Beauty

Squalan ‘oil to milk’- reinigingsgel

Squalan is voor mij de meest natuurlijke ontdekking op huidverzorgingsgebied van 2016. Squalan is 100% natuurlijk. Dit bedrijf van Nederlandse bodem gebruikt Squalaan die 100% afkomstig is uit suikerriet en Ecocert is goedgekeurd. Squalaan herstelt de natuurlijke balans van de huid door terug te geven wat er van nature in hoort. Deze krachtpatser ingrediënt kan wonderen doen voor het bereiken van een stralende huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling. Vandaag lezen jullie een review over de Squalan reinigingsgel, nieuwsgierig naar dit product? Lees dan snel verder. 

In november schreef ik al een lovende review over Squalan Facial oil. Wil je dit stuk teruglezen? dat kan op Squalan facial oil. Er zijn in totaal 4 producten uit de verzorgingsrange van Squalan en alle vier de producten bevatten: Squlaan. De Pure Oil bevat zelfs 100% Squalaan.

De meesten van ons zijn altijd op zoek naar nieuwe beauty producten met ingrediënten om de huid exact te helpen zoals op het potje staat. Mijn zoektocht is voorbij…… en misschien die van jou ook na het lezen van deze review, want ik laat je kennis maken met Squalan.

Droge huid

Droge huid is een probleem voor bijna iedereen, of je nu aan seizoeninvloeden lijdt of je gevecht het hele jaar door tegen een droge huid. Niet alleen kan een strakke, jeukende, vocht uitgeputte huid ongemakkelijk zijn, het kan ook bijdragen aan vroegtijdige veroudering. Daar heb ik met mijn 45 jarige smoelwerk best wel last van. Echter, het vinden van de juiste balans van hydratatie, maar niet te vet kan een uitdaging zijn. In vroegere winters had ik mijn heil wel eens gezocht naar het plamuren van mijn gezicht met zware crèmes, alleen om verlichting te vinden, maar het olieachtige restant leidde tot verstopte poriën en puistjes.

De verpakking

Er is voor 3 producten gekozen voor glas omdat dat niet kan reageren met olie, voor de cleanser hebben ze wel speciaal gerecycled plastic gebruikt omdat je de gel substantie anders niet uit een glazen fles krijgt. De houten voetjes zijn gemaakt van Europees afvalhout en het product zit in een mooi vormgegeven hard kartonnen koker en is ook gerecycled. De meiden Leslie en Monique proberen zo duurzaam mogelijk te zijn en overal zo goed mogelijk aan te denken maar dan nog is het maar te hopen dat mensen bijvoorbeeld het glas in de glasbak gooien en niet in de vuilnisbak. Ik vind de verpakking echt prachtig. Het oogt puur, het straalt luxe en rust uit. Een minimalistisch design met elegantie pur sang en Puur Natuur! Op de flesjes en op de verpakking zie je heel subtiel de stengel van suikerriet getekend. I love it!

Squalan Cleansing Gel

Deze ‘oil to milk’-reinigingsgel is zacht, diepreinigend en verzorgend. De combinatie van oliën maakt deze cleanser zeer geschikt als reiniger. Squalane verzacht en voedt de huid en Moringa staat bekend om zijn natuurlijke zuiverende werking.

 

Claudia en Squalan

Op mijn vakantie naar Thailand heb ik deze cleansing gel meegenomen en 3 weken elke dag gebruikt. Het staat beschreven als een oil-to-milk reinigingsgel. De gel zit in een handzame slanke pompflacon. De structuur van dit product lijkt helemaal niet op een olie maar meer op een lichte creme. Ik gebruik drie pompjes op mijn handpalm en meng het product gelijk met een beetje water. Want droog inmasseren  werkt niet bij mij.  Met licht masserende bewegingen verdeel ik het product over mijn gezicht. De cleansing gel is inmiddels verandert in een super vloeibare melkachtige substantie, de ‘oil-to-milk’.  Het product voelt heerlijk zacht, wanneer je de cleansing gel zachtjes op je gezicht inmasseert. Ik spoel na met lekker veel water op mijn washand en dep mijn gezicht droog. Na afloop voelt mijn huid lekker zacht en voelt absoluut niet droog aan maar eerlijk gezegd heb ik niet het idee dat mijn huid super grondig gereinigd is.  Deze cleansing gel is prettig in gebruik.

ACTIE! Speciaal voor Beautytag lezers! Je kunt nu speciale sachets voor een alleraardigst prijsje bestellen ter kennismaking. Ga hier naar de actiepagina: kennismaking Squalan.

Neem gerust ook eens een kijkje op de website voor meer informatie: Squalan

Houd mijn website in de gaten want binnenkort mijn favoriet uit de Squalan lijn: Moisturizer facial oil. Stay Tuned.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

 

Wat vind jij van Squalan?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Gonny
  januari 27, 2017 at 5:41 pm

  Squalan is echt een verademing voor mijn droge vochtarme huid! Weg trekkerig gevoel.

  Mijn flesje Facial oil is helaas al half leeg. ’t Gaat snel.
  De reinigingsgel lijkt me ook erg fijn. Ik hou van het gevoel van water op mijn gezicht.

  Fijn weekend!
  Xxx

 • Reply
  Yvonne
  januari 28, 2017 at 4:27 pm

  Ik heb hier veel goed over gehoord en ben dan ook reuze nieuwsgierig. Fijne review!

 • Leave a Reply