Beauty

Utsukusy Schoonheidssalon is waar de magie plaatsvindt

Op 10 juli jl. had ik al met Ilona een afspraak gemaakt voor een schoonheidsbehandeling bij Utsukusy schoonheidssalon in Scheveningen. Helaas pas voor zaterdag 8 oktober samen met mijn vriendin Ellen. 3 maanden lang moesten we wachten om eindelijk door Ellen onder handen te worden genomen. Gelukkig kon ik in die tussentijd heerlijk genieten van de prachtige producten van Utsukusy, dat beloofde veel goed voor die bewuste dag. Eindelijk was het zover en gingen we op weg van Groningen naar Scheveningen. Wat we daar ervaarden was het wachten meer dan waard…….!

Wat werden we hartelijk ontvangen in prachtige winkel La Caldera aan de Keizerstraat 112 door Ilona, Ellen, Jolanda en Irene. Een perfect team die elkaar aanvullen en elkaar versterken.  Magie, welzijn en schoonheid gaan daar hand in hand.

utsukusy-schoonheidssalon-1

Onze eerste kennismaking met de winkel was met de prachtige edelstenen los of verwerkt in een sierraad, ook vind je er tarotkaarten, verschillende geuren wierook en nog veel meer. Ik voelde me gelijk helemaal tot rust komen. De sfeer is heel relaxt en zen. Helemaal achterin de winkel staat een hele lange houten tafel, waar je gezellig kan plaats nemen voor een praatje en/of een lekker bakkie thee en daarom heen…..jajajaj de prachtige producten van Utsukusy en de schoonheidssalon. Zo ontzettend leuk voor mij als beautyaddict in hart in nieren om eindelijk alle beauty must- haves aan te raken, te voelen, te ruiken en te ervaren. Ik voelde me net als een kind in een snoepwinkel…

utsukusy-schoonheidssalon-clau

Utsukusy Schoonheidssalon

Toen ik plaats nam op het matras van biologisch katoen, voelde dat al zo goed aan. Ik lag er heerlijk. Vervolgens kreeg ik van Ellen een kaasdoek om mij heen. Deze is doorzichtig en ademt, maar houdt ook de warmte vast. Maar toch vroeg ik ook nog om een lekker dekbedje. Ik voelde me zo veilig en behaaglijk dat ik heel erg rustig werd zowel in mijn hoofd als mijn lichaam. Ik kon wel slapen………dat gevoel heb ik al een lange tijd niet gehad omdat ik toen al maanden heel slecht  sliep. Alle (hand)doeken waar Ellen mee werkt zijn van 100% katoen en voelt uitzonderlijk zacht aan op de huid.

utsuskusy-schoonheids-ellen

Mijn Utsukusy ervaring

Ellen doet geen klassieke massage. Ze gebruikt massagetechieken met heel veel rust en aandacht. Hierdoor is de ontspanning vaak dieper en komt er ruimte om te voelen wat je lichaam jou te vertellen heeft. Je maakt als het ware contact met je lichaam om te voelen hoe het met je is. Het tempo waarmee Ellen masseert is langzaam en de focus van de massage ligt op één gebied. Door de vertraging is er alle ruimte om contact te maken met je lijf. Doordat ik me zo op mijn gemak voelde kwam er ook die ruimte. Elke aanraking van Ellen was raak. Ik voelde me zo op een voetstuk geplaatst, alle liefde en aandacht ging uit naar mij. Van die kleine dingen die heel veel betekenden bijvoorbeeld:  Als ze even weg liep om iets te pakken, raakte ze even kort mijn voeten aan of mij arm, ze bleef continu contact houden met mijn lichaam. Ik kan het zo moeilijk onder woorden brengen hoe de hele massage voelde. Ellen masseert veel meer op gevoel en stelt de hele mens als uitgangspunt. Ik hoop dat ik niet te zweverig klink maar Ellen heeft een liefdevolle acceptatie van alles wat er bij de ander is, een soort van openheid voor de ander. Door zich volledig te focussen op de ander zonder iets te willen bereiken of te willen veranderen. Er bestond een soort van band tijdens de massage die zo vertrouwt aanvoelde waardoor ik ook compleet mij zelf kon zijn. Daarnaast voelde ik wederzijds respect en waardering. Doordat ik in een hele diepe ontspanning raakte, gebeurde er iets met mij maar ik kan moeilijk benoemen wat.

utsukusy-schoonheidssalon-clau1

Aan het eind van de intuïtieve massage legde Ellen op mijn onderste 3 chakra’s, oranje calcieten en raakte ze heel kort mijn maagstreek aan en werd ik heel erg emotioneel. Ik begon zachtjes te huilen. Ellen reageerde heel medelevend en zei: “niet opkroppen”, laat het los, het moet er toch uit. Zo heb ik 10 minuten lang nog gehuild en het gaf mij een groot gevoel van opluchting en maakte de massage tot iets heel bijzonders. Toen de plooien weer strak waren gestreken liep ik lachend de winkel in maar Irene doorzag mijn lach, keek me op een bepaalde manier aan, vroeg hoe het ging en toen begon ik weer te janken en wat ik toen meemaakte heb ik nog nooit meegemaakt. Ik werd zo liefdevol opgenomen door het team, die ik eigenlijk net een paar uurtjes kende. Ik kan alleen maar zeggen hoe hartverwarmend en speciaal dat was. Nu ik dit stuk aan het schrijven ben, voel ik de emoties weer opkomen.

utsukusy-schoonheidssalon-steen

Ellen haar Utsukusy ervaring:

Wat een bijzondere ervaring. Na een heel hartelijk ontvangst werd ik als eerste “onder handen” genomen. Daar waar de buitenkant bij een “normale behandeling” centraal staat, wordt hier veel meer holistisch en op gevoel behandeld. En dat is een hele prettige ervaring dat alle aandacht even naar jou uitgaat. De producten van Utsukusy zijn heerlijk. Het ene product ruikt nog lekkerder dan de andere. Ook wordt er veel aandacht  aan massage van het gezicht besteed en met resultaat. Ik was verbaasd hoe goed mijn  huid er al na een behandeling uit zag en zo lekker zacht. Normaal ga ik niet zonder make-up de deur uit, maar had er  nu  geen problemen mee. Dankjewel Ellen voor deze fijne ervaring. Ook als je niet van de schoonheidsbehandleing bent, een bezoekje aan de winkel La Caldera is zeker de moeite waard, Naast de prodcuten van Utsukusy verkopen ze ook prachtige stenen los of verwerkt in een sierraad. Ik kwam dan ook niet met legen handen thuis.

utsukusy-schoonheidssalon-edelsteen

De stappen van de behandeling

Ilona en Ellen heel erg bedankt voor het toesturen en uitwerken van onze behandelingen! Ik heb de tekst zo overgenomen van Ilona.

utsukusy-schoonheidssalon-products

De behandeling van Ellen was de basis behandeling.

Haar huid is gereinigd met de Bijin Facial cleanser cream en daar bovenop is de Bijin Oxi milk gedaan. De oxi milk is een product uit de Bijin lijn die alleen voor schoonheidsspecialistes te koop is.
Ze is gescrubt met de amandel scrub uit de Basic line.
Dit is afgenomen met warm water waar hamamelis hydrolaat aan toe gevoegd was.
Haar gezicht is vervolgens ingemasseerd met de Shashimi crème. Boven op de crème is het Shashimi Renkon masker aangebracht.
Terwijl het masker introk, zijn haar nek en schouders gemasseerd met de regenboog olie.
Alles is weer afgenomen met hamamelis hydrolaat en de Shashimi crème is opnieuw aangebracht.

utsukusy-schoonheidssalon-rijst

Mijn behandeling.

Jij hebt de Wensbehandeling gekregen. Je huid is ook gereinigd met de Bijin facial cleanser cream en daar bovenop de Oxi milk. Dat is afgenomen met water en hamamelis hydrolaat. Daarna ben je met de rijstscrub die je nu hebt gescrubt. Ook dit is afgenomen met warm water en hamamelis hydrolaat. Jij hebt ook de shashimi crème op gekregen, maar daar bovenop het Sarcodes masker,
Je bent gemasseerd met de kapha olie en de stenen die op je onderste 3 chakra’s werden gelegd waren oranje calcieten. Alles is weer afgenomen met water en hamamelis hydrolaat en je hebt weer de Shashimi crème op gekregen.

Oranje calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend.

utsukusy-schoonheidssalon-boedha

Wat een onvergetelijke ervaring

Deze behandeling raad ik echt iedereen aan. Het is dan iedere cent meer dan waard. Met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat een behandeling bij Utsukusy schoonheidssalon dé overtreffende trap is. Iets wat ik nog nooit hebt meegemaakt bij de schoonheidsspecialist. Met zoveel liefde, aandacht en rust wordt er door Ellen gemasseerd waardoor je het gevoel hebt dat je zweeft en jij voor even het allerbelangrijkste bent. Het is jammer dat ik zover weg woon want anders was ik er dagelijks te vinden. Daarnaast zagen onze velletjes er zo gezond en stralend uit door de werkzaamheid van de prachtige producten van Utsukusy. Onze huid voelde zacht en gevoed aan! Ellen en ik liepen ook gewoon zonder make-up de deur uit en we voelden ons als herboren. Ellen mijn advies is om die gouden handjes van jou te verzekeren voor heeeeeeeel veeeeeeeeeel geld! Want ik roep iedereen op om een bezoekje te brengen aan Utsukusy schoonheidssalon, het is meer dan de moeite waard!

utsuskusy-schoonheidssalon-ritueel

Lijkt je dat niet geweldige om ontspannen de feestdagen in te gaan? Dat kan nu. Want bij Utsukusy is het altijd feest. Als je voor 31 december 2016 een behandeling via Treatwell bij Utsukusy Schoonheidssalon boekt krijgen jullie namelijk € 5 korting op alle behandelingen van 1 uur, 1,5 uur of 2 uur. Dit is dan de kortingscode: CPAV-GCOZ-DGRU.
utsuskusy-ellen-en-ilona
Lieve Ilona en Ellen heel erg bedankt voor deze bijzondere en onvergetelijke ervaring. Ellen en ik voelden ons herboren en vol zelfvertrouwen paradeerden we door Scheveningen en later die avond zaten we bij Ron Gastrobar nog lekker na te praten over onze belevenis bij Utsukusy schoonheidssalon. We zijn nu een paar weken verder en meiden, ik slaap weer als een roos! Tot snel!

Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Ben jij al bekend met het merk Utsukusy?
Blog you zoen
Claudia XOXO

 

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Ilona
  oktober 27, 2016 at 4:44 pm

  <3 Dit is ook echt genieten voor ons! Super mooi beschreven, dank je wel!

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 27, 2016 at 9:33 pm

   Wat fijn om te horen Ilona. En heel erg bedankt voor je compliment. X

 • Reply
  Gonny
  oktober 27, 2016 at 5:43 pm

  Wat ontzettend fijn Claudia…
  Mss was het even heftig. Maar inderdaad. Sommige dingen moeten “er uit”.
  Dat merkte ik in mijn schoonheidssalon ook wel eens.

  Leuk verhaal…
  Mooie foto’s!

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 27, 2016 at 9:32 pm

   Ja klopt, ik had mijn emoties ook niet meer in de hand en liet het maar gewoon gaan. Het was een onvergetelijke ervaring. Dankjewel voor je lieve reactie. X

 • Reply
  Natasja
  oktober 27, 2016 at 6:04 pm

  Wat een prachtig verslag van een bijzondere behandeling…

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 27, 2016 at 9:31 pm

   Dankjewel Natasja voor je compliment. Het was een hele bijzondere en onvergetelijke ervaring.

 • Reply
  Hilde
  oktober 27, 2016 at 9:53 pm

  Wat ontzettend mooi geschreven Claudia! Ik kan je emotie door het verhaal heen voelen. Xxx

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 27, 2016 at 9:56 pm

   Dankjewel lieve Hilde. Ik had mijn emoties niet meer in de hand. Elke aanraking was raak! xxx

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  oktober 28, 2016 at 3:34 pm

  Wat héérlijk! Ik heb nu zin in een massage! Haha! Kan ik wel gebruiken na de drukke werkweek 😉

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 12, 2016 at 12:24 am

   Hi Marleen, sorry voor deze late reactie maar je reactie zat in mijn spambox? Begrijp niet waarom dat is gebeurt. Een behandeling bij Utsukusy is echt een aanrader en een onvergetelijke ervaring!

 • Reply
  Anne-Marie
  oktober 28, 2016 at 4:15 pm

  Nou moet ik als Haagse dan toch ook maar eens zo’n massage gaan proberen. Je blogpost maakt in ieder geval heel nieuwsgierig! In ieder geval fijn dat je weer heerlijk slaapt een alles hebt kunnen laten gaan. Mooi beschreven ook!

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 29, 2016 at 11:24 am

   Oh Anne-Marie dat moet je idd gaan doen, je woont zo dichtbij en je weet niet wat je overkomt. Ik wist het wel. Dankjewel voor het compliment. Laat je weten wanneer je gaat? X

 • Reply
  Babs
  oktober 29, 2016 at 5:02 pm

  Heerlijk dat het je ook zo goed bevallen is, en ik kan erover meepraten. Bijzonder, hé? Die massage van Ellen maakt wat in je los, dat is duidelijk. Ik denk dat je er hard aan toe was, jou kennende ben je ook zo een razende reporter als ik… altijd druk, ook in je hoofd.
  Ik lijk ook altijd heel “stoer” maar man o man, een tijdje geleden als iemand vroeg hoe het met mij ging kreeg ik ook een brok in mijn keel en ik kan ook zo lekker alles opkroppen.
  Zo een behandeling zorgt ervoor dat je weer even terug naar de basis gaat, en dat hebben heel veel mensen nodig. Echt compleet tot rust komen… Ellen is daar gewoon belachelijk goed in!
  Mooi geschreven Claudia!

 • Reply
  jeapiebel
  oktober 31, 2016 at 10:04 am

  Eerder gezegd dol op massage. Goed zeg dat je helemaal naar Scheveningen reist. Ik laat de afstand mij vaak weerhouden. Laatst kreeg ik een aanbod om een sauna te reviewen voor mijn blog. Toch heb ik nee gezegd, omdat ik er 2 uur voor naar toe moet rijden, erg he. Dit lijkt een hemelse ervaring. Ik ben dol op Utsukusy producten.  Wie niet. 😉

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 31, 2016 at 9:45 pm

   Ik had de reis gecombineerd met een weekend bij vrienden van ons. Anders is het voor mij bijna 3 uur rijden maar het was echt de moeite meer dan waard. Zo’n speciale en bijzondere ervaring.

 • Reply
  Melike
  oktober 31, 2016 at 10:38 am

  Wat een heerlijke ervaring lijkt me dit. Ik vind het zelf altijd heel lastig om te ontspannen bij een massage waardoor ik het vaak niet doe. Ik krijg hierbij het gevoel dat dit echt een behandeling is die zelf mij zou ontspannen hihi. Heel leuk geschreven ook!

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 31, 2016 at 9:48 pm

   Ik denk dat jij ook compleet tot rust komt met deze behandeling. Het is zo bijzonder en onvergetelijk! Ik kon alles loslaten.

 • Reply
  Blog & Beauty
  oktober 31, 2016 at 8:38 pm

  Oh ik krijg kippenvel bij jouw beleving, alsof ik er zelf lig. Je brengt het heel mooi. Ik mag er ook nog heen voor een behandeling, er staat me dus nog wat te wachten. Het is wel iets waar ik me erg op kan verheugen, het lijkt mij een zeer rustgevende ervaring waar ik denk ik wel aan toe ben.

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 31, 2016 at 9:52 pm

   Ik vond mijn gevoel zo moeilijk te omschrijven maar gelukkig is dat gelukt. Oh dat ga je zo heerlijk en bijzonder vinden. Alles loslaten en tot rust komen.

  Leave a Reply