Beauty

Urban Skincare: Veganistische en biologische huidverzorging op basis van fruitextracten

Urban Skincare: Veganistische en biologische huidverzorging op basis van fruitextracten

Urban Skincare: Veganistische en biologiche huidverzorging op basis van fruitextracten. Luister, ik snap het. De wereld van natuurlijke huidverzorging kan verwarrend zijn. Tal van merken bestempelen hun producten als ‘niet-toxisch’, ‘groen’ en/of ‘schoon’, maar in werkelijkheid betekenen die termen niets omdat ze niet worden gereguleerd door bijvoorbeeld strikte toezicht. Ja, schok en ontzag. Dat wil niet zeggen dat alles wat je op je favoriete productlabel ziet een leugen is – het betekent alleen dat je als consument je eigen onderzoek moet doen als het gaat om het kopen van natuurlijke en biologische huidverzorging. Toen ik de vraag kreeg van Urban Skincare Amsterdam om een aantal natuurlijke veganistische skincare producten te proberen , zei ik volmondig JA. Nieuwsgierig naar mijn ervaringen? lees dan snel verder.

Waarom natuurlijke huidverzorgingsproducten?

Maar omdat schoonheid leuk moet zijn en geen onderzoeksproject op proefschriftniveau, heb ik het werk voor je gedaan en dit merk 5 weken uitgetest. En ik kan je alvast vertellen dat dit merk nauw samenwerkt met externe certificeringsinstanties (zoals o.a Vegan Ok, Caring consumer PETA) om ervoor te zorgen dat alles, van hun verpakking tot hun ingrediënten, veilig is voor je huid en de planeet. Je gezicht (en geweten) staat op het punt om heel, heel goed te voelen.

Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan huidverzorgingsproducten op de markt, waarvan sommige synthetisch en sommige natuurlijk zijn. Hoewel al deze producten het potentieel hebben om heilzaam te zijn, zijn natuurlijke producten over het algemeen de betere keuze van de twee. Vraagt ​​je je af waarom dit is? Op zoek naar redenen om natuurlijke huidverzorgingsproducten te gebruiken? Hier zijn er 4

1. Ze zijn beter voor het milieu. Simpel gezegd: natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn beter voor het milieu dan synthetische huidverzorgingsproducten. De redenen hiervoor zijn talrijk. Eerst en vooral hebben synthetische chemicaliën het potentieel om dieren en planten waarmee ze in contact komen schade toe te brengen. Als de synthetische chemicaliën van een synthetisch product in de grond sijpelen, kunnen ze ernstige gevolgen hebben voor omliggende ecosystemen. Ten tweede leggen de processen die gepaard gaan met de productie van traditionele huidverzorgingsproducten veel druk op het milieu. Dit komt omdat de winning van bepaalde ingrediënten (aluminium, lood, enz.) Mijnbouw vereist. Mijnbouw veroorzaakt veel vervuiling, wat uiteindelijk een negatieve ecologische voetafdruk op het milieu achterlaat. Natuurlijke huidverzorgingsproducten zien af ​​van het gebruik van dergelijke ingrediënten en vereisen dus geen mijnbouw. En omdat ze alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken, veroorzaken ze geen schade aan de omringende planten en dieren.

2. Ze zijn veiliger. In vergelijking met synthetische huidverzorgingsproducten zijn natuurlijke huidverzorgingsproducten veel veiliger. Dit komt omdat de ingrediënten in natuurlijke producten veel veiliger zijn dan die in synthetische producten. Kijk, wanneer een lotion op de huid wordt aangebracht, zinken de ingrediënten die erin zitten langzaam in de bloedbaan. Van daaruit hebben ze een direct effect op veel van de lichaamsprocessen. Als de ingrediënten gunstig zijn, hebben ze gunstige effecten. Als ze daarentegen nadelig zijn, hebben ze nadelige effecten op het lichaam. Dus door een natuurlijk huidverzorgingsproduct te gebruiken in plaats van een synthetisch product, vermijdt je in wezen alle negatieve gezondheidseffecten. Hierdoor voel je je beter en zie je er beter uit.

3. De fabricage is niet schadelijk voor dieren . Het zal je misschien verbazen hoeveel fabrikanten van huidverzorgingsproducten hun producten op dieren testen. Een groot aantal van de grote namen in de industrie blijven dit doen, met duidelijke schade voor de dieren waarop wordt getest. Het goede nieuws is dat fabrikanten van natuurlijke huidverzorgingsproducten afzien van dierproeven en in feite niets doen om andere levende wezens schade toe te brengen. In die zin zijn ze ethischer en empathischer dan veel van de synthetische merken. Als je tegen dierproeven bent en voor een humane behandeling van dieren, dan zijn natuurlijke huidverzorgingsproducten de beste keuze. Ze zullen voorkomen dat je bijdraagt ​​aan schadelijke en kwaadaardige praktijken.

4. Ze zijn gemakkelijker op de huid. Een van de grootste problemen met synthetische huidverzorgingsproducten is dat ze schadelijk zijn voor de huid van sommige mensen. Bepaalde ingrediënten in deze producten kunnen alles veroorzaken, van zwelling tot roodheid en jeuk tot een regelrechte allergische reactie. Om deze reden kunnen ze beter helemaal worden vermeden. Ingrediënten om op te letten zijn onder meer parabenen, sulfaten, petrochemicaliën, synthetische kleurstoffen, propyleenglycol en triclosan. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige andere synthetische chemicaliën dit probleem ook kunnen veroorzaken. Daarom is het over het algemeen een beter idee om voor natuurlijke producten te kiezen. Natuurlijke producten zijn vrij van irriterende stoffen en zijn niet schadelijk voor de huid, maar juist gunstig voor de huid.

Urban Skincare: Veganistische en biologische huidverzorging op basis van fruitextracten

Huidverzorging op basis van fruitextracten

Dit alles brengt mij op Urban Skincare Amsterdam. Dit veganistische en biologische huidverzorging op basis van fruit en essentiële oliën is geproduceerd en gebotteld in Amsterdam. De Natuur biedt alle ingrediënten die dit merk nodig heeft. Urban Skincare producten hebben als hoofdingrediënt vruchten en essentiële oliën. De producten zijn veganistisch, biologisch en dierproefvrij. Dit alles zonder extra additieven.

De producten worden gemaakt en gebotteld in Amsterdam onder strikt toezicht. Voor de huidverzorging gebruikt Urban Skincare fruit die overrijp is en niet langer geschikt is voor consumptie. Deze producten zouden worden weggegooid. Urban Skincare verzamelt deze producten en maakt dan eigen fruitextracten. Deze worden in de juiste verhoudingen gemengd voor de meest diverse huidverzorgingsproducten. De Skincare lijn bestaat uit een Cleanser, Dag- en Nacht crème, een Lotion en meerdere Boosters. Bestaande uit een hoog geconcentreerd fruit extract voor een extra oppeppend effect van de huid.

Urban Skincare: Veganistische en biologische huidverzorging op basis van fruitextracten

Favoriete producten

Een van mijn favoriete vegan en biologische producten van Urban Skincare is de Vitamine C Booster. Het is een ultralichte, voedende serum met geconcentreerde Vitamine C, bio-peptiden en hyalurzonzuur. Ik gebruik 2 pompjes in de morgen en avond. De booster zit in een plastic flesje, deze is luchtdicht en kun je daarom voor een langere tijd dagelijks gebruiken. Mijn huid oogt jonger, gladder, stralender, steviger en heeeeeeel mooi rustig. Ik krijg dagelijks complimenten over mijn huid. Deze Vitamine C booster hydrateert mijn vochtarme huid optimaal en laat mijn vermoeide, doffe huid weer stralen. De vitamine C zorgt voor een stimulatie van de collageenaanmaak, waardoor mijn fijne lijntje en rimpels minder zichtbaar zijn en beschermt de huid tegen schadelijke vrije radicalen en UV-blootstellingen. Vitamine C om op die manier een maximale boost te geven aan de huid. En dat is zeker gelukt, vind ik.

Een ander favoriet is de night cream. Als je over het algemeen naar bed gaat zonder een nachtcrème te hebben gebruikt, dan doe je iets verkeerd. Dit komt door de voordelen van nachtcrème op je huid die je je nooit had kunnen voorstellen! Hoewel het idee om nachtcrème aan te brengen triviaal lijkt, kan het niet in woorden worden uitgelegd hoe het je huid verbetert! Hieronder een aantal voordelen voor het gebruiken van een nachtcrème. Nachtcrème voorziet de droge delen van je gezicht van vocht. Zo blijft je gezicht gehydrateerd. Het kalmeert je gezicht. Het zorgt er ook voor dat uw huid een egale teint heeft en een fijnere huidtextuur. Je nachtcrème stimuleert het collageen in je huid. De crème helpt ook bij een betere bloedcirculatie. De rimpels en andere lijntjes op je gezicht worden verminderd. En kan ik nog wel even doorgaan. De nachtcrème van Urban Skincare o.a bevat peerextract en hyaluronzuur en brengt mijn droge huid weer tot leven.

Ik beschouw deze night crème als mijn wonderdrankje voor een volle, gehydrateerde huid voor ’s nachts. Het is lekker romig, maar zacht en snel absorberend. Het ruikt erg goed en verzorgd mijn huid op een rustgevende manier – dat ik het soms zelfs ’s ochtends aanbreng, wanneer mijn huid bijzonder uitgedroogd is, gewoon om nog een vleugje extra te krijgen.(tijdens de wintersport bijvoorbeeld).

Verpakking

Wat ik nog even kwijt wil. De verpakkingen van alle producten zijn tot nu toe gemaakt van 85% gerecycled plastic.

Wat vind jij van biologische huidverzorgingsproducten?

Urban Skincare: Veganistische en biologische huidverzorging op basis van fruitextracten

Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply