Beauty

Elixirs of Nature-collectie van The Body Shop

Eigenlijk ben ik nog maar echt een jaar fan van The Body Shop. Niet alleen vanwege het feit dat ik vindt dat The Body Shop trendsetter is in de beautyindustrie maar ook vanwege de grote bijdrage The Body Shop levert aan de natuur, spreekt mij enorm aan. Ook weer geïnspireerd door de natuur te zien als bron van schoonheid slaat The Body Shop een geheel nieuwe weg in met de vijf nieuwe Elixirs of Nature parfumlijn. Elke geur is origineel met stuk voor stuk unieke namen. Ik laat je hieronder graag kennis maken met deze vijf uitzonderlijke parfums.

De vijf nieuwe, uitzonderlijke parfums zijn authentieke interpretaties van een aantal van ’s werelds meest kostbare, natuurlijke geuren. Aroma’s die zonder bescherming misschien wel van de aardbol zouden zijn verdwenen. Door middel van geavanceerde technologie worden de essenties van deze bijzondere gewassen onttrokken, zonder ze hierbij te beschadigen. Daarna leven ze weer net zo wild verder zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft. Met mysterieuze namen als Widdringtonia, Swietenia, Bowhanti, Nigritella en Kahala, doen deze eau de parfums denken aan een jeugdelixir in een flesje. De geuren zijn stuk voor stuk sensationeel en zorgen voor een onuitwisbare indruk waar je ook komt. Je bent slechts een spritz verwijderd van een reis naar de meest adembenemende geurbelevenissen ter wereld.

NIGRITELLA DE ALPEN, ZWITSERLAND ORIËNTAALSE ORCHIDEE – 50 ML – €38 Een luxueuze bloemenmix van rode van illeorchidee is verrijkt met een weelderig vleug je tuberoos en van ille voor een vurige sensualiteit. Deze geur is even hypnotiserend en voluptueus als je zou denken. Je waant je direct hoog in de Alpen waar deze plant bloeit. De overdaad aan bloemige aroma’s, nectar en pollen zorg t voor een rijke, oriëntaalse geur die je verleidt bij elke ademhaling.

KAHAIA BORA BORA, POLYNESIË WITTE BLOEMEN – 50 ML – €38.  De hoofdrol in deze geur hebben de witte Kahaia bloemen. Deze worden gecombineerd met een verleidelijk boeket van Arabische jasmijn en van ille voor een zijdezachte touch. Dit is de geur van bloemen die ‘s nachts bloeien, in afwachting van de zonsopgang. Denk aan een verlaten tropisch eiland bij nacht – in aanhoudende hitte en stilte. A l leen tijdens de nachtelijke uren verspreidt de Kahaia een hypnotiserende geur van witte bloemen.

SWIETENIA BANGALORE, INDIA FRISSE BLOEMEN – 50 ML – €38. Het subtiele boeket van de Mahonie-bloem gecombineerd met een sprankelend zuchtje oranjebloesem en bittersinaasappel, zorgt voor een delicate frisheid. Dit bloemige parfum is een overdosis aan luchtigheid en levendigheid, met een frisse citrus-geur en een rijke ondertoon van zachte bloemen. Je waant jezelf op slag in de intense vochtigheid van Bangalore, Zuid-India. Perfect om levendig en scherp te blijven op een zwoele avond.

 

BOWHANTI FRANS GUYANA, AMAZONE KRUIDIGE BOSSEN – 50 ML – €38. In dit kruidige, houtachtige parfum is de Bowhanti-bloem van de Wacapou-boom gecombineerd met een rokerige mix van patchoeli en wierook voor mysterieuze verleiding. Dit een weldoordachte, moderne geursensatie die alle mythische geheimen en allures van weergalmende bossen en scherpe tonen bevat. Het parfum neemt je mee naar het tropische regenwoud van Frans Guyana, met haar zwoele, vochtige, hemelse en pakkende aroma’s.

 

 

WIDDRINGTONIA WESTKAAP, ZUID-AFRIKA AROMATISCH CEDER – 50 ML – €38. Een houtachtige aromatische mix van Clanwilliam cederhout en een warm vleug je salie en vetiver voor een aardse verfijning. Je waant je rechtstreeks aan de Westkaap van Zuid-Afrika: een frisse wind die door het bos waait, aan de top van het Cedergebergte. Uniek en absoluut edgy, voor de gewaagde vrouw.

Notes from a expedition

Om deze opvallende collectie te creëren, zijn onze parfum-experts afgereisd naar enkele van ’s werelds meest afgelegen plekken, om zo de meest authentieke en ongetemde geuren van de natuur te ontdekken. Onze collectie is een ode aan de meest zeldzame en kostbare bloemen- en plantengeuren ter wereld.

Voor Widdringtonia werden we verliefd op de geur van een aromatische cederboom. Deze werd ontdekt in het duizelingwekkende en lastig bereikbare Cedergebergte, 300 km ten noorden van Kaapstad.

Voor Nigritella lieten we ons inspireren door een zeldzame, donkere orchidee in de Oostelijke Alpen. Dit afgelegen gebied staat bekend om haar turbulente smeltwaterrivier, die in de vroege lente ontspringt en ook wel de ‘Duivelsbrug’ genoemd wordt. Deze streng beschermde orchidee bloeit twee weken eerder dan andere bloemen in de Alpen.

Bij het creëren van Bowhanti wilden we de kruidige geur van het bos vastleggen. Deze geur vindt haar oorsprong in het hete en vochtige tropisch regenwoud van Frans Guyana. Deze plek is zo moeilijk te bereiken, dat haar waardevolle  geur pas door een enkeling geroken zal zijn.

Kahaia bloem

Kahaia bloemen bloeien ’s nachts en laten hierbij de geur van witte bloemen vrij. Dit hebben we als inspiratie gebruikt  bij het creëren van dit parfum. Een intrigerende geur die vrijkomt in de vroege uurtjes, net voordat de zon opkomt.

Ten slotte zijn we afgereisd naar Bangalore in Zuid-India, voor de frisse, bloemige geur van de Swietena bloem, ook wel Mahoniebloem genoemd. Mahonie wordt voornamelijk geassocieerd met haar bijzondere hout en n iet met de geur. Maar zo’n 35 meter boven de grond bloeien aromatische bloemen – een ware geursensatie.

 

 

Zorgvuldig samengesteld

Voor zulke zeldzame en waardevolle geuren, is een gewone verpakking niet genoeg. De ultramodern gevormde flacons met opvallende opdruk staan geweldig op zowel je kaptafel als je Instagram-feed. Van de verpakking van gerecycled glas en duurzaam geproduceerd hout tot de biologische Community Trade-suikerriet essentie – bij elk facet van deze vooruitstrevende collectie is rekening gehouden met onze planeet.
De nieuwe Elixirs of Nature-collectie van The Body Shop® is vanaf februari 2017 verkrijgbaar via de webshop en in de winkels van The Body Shop®  m.u.v. de outlets.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat vind jij van deze Elixirs van The Bodyshop?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Natascha - Tinsel
  februari 20, 2017 at 9:24 pm

  Mmmm, die Bowhanti geur lijkt me wel iets voor mij 🙂 Binnenkort eens een bezoekje brengen aan The Body Shop 🙂

 • Reply
  hillybillybeauty
  februari 21, 2017 at 9:53 pm

  Ik heb er al eentje in de winkel geroken, binnenkort ga ik er weer eentje opsprayen. Ik weet dat ik er uiteindelijk eentje voor moederdag ga vragen hihi.

 • Leave a Reply