Beauty

Cryolipolyse behandeling bij Blush Clinic Groningen

Cryolipolyse behandeling bij Blush Clinic Groningen

Cryolipolyse( ook wel bekend als vetbevriezing), is een veilige en bewezen behandeling om plaatselijk vet te verwijderen door middel van bevriezing. Dit zonder verdoving en bijeffecten en zonder de omliggende weefsels, spieren, zenuwen of bloedvaten te beschadigen. Ik onderging deze behandeling bij Blush Clinic in Groningen. Ik koos voor een wat lastig te behandelen gebied namelijk de binnenkant van mijn boven benen. In dit artikel vertel ik jullie graag iets over mijn ervaringen en deel ik wat informatie over Cryolipolyse!

Cryolipolyse behandeling bij Blush Clinic Groningen

Edwina, Claudia en Estelle(voor de kijker rechts)

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse, door patiënten  “CoolSculpting” genoemd, gebruikt koude temperatuur om vetcellen af ​​te breken. De vetcellen zijn bijzonder vatbaar voor de effecten van kou, in tegenstelling tot andere soorten cellen. Terwijl de vetcellen bevriezen, blijft de huid, weefsels, spieren, zenuwen en bloedvaten gespaard.

Dit is een van de meest populaire niet-chirurgische behandelingen voor vetvermindering, met meer dan 450.000 procedures die wereldwijd worden uitgevoerd.

Redenen waarom patiënten cryoliplysis willen
Patiënten die een gelokaliseerde vetophoping willen verminderen die ondanks dieet en lichaamsbeweging aanhoudt, zijn mogelijk geïnteresseerd in cryolipolyse.

Wat doet cryolipolyse?
Het doel van cryolipolyse is het verminderen van overtollig vet. Sommige patiënten kunnen ervoor kiezen om meer dan één gebied te laten behandelen of om een ​​gebied nogmaals te behandelen. Cryolipolyse kan worden toegepast op verschillende onderdelen van het lichaam, zoals de lovehandles, de buik, rug, dijen en bovenarmen: de zones. Per zone zijn er doorgaans 2 behandelkoppen nodig. Zo kunnen tegelijk beide ‘love handles’, beide zijkanten van de heupen, beide armen of de binnenkant van beide benen worden behandeld.

Vereist cryolipolyse anesthesie?
Deze procedure wordt uitgevoerd zonder anesthesie.

Cryolipolyseprocedure
Na een beoordeling van de afmetingen en vorm van de te behandelen vette bult, wordt een applicator met de juiste maat en kromming gekozen. Het aandachtsgebied is gemarkeerd om de locatie voor plaatsing van de applicator te identificeren. Er wordt een gelkussen geplaatst om de huid te beschermen. De applicator(koelkop) wordt aangebracht en de bobbel wordt in de holte van de applicator gezogen. De temperatuur in de applicator daalt, en daarbij verdooft het gebied. Patiënten ervaren soms ongemak door de kracht van het vacuüm op hun weefsel, maar dit lost binnen enkele minuten op, zodra het gebied gevoelloos is. Dit was ook mijn ervaring maar na 30 seconden voelde ik helemaal niks meer.  Ik ging vervolgens 40 minuten aan het werk op mijn mobiele telefoon.

Na de behandeling van ongeveer 40 minuten wordt het vacuüm uitgeschakeld, wordt de applicator verwijderd en wordt het gebied gemasseerd, wat de uiteindelijke resultaten kan verbeteren. Ik kon daarna gewoon weer alles doen.

Wat zijn de resultaten van cryolipolyse? De beschadigde vetcellen worden gedurende 4 tot 6 maanden geleidelijk door het lichaam verwijderd. Gedurende die tijd neemt de vetophoping af in omvang, met een gemiddelde vetvermindering van ongeveer 20 procent.

Mijn ervaring

Ik onderging deze behandeling bij Edwina en Estelle van Blush Skin Clinic Groningen. Beide dames zijn heel erg professioneel en ervaren  en staan achter deze methode. Ik werd warm ontvangen, voelde mij gelijk op mijn gemak. Dat maakt dat ik een behandeling ben aangegaan. Intake was duidelijk van A-Z, er wordt haarfijn uitgelegd wat je kunt verwachten. Omdat ik het toch wat spannend vond, stelde ze mij gerust. Zodat ik ontspannen de behandeling in kon gaan. Alhoewel resultaat al na een keer zichtbaar kan zijn,  adviseerde Edwina mij  3 behandelingen te ondergaan voor het mooiste effect. Maar dat kan dus variëren per zone/gebied.

Ik was vooraf eerlijk gezegd wat zenuwachtig want de gedachte aan -9°C op m’n huid maakte me nou niet direct enthousiast, maar het is me uiteindelijk zeker meegevallen. Voorafgaand aan de behandeling werden er foto’s van de omvang van mijn benen gemaakt zodat we later kunnen checken wat het effect is geweest en vervolgens werd de te behandelen plek afgetekend, zodat de koelkoppen goed geplaatst worden. Ik mocht gaan liggen op de behandeltafel en er werden aan beide kanten een gel pad over het behandelgebied gelegd. Dit zorgt ervoor dat je huid beschermt wordt tegen de kou. Vervolgens zal het apparaat de bindweefsel in dit gebied vastzuigen (vacuüm) met de koelkop (applicator).

Cryolipolyse behandeling bij Blush Clinic Groningen

Eerst op mijn rechterbeen, waarbij de applicator stevig tegen de huid gedrukt wordt en zich vervolgens vacuüm zuigt op de te behandel gebied. Dit voelt in het begin alsof er iemand heel hard knijpt en tegelijkertijd er een ijsblok tegenaan houdt. Ik was onder de indruk  om te zien hoe ver mijn vet er in gezogen kon worden, aangezien het met je vingers lastig is om echt een rolletje te pakken. Nadat ook de applicator op m’n linkerbeen zat werd ik afgedekt met een dekentje, lekker met een kopje thee en moest ik 45 minuten zo blijven zitten. De druk van de koelkoppen kon ik goed handelen en toen mijn huid eenmaal goed koud en wat verdoofd was ging het eigenlijk erg goed. De 45 minuten ging snel voorbij, het viel me echt mee.

Na 45 minuten stopt het apparaat CLATUU automatisch met koelen en laat ook de vacuüm los. De koelkoppen worden eraf gehaald en de behandelde plekken worden met de hand nog even gemasseerd om de doorbloeding te stimuleren en alvast wat op te warmen. Mijn huid was door de vacuüm erg rood maar deed verder geen pijn. Het fijne aan deze behandeling is dat je gelijk erna gewoon weer verder kan met je dagelijkse dingen, dus hup broek aan en op de fiets naar huis en boodschappen doen. Na een uurtje was mijn huid weer normaal van kleur en temperatuur en had ik verder nergens last van. Wat betreft de behandeling het is echt goed te doen en er is geen hersteltijd.

EN NU?

Ik heb om de 6 weken een behandeling gehad en het is erg belangrijk om dagelijkse genoeg water te drinken, helemaal na de behandeling om je lichaam te helpen de cellen en afvalstoffen af te voeren. Ook ben ik meer gaan bewegen maar omdat het te behandelen gebied erg lastig is, is het erg moeilijk om het resultaat te laten zien op de foto’s die er gemaakt zijn. Gelukkig mocht ik van Edwina, eigenaresse van Blush Skin Clinic een foto zien van een klant van haar, die cryolipolyse heeft ondergaan op haar buik. Met een voor-en na foto.

Ben jij geïnteresseerd in een cryolipolyse behandeling en zou je hiervoor meer informatie willen hebben. Neem dan gerust contact op met de dames van Blush Clinic in Groningen of Eelde.

Blush Clinic - Schoonheidsspecialiste Edwina Martin
Blush Clinic Eelde
Burg. J.G. Legroweg 94
9761TD Eelde | Route plannen

Blush Clinic Groningen
Hereplein 4-1
9711GA Groningen | Route plannen

Blush Clinic Haren
Rummerinkhof 4A
9751SL Haren | Route plannen

Telefoon:050 – 205 3007

E-mail:frontoffice@blushskinclinic.nl

Cryolipolyse behandeling bij Blush Clinic Groningen


Wat zijn jouw gedachten over cryolipolyse? Of heb je misschien wel eens een behandeling ondergaan? laat het me weten in een reactie!

Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like