Beauty Fashion

The Wet Brush Haarborstel-De Verrassing van 2017

Ik word zelden opgewonden van een haarborstel. Ik ben een van die mensen die al jaaaarrrrren dezelfde haarborstel gebruikt. Maar nu komt het: Ik heb een paar vrienden die in trendy salons werken, en ze blijven allemaal over deze borstel praten. The Wet Brush.  Blijkbaar is deze kwast nu al een rage onder de stilisten omdat het speciaal is ontwikkeld om het natte haar te ontlasten. Dat klinkt mij als muziek in mijn oren. Ik heb altijd een bos vol klitten na het wassen en ik zie er altijd tegen op om mijn haar te ontklitten. Mijn haar is lang en fijn maar ik heb heel veel haar en het is extreem gevoelig voor klitten. Dus ik kon niet wachten om te beginnen met The Wet Brush. 

Iedereen kent het denk ik wel: een bos vol klitten waar geen borstel of kam tegen op kan. Het team van The Wet Brush hoorde deze schreeuwen om hulp en ontwikkelde een collectie unieke en professionele haarborstels. De haarborstels van The Wet Brush lijken op een gewone borstel, maar zijn duidelijk zoveel meer. Niet geheel onbelangrijk: de borstels komen in meerdere hebberig makende printjes en kleuren. Denk aan onder andere ‘Bombshell Blue’, ‘Mermaid Glitter Green’ en ‘Purple Rose Skull’.

Toen mijn vrienden zo lyrish spraken over The Wet Brush moest ik er natuurlijk één in mijn handen krijgen. En zoals het had moeten zijn, kreeg ik van een heel lief PR buro The Wet Brush opgestuurd. Ik moest bijna janken toen ik het pakketje opende en ik ben echt geen dramqueen-ik wilde deze borstel echt! Wat ik wilde na 45 jaar wel eens  heerlijk met de borstel door mijn lange lokken kammen juist omdat mijn haar kwetsbaar is en genoeg te verduren heeft.

The Wet Brush

De Amerikaanse eigenaar van The Wet Brush is een trotse vader van drie dochters en zoals voor elke vader, was het ook voor hem een uitdaging om hun haar te doen. Mede door zijn frustratie en uitdagingen met hun volle bossen haar ontwikkelde hij The Wet Brush: om het leven van elke vader met dochters wat makkelijker te maken. Een vader naar mijn hart en heel erg bedankt!!!

De ‘klassieke’ maat is eigenlijk een mooie standaardmaat voor een haarborstel (het ziet er misschien klein uit op de foto maar ik verzeker je dat het een standaard maat is voor  haarborstels). De borstels zijn dun en er is een kunststof coating op elke borsteltip.
In een woord? Deze borstel is THE MAX.  Ik weet niet of het de combinatie van het ontwerp van de borstel, de borstelharen of de polstering is, maar ik vertel het je, het werkt door klitten heen als een kampioen. Ik heb meer dan een maand The Wet Brush op mijn natte haar gebruikt en ik heb mijn vorige borstel na 1 toepassing al weggegooid. Het probleem wat ik altijd had met andere borstels was de uitdaging om de klitten aan de onderkant van je haar en de klitten in de buurt van je nek kwamen, te voorkomen. Dit zijn de gebieden waar dus bij mij de meeste klitten zitten en het was voorheen dus onmogelijk  voor een traditioneel gevormde borstel om in dat gebied te komen.

 

Ik wil met mijn review wel eerlijk zijn, je zult niet door moeilijke klitten als een heet mes door boter snijden, maar deze borstel kamt zelfs als een makkie door hardnekkige klitten heen en ik had geen pijn.  Ik heb lang haar en ik heb mijn hele leven lang, lang haar gehad.  Natuurlijk kan mijn pijn tolerantie anders zijn dan van jou, maar voor mij persoonlijk is deze borstel pijnloos om te gebruiken. Ik hoef mijn haar niet dicht bij de wortels te pakken voordat ik probeer om mijn klitten uit mijn lokken te halen. Ik gebruik alleen maar een hand om mijn klitten op die manier uit te kammen en ik ben ongeveer in ongeveer een minuut klaar!

Ik heb ook deze borstel ook op droog haar gebruikt ( je kan het op nat of droog haar gebruiken) en ik heb ook super goede resultaten op droog haar gehad.

Patent op Intelliflex borstelharen en SoftTips Polymeer

De borstels van The Wet Brush zijn ingezet met IntelliFlex borstelharen. Deze gepatenteerde borstelharen zijn uitermate dun, sterk en flexibel. Wat resulteert in bescherming voor het haar, een betere doorbloeding van de hoofdhuid en een borstel die met minimale inspanning door je haar, knopen en klitten glijdt. De uiteinden van de IntelliFlex borstelharen op The Wet Brush bevatten SoftTips Polymeer waardoor klitten en knopen makkelijk te verwijderen zijn, zonder dat ze het haar breken of beschadigen. Daarnaast voorkomt het dagelijks borstelen met een borstel van The Wet Brush klitten vanaf het begin en voorkom je hiermee onhandelbaar haar. De gepatenteerde borstelharen buigen rondom de knopen, halen deze er zachtjes uit zonder het haar te breken en zijn geheel pijnloos. Het resultaat? Gezonder haar zonder klitten, gespleten haarpunten zijn verleden tijd en minder haaruitval. The Wet Brush is zowel op nat als droog haar te gebruiken en is ook uitermate geschikt voor extensions, pruiken en kroeshaar.

Claudia en The Wet Brush

Ik ben de grootste fan van The Wet Brush  door zijn ontwerp en gebruiksgemak. De Wet Brush is dé anti-klit borstel van dit moment! Dankzij de unieke IntelliFlex® borstelharen glijdt de Wet Brush met gemak door mijn haar en ontklit de borstel mijn (natte) haren zonder eraan te trekken. Ik kan nu gemakkelijk en zo easy door de klitten die zich bevinden aan de onderkant van mijn haar en in het gebied van mijn nek doorkammen. Het is bijna ongelooflijk. Voor mij persoonlijk is deze borstel pijnloos om te gebruiken, en ik heb geen extra haaruitval of breuk gezien, sinds ik deze borstel heb gebruikt. Als jij aan klitten/knopen lijdt en je bent op zoek bent naar nieuw gereedschap om snel en gemakkelijk van die pestkoppen af te zijn, raad ik The Wet Brush met volle overtuiging aan. Ik begrijp nu helemaal waarom de stylisten hier over lyrisch zijn. Het is echt Dé verrassing van 2017!!!

De Wet Brush Holiday Glitter Brush die ik heb ontvangen is ready to party! De Holiday Glitter brushes hebben alle voordelen van de originele Wet Brush, maar dan met prachtige, glamourous, glitter finish en dat past weer helemaal bij mij en Beautytag.

Assortiment

Het assortiment van The Wet Brush bestaat uit meerdere varianten:
Originals Pro Detangler: het originele model – €14,95
Originals Lil’ Detangler: de kleine variant van het originele model, ideaal voor kinderen en makkelijk mee te nemen – €9,95

Nieuw:
Water Color: Limited Edition variant van het originele model met een waterverfprint – €14,95
Flex Dry: Limited Edition model met een uniek, flexibel design en een open borstelkop wat het droog föhnen van het haar nog makkelijker maakt, een ultralicht en hittebestendig model – €14,95

The Wet Brush is onder andere verkrijgbaar bij Douglas en de beter gesorteerde drogisterijen.
Kijk voor meer informatie over The Wet Brush op The Wet Brush.com


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Herken jij je in mijn haarprobleem?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  oktober 16, 2017 at 1:32 pm

  Deze ga ik eens even onthouden. Ik borstel mijn haar maar 1 keer per week na het wassen. Als ik het vaker borstel wordt het helemaal pluizig…

 • Reply
  mieke | mieksmind
  oktober 16, 2017 at 2:04 pm

  Ik heb er ook 1 en vind hem echt top! gebruik hem nu elke dag,

 • Reply
  Chantal
  oktober 16, 2017 at 2:29 pm

  O wauw dit lijkt me echt een hele fijne borstel. Ik zal ook eens gaan kijken of ik hem kan bemachtigen.

 • Reply
  Ilona
  oktober 16, 2017 at 3:59 pm

  Ik heb hem nog niet geprobeerd maar de prijs valt al reuze mee dus mss geef ik hem wel een kans 😀
  Ik heb nu de tangle teezer en die vind ik ook wel fijn 😀

 • Reply
  Anouk
  oktober 16, 2017 at 6:33 pm

  Oh wat goed! Ik had wel eens zulk soort borstels in het verleden (borstel mijn krullen alleen onder de douche met crèmespoeling) en de meeste borstels laten na een tijdje los :/ zal bij deze denk ik niet snel gebeuren omdat hij speciaal voor nat haar is.

 • Reply
  marjolein
  oktober 16, 2017 at 8:25 pm

  Wat een uitvinding, die lijkt me zeker behendig met het bos haar van me Leuk om te lezen en goed omschreven

 • Reply
  bychristiana
  oktober 17, 2017 at 10:44 am

  Hij is fijn he! Ik moet zeggen dat ik me eerder nooit zo heb verdiept in haarborstels. Ik kocht gewoon een goedkoop dingetje bij Hema of Etos, maar nu ik betere borstels gebruik, merk ik echt wel verschil. Vooral wanneer je je haar borstelt wanneer het nog nat is. Deze borstel ‘glijdt’ er gewoon veel makkelijker doorheen.

 • Reply
  Wendy
  oktober 17, 2017 at 11:32 am

  Dit lijkt me inderdaad een heel fijne borstel. Ik heb dun, breekbaar haar wat door beschadigingen snel in de klit raakt. Ik borstel het nooit als het nat is, geen doorkomen aan. Deze borstel zou wel eens de oplossing kunnen zijn!

 • Reply
  A Fashion Taste
  oktober 17, 2017 at 4:27 pm

  Ik heb ook super fijn haar en dan lijkt mij dit wel een leuk product! Zal het onthouden!

 • Reply
  Ellene
  oktober 17, 2017 at 4:49 pm

  Ik heb net als jou heel lang haar. Mijn beste vriend is op dit moment de Tangle Teezer, maar deze borstel moet ik zo te zien ook eens testen!

 • Reply
  Elke
  oktober 17, 2017 at 5:55 pm

  Dit heb ik echt nodig! Mijn haar breekt zo snel af .. Komt omdat ik dus mijn natte haren al doorkam .. Dom…

 • Reply
  Josine
  oktober 18, 2017 at 10:23 pm

  Wat toevallig, vandaag een vlog online waarin ik nog zeg “sorry mensen, ik gebruik gewoon een huis-tuin-en-keuken borstel” en prompt ik zie jouw review! Grappig wel, want het ziet er uit als een gewone borstel maar dus toch met special features! Leuke review en wat schrijf je toch fijn, liefs Josine

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 19, 2017 at 8:48 pm

   Lieve Josine, wat ontzettend lief je reactie op mijn blog. Dat doet me erg goed om te horen!! Dankjewel! Dat motiveert mij nog meer! Liefs Claudia

 • Reply
  Blog & Beauty
  oktober 19, 2017 at 12:03 am

  Ik geloof je op je woord, maar ik kan het bijna niet geloven. Had ik dan mijn lange haar niet hoeven afknijpen, was er al die tijd al een redmiddel. Hihihi.

 • Reply
  Verbeterhaar
  april 24, 2019 at 2:53 pm

  Klinkt goed! Haar borstelen is een ramp bij mij, dus misschien deze even proberen.

 • Reply
  OASE Hair Vitamins
  oktober 2, 2019 at 1:19 pm

  Ik ben al zo lang op zoek naar een goede borstel voor mijn haar. Hij is prijziger dan normaal, maar door je review vind ik het dubbel en dwars waard. Gebruik je deze nog steeds en ben je nog tevreden?

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 6, 2019 at 10:59 am

   Ja ik gebruik de Wet Brush nog steeds, heb wel als extra een ander model aangeschaft, met animal print. Ik kan er niet meer zonder! X

 • Reply
  HairMediQ
  februari 28, 2023 at 3:45 pm

  Ik heb ook super fijn haar en dan lijkt mij dit wel een geschikt product! Deze zal ik onthouden!
  Hele leuke review ook om te lezen, bedankt!

 • Leave a Reply