Beauty

Eyeliner: Waar moet je op letten bij het kopen van eyeliner

Make- up routine: Dit heb je allemaal nodig om mooie basis make-up aan te brengen

De gemiddelde dame heeft talloze make-up accessoires in huis. We willen er goed uitzien, een knipoog van een vent ontvangen is leuk en vol zelfvertrouwen de straat op is erg gewenst. Hier horen natuurlijk een aantal make-up onderdelen bij. In dit artikel vertellen wij waar je het beste op kunt letten bij het kopen van eyeliner. Zo kom je niet voor verassingen te staan en maak jij direct de blits.

Wat is nu eigenlijk eyeliner?

Eyeliner is een make-up onderdeel dat veelal wordt gebruikt in combinatie met mascara en breng je aan op je ooglid of net onder je ooglid. Het is belangrijk dat je de eyeliner in elk geval altijd op de huid aanbrengt. Er zijn diverse eyeliners beschikbaar. Denk hierbij aan een normaal oogpotlood een vloeibare eyeliner of een gel eyeliner. Zeker deze laatste wordt alsmaar populairder, aangezien je met behulp van een bepaald kwastje gemakkelijk een prachtig lijntje kunt zetten. Gelukkig voor jou zijn er opties genoeg en kun je opzoek naar de beste eyeliners die er zijn. 

De drie soorten eyeliner

Hierboven heb je kunnen lezen over de drie verschillende eyeliners die er zijn: oogpotlood, vloeibare en een gel eyeliner. Per stuk zullen we hier meer over vertellen.

Oogpotlood

Met oogpotlood kun je altijd de mooiste en beste lijntjes onder en/of boven je ogen maken. Het enige waar je echt goed om letten is de scherpte van de punt. Deze moet altijd in orde zijn voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er talloze kleuren en soorten oogpotloden die je kunt gebruiken. Bij veel mensen is er rondom de ogen sprake van een gevoelige huid.  Daarom is het belangrijk dat jouw oogpotlood niet te hard is. Al kan dit per persoon verschillen. Een oogpotlood kun je zowel op of onder je ogen gebruiken. Een gave extra is de ‘smokey eyes’ die je kunt maken. Je kunt de streepjes potlood namelijk gemakkelijk vervangen voor de extra look.

Vloeibare eyeliner

Wil je echt strakke streepjes zetten? Dan is vloeibare eyeliner de beste eyeliner voor jou en kun je deze het beste alleen op je bovenste ooglid gebruiken. Je moet jezelf iets beter focussen. Verder wordt het aangeraden je pols op je wang te laten rusten voor een stabielere hand. Trek je ooglid goed strak voor het perfecte lijntje.

Gel eyeliner

Het is al benoemd, maar de gel eyeliner wordt steeds populairder. Waren ze eerst vooral heel duur, tegenwoordig zijn er steeds meer betaalbare versies aan te schaffen. Je kunt ze bijna bij elke drogist kopen. Om de gel goed aan te brengen op je oogleden moet je een aantal keer goed oefenen. Heb je dit een paar keer gedaan, dan is het een eitje voor jou op een prachtig lijntje te zetten. Een belangrijk detail voor de gel liner is het speciale kwastje wat je hiervoor nodig hebt. 

Je hebt nu gelezen over de verschillende soorten eyeliner. Welke past het beste bij jou?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply