Lifestyle Travel

Weekend Verkoeling Tips in Nederland

Clau

De mussen vallen nog net niet van het dak maar alles gaat wel trager en deze hittegolf is gespreksonderwerp nummer 1. De kans dat er morgen een hitterecord wordt gevestigd (stamt nog altijd uit 1944 met 38,6 graden), wordt steeds kleiner. Volgens de MeteoGroup kunnen we fluiten naar het record. De verwachting is dat het kwik in het oosten oploopt tot 37 graden. Warm zat lijkt me. Daarom deze ‘heerlijke verkoeling tips’ om het weekend door te komen. Van mooie plekken in Friesland tot aan het beste strand van Nederland, Zoutelande. Geniet van dit prachtige mooie weekend!

beachclub lemmer

 • In Lemmer is veel te doen. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam Poort van Friesland. Daardoor is het een  sfeervol, maritiem centrum. Midden in het dorp meren veel watersporters af. Het is dan ook leuk te struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen langs de kades. Mensen zitten er graag, omdat de boten voor hun neus langs komen. Het vaarwater door Lemmer is immers een drukke verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Beachclub lemmer is en gewilde horeca gelegenheid  met prachtig uitzicht op het Ijsselmeer met een fijn strand. Op 4 juli is er een kitesurf kids promo dag in Oudermirdum
  De Brink
  8567 JD OUDEMIRDUM .

Van 10:00-16:00 uur.

Op zaterdag 4 juli 2015 is in de baai van Lemmer de generale repetitie (proloog) van het SKS-Skûtsjesilen. Hiermee testen de schippers de krachtverhoudingen in aanloop van de ‘echte’ wedstrijden in juli. Er zijn twee wedstrijden. De eerste race start om 11.00 uur, de tweede om 14.00 uur.


vlissingen-beach

Vlissingen

 • Combineer stad met strand en een fiks aantal zonuren en je krijgt: de stranden bij Vlissingen. De Boulevard, het Badstrand en het Nollestrand. Het Badstrand en het Nollestrand zijn in het bezit van de blauwe vlag. Het Nollestrand is leuk vanwege de slaapstrandhuisjes waar je kunt overnachten en het gezellige strandpaviljoen Panta rei.

home_4

 • Beachclub the sunset op Ameland
Voorbij de vuurtoren
Beachclub The Sunset ligt even voorbij de vuurtoren. Hét baken van Ameland dat over het gehele eiland kan worden gezien. Vanaf het parkeerterrein even het duin oversteken en op het ruime Hollumerstrand ligt Beachclub The Sunset. Geniet meteen van een fantastisch, weids uitzicht.


vadesto

 • Bussloo
  In de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen vind je dichtbij de A1 het recreatiegebied Bussloo. De acht stranden, speeltoestellen, kiosken en verschillende restaurants maken Bussloo tot de ideale plek voor een dagje uit. Ben je uitgekeken op het water? Dan biedt het recreatiegebied nog veel meer: van golfen, wellness en outdoor activiteiten tot beachvolleybal, vissen, paardrijden en duiken.

 

porto-beach-club

 • Loosdrechtse plassen

Het Loosdrechts Plassengebied is bij uitstek geschikt voor de watersport: zeilen, roeien, kanoën, waterskiën en snelle motorbootvaart is allemaal mogelijk. Aan de snelle motorbootvaart zijn, via het Besluit Motorboten, wel een aantal beperkingen opgelegd. In het plassengebied ligt een vijftal openbare recreatie-eilanden, met in totaal ca. 240 ligplaatsen. Aan de westkant van de plassen liggen nog afmeerplaatsen bestaande uit palen met gordingen. Voor gehandicapte watersporters is er het eiland Robinson Crusoë waar een prachtige aangepaste overnachtingaccommodatie staat, met een uitgebreide vloot van aangepaste schepen. Aan de zuidkant van de Vijfde Plas ligt het grote dagrecreatieterrein De Strook, bereikbaar vanaf de Nieuweweg en – uiteraard – vanaf het water.
Rondom de plassen liggen tal van watersportbedrijven: botenbouwers en -reparateurs, botenverhuurders, scheepsmakelaars, zeilmakerijen, rondvaarbedrijven, zeil- en waterskischolen enz. Ook ontbreekt natuurlijk de horeca(Porto Loosdrecht en strandtent Lake side beach) en de verblijfsrecreatie niet.


 

oranje strandstoelen

 • Bergen aan Zee
Zonnen, zwemmen, kiten, surfen, een strandwandeling maken, in het gemoedelijke Bergen aan Zee kan het allemaal. Bergen aan Zee heeft een breed 3 kilometer lang, schoon zandstrand. ’s Avonds gaat de BBQ aan bij strandpaviljoen de Jongens. Om bij te komen van een lange dag luieren of actief sporten. Het schilderachtige Bergen-Binnen met zijn vele winkeltjes, restaurants en terrassen, Alkmaar met zijn kaasmarkt en oude stadsdeel, allemaal vanuit Bergen aan Zee binnen handbereik.


 zoutelande111
 • Zoutelande

is een gezellig dorp op het prachtige schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. Het is er rustig, beminnelijk en plezierig. Dat is hoe Zoutelande voor vele mensen bekend staat. Zoutelande werd in het jaar 2013 door het publiek beoordeeld als beste badplaats van Nederland. Als je dit zonnige dorpje bezoekt, zul je het zeker eens zijn met dit beeld. Een badplaats voor de familie met brede duinen en de unieke promenade. Het strand van Zoutelande heeft een lengte (afstand) van vijf kilometer. Het wordt beschermd door de hoogste duinen in de omgeving. De zon schijnt nergens zo vaak in Nederland als in dit gebied. De reden voor dit fenomeen is het feit dat het strand van Zoutelande het enige strand in Nederland is dat naar het zuiden gelegen is. Het strand is bekroond met een ‘Blauwe Vlag’. Dat betekent dat het zowel schoon en hygiënisch is en dat er veel faciliteiten aanwezig zijn. Zelfs met een rolstoel of een kinderwagen kun je het strand op.


klimduin

 

 • Schoorl

Even geen file, geen rinkelende telefoon of kinderen die naar sportclubjes moeten. Een paar dagen in Schoorl en alle stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Genieten van zon, zee, duin en bos doet de mens goed en laat Schoorl dat nu net allemaal bieden.

Rustig strand, breedste duinen
Gelegen aan Nationaal Park de Schoorlse Duinen, met de breedste en hoogste duinen van heel Nederland, kun je hier ontspannen tot je erbij neervalt. Het strand is alleen per fiets te bereiken, dat maakt het extra rustig.

Het dorp staat ook bekend om zijn gezellige centrum vol terrasjes en restaurants. De klimduin, midden in het dorp, is ook al zo’n leuk extraatje. Kinderen zijn er niet vanaf te slaan. Ze lopen langzaam naar boven en rennen, vliegen en vallen dan naar beneden. Vallen doet geen pijn en een lachbui is verzekerd.


 

header_008
 • Blijburg

is een strandpaviljoen op IJburg(Amsterdam) en ligt aan het IJmeer. Het heeft een prachtig zandstrand met uitzicht over het water. Op Blijburg tuur je naar de horizon en kun je naar hartelust zwemmen, eten, drinken en genieten. Dj’s draaien hier op mooie dagen hun zomerse platen en bij het vallen van de avond kun je bij het kampvuur de sterren zien. Bij ons ben je buiten maar binnen de stadsgrenzen van Amsterdam.


media_xl_748684
 • Strand aan de Maas

Genieten van het ultieme strandgevoel in hartje Rotterdam. Heerlijk eten, dansen, beach volleyen, je laten masseren, het kan allemaal. In combinatie met het unieke uitzicht over de Maas en de skyline van de stad maakt dat het Rotterdamse Strand een perfecte hangout voor alle leeftijden.
Naast een heleboel bijzondere evenementen zijn er ook een aantal wekelijkse items zoals live Jazz, workshops voor beachkids, Salsa, de beste upcoming DJ’s en live ‘klassieke’ muziek in de breedste betekenis.


 Ga jij ook verkoeling zoeken dit weekend? en waar ga jij heen?
Blog you zoen
Claudia XOXO

You Might Also Like