Beauty

Tea tree olie: een natuurlijk wonderolie plus een kortingscode

Tea tree olie: een natuurlijk wonderolie

Tea tree olie: een natuurlijk wonderolie. Tea tree olie, ook wel theeboomolie of tea tree oil genoemd, is een etherische olie die wordt gewonnen uit de bladeren van de theeboom (melaleuca alternifolia), een boom die in bepaalde delen van Australië voorkomt. De olie heeft een sterke antibacteriële, schimmelwerende en anti-virale werking. In dit artikel duik ik dieper in de wereld van tea tree olie en ontdekken we samen waarom het een essentieel onderdeel is geworden van vele huishoudens.

Tea tree olie: een natuurlijk wonderolie

Tea tree olie: een natuurlijk wonderolie

De Oorsprong van Tea Tree Olie:

De geschiedenis van tea tree olie gaat terug tot de inheemse Australische bevolking, die het gebruikte voor zijn medicinale krachten. De bladeren van de Melaleuca alternifolia werden traditioneel geplet en aangebracht op wonden en huidaandoeningen. Tegenwoordig wordt tea tree olie op grote schaal gedestilleerd uit deze bladeren en is het beschikbaar als een geconcentreerde essentiële olie.

Toepassingen

Tea tree olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende toepassingen. In de traditionele Australische geneeskunde werd de olie gebruikt om wonden te behandelen, infecties te bestrijden en huidproblemen te verhelpen. Tegenwoordig wordt tea tree olie ook veel gebruikt in de moderne geneeskunde en cosmetica.

Enkele veelvoorkomende toepassingen van tea tree olie zijn:

 • Huidaandoeningen: Tea tree olie is effectief tegen acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen. De olie kan worden gebruikt om puistjes te bestrijden, de huid te reinigen en ontstekingen te verminderen.
 • Wonden en infecties: Tea tree olie heeft een antiseptische werking en kan daarom worden gebruikt om wonden te desinfecteren en infecties te voorkomen. De olie kan ook worden gebruikt om insectenbeten en zonnebrand te behandelen.
 • Haarverzorging: Tea tree olie kan worden gebruikt om hoofdhuidproblemen zoals roos, vette haar en haaruitval te behandelen. De olie kan ook worden gebruikt om het haar te verzorgen en te beschermen.
 • Andere toepassingen: Tea tree olie kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals het verminderen van stress, het verlichten van spierpijn en het verdrijven van insecten.

Veiligheid

Tea tree olie is over het algemeen veilig voor gebruik op de huid. Het is echter belangrijk om de olie verdund te gebruiken, omdat het in pure vorm kan irriteren. Voor gebruik op de huid wordt aangeraden om de olie te verdunnen met een draagolie, zoals kokosolie of jojobaolie.

Tea tree olie: een natuurlijk wonderolie

Tips voor gebruik

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van tea tree olie:

 • Verdun de olie altijd met een draagolie voor gebruik op de huid.
 • Begin met een kleine hoeveelheid olie en bouw de hoeveelheid langzaam op als dat nodig is.
 • Test de olie altijd op een klein stukje huid voordat je het op een grotere plek gebruikt.
 • Vermijd contact met de ogen, neus en mond.

Waar moet je op letten als je Tea tree olie koopt?

Hoewel er veel producten op de markt zijn die beweren tea tree oil te bevatten, is het van cruciaal belang om pure tea tree oil te gebruiken. De effectiviteit van tea tree oil hangt namelijk sterk af van de puurheid ervan. Verdunningen of toevoegingen kunnen de werkzaamheid verminderen en zelfs voor huidirritaties zorgen. Tijdens mijn zoektocht naar kwalitatieve goede Tea tree olie stuitte ik op de website van Tea tree oil. Dit bedrijf heeft een eigen directe import vanuit Australië en garanderen zij versheid en kwaliteit. De leverancier “Blue Dog Agriculture” in Australië NSW is de enige in Australië die zich aldaar leverancier van “pharmaceutical” Tea Tree Oil kan noemen. Zij produceren op hoogst mogelijk niveau 100% pure tea tree olie. Wat ik zelf een mega plus vindt, is dat deze producten herleidbaar zijn naar de “plantation” in Australië en dat zelfs analyserapporten en certificaten op aanvraag beschikbaar zijn.

Let op: Omdat deze sterker is dan je waarschijnlijk gewend bent van de voorverpakte potjes in de winkel, is het aan te raden altijd eerst een druppel te proberen en 24 uur te wachten. 

Tea tree olie: een natuurlijk wonderolie

Assortiment

De grotere verpakkingen beschermen ze door deze in hoogwaardige aluminium flessen te verpakken. Een betere bescherming tegen oxidatie bestaat er niet. De 3 pipetflesjes van 10 ml met rubber knijper heeft UV-werend glas.

Mijn ervaringen:

Ik gebruik o.a deze Tea tree olie voor mijn schimmelnagel. Ik druppel minimaal tweemaal daags 1 tot 2 druppels tea tree van Quality Olis op de nagel + nagelriem en wrijf deze in (eventueel met een wattenstaafje – om verspreiden van de infectie tegen te gaan) En ik zie echt een verbetering van mijn schimmelnagel(na een maand). Dus ik ga nog even door. En wat ook een goede tip is vooral met dit weer, de R is in de maand om de lucht te zuiveren in mijn huis. Gebruik deze tea tree olie in de pure vorm in een aromadiffuser , die de olie verstuift om de lucht te zuiveren en een frisse geur te verspreiden. Want wist je dat in Australië al ontzettend lang gedruppeld wordt op filersystemen? Tea tree bestrijdt bacteriën, virussen en schimmels.

Conclusie

Conclusie: Tea tree olie heeft zich bewezen als een waardevol natuurlijk middel met diverse toepassingen. Van huidverzorging tot aromatherapie en desinfectie, de veelzijdigheid van deze essentiële olie is indrukwekkend. Door de eeuwen heen heeft tea tree olie zijn plaats verdiend als een krachtig natuurlijk ingrediënt dat niet alleen effectief is, maar ook een ode is aan de rijke inheemse tradities van Australië. Echter, voor maximale effectiviteit, zorg ervoor dat je altijd kiest voor een pure, verse olie van een bekende bron, net als ik. Weet je wat zo leuk is. Ik mag een kortingscode weggeven. Met kortingscode Claudia15 krijg je 15% korting op je bestelling.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Judith Verheggen
  februari 27, 2024 at 10:20 am

  Super spul! Doen hier altijd paar druppels op de kussen tegen muggen en in de nek van kleine tegen luizen!

 • Leave a Reply