tegen te gaan, waardoor je tandglazuur op een natuurlijke manier wordt hersteld.

   • Reply
    Sacajawea
    april 10, 2017 at 8:05 pm

    Natuurlijk zegt je tandarts dat het een tandpasta met fluoride moet zijn, maar fluoride is puur gif.
    Fluoride hoopt zich op in je lichaam en lost niet op, het verdwijnt dus niet.
    Op het www staat enorm veel informatie over het gif wat fluoride heet.

    • Reply
     Claudia Struijck
     april 11, 2017 at 9:58 am

     Dankjewel Maya voor jouw aanvulling! Groetjes Claudia

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  januari 7, 2017 at 1:55 pm

  Een zwarte tandpasta lijkt mij inderdaad even wennen! Maar ik lees overal dat dit wel goed werkt. Ik wil ook wel graag van mijn koffie/thee aanslag, dus deze tandpasta ga ik zeker even proberen.

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:25 pm

   En zo makkelijk verkrijgbaar bij de Etos, gewoon eens proberen! En ach het went erg snel.

 • Reply
  Aileen
  januari 7, 2017 at 3:40 pm

  Wat een leuk product! Snap dat het even wennen is maar dit is ook een goeie uitkomst voor mensen die wel even klaar zijn met alle chemische tandpasta’s.

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 4:24 pm

   Ja precies Aileen, dat is inderdaad zo. Een heel goed alternatief is deze tandpasta.

 • Reply
  Syl
  mei 14, 2017 at 3:05 pm

  Het werkt grandioos ! jammer dat het duur is

 • Reply
  Jasmijn
  mei 23, 2017 at 2:30 pm

  Ik gebruik al een tijdje de blackwood, bij mij heeft het niet veel effect qua witter wordende tanden. Bij jou wel?

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 23, 2017 at 6:54 pm

   Nee klopt niet echt witter. Maar ik vind de tandpasta gewoon erg lekker. Hahaha

   • Reply
    Jasmijn
    mei 24, 2017 at 1:23 pm

    Dankje voor je reactie! Zal wel onderdeel van de marketing hype zijn geweest haha

 • Reply
  Hans
  juli 14, 2018 at 1:21 pm

  De site die jullie vermelden is een fake site, de correcte site is:
  http://www.splatnederland.nl

 • Leave a Reply