Food

Vietnamese Summer Rolls van Rens Kroes

roll gevuld (Medium) rolls alles goed

Toen het tweede kookboek van Rens Kroes uitkwam heb ik geen moment getwijfeld om het boek vol nieuwe heerlijke recepten en leuke quotes te kopen. Ik houd erg veel van de Aziatische keuken. Dat komt deels vanwege mijn achtergrond maar ook omdat de Aziatische keuken lekker en veelzijdig is. Je hebt ook een hele leuke mengelmoes aan keukens. Bijvoorbeeld: De Indonesische keuken, de Chinese, de Thaise, de Vietnamese, de Japanse, de Indische of een mengelsmoes van deze keukens( Fushion). In het boek van Rens Kroes komt altijd wel een Aziatisch recept voorbij en mijn ‘maag’ viel op de Vietnamese Summer Rolls. Een vegetarisch gerecht ook ideaal voor een warme zomerdag. Natuurlijk kan je de rolls ook vullen met garnaaltjes of kip.

Ingrediënten:( 8 stuks)

Bereidingstijd 30 minuten

  • 1/4 komkommer
  • 1 zakjes julienne wortels
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 8 bladeren ijsbergsla
  • 4 eieren
  • kokosolie om in te bakken
  • 8 ronde rijstvellen
  • handje verse koriander, gesneden

Voor de dip

  • 1/2 rode peper
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 tl azijn
  • 1tl honing
  • 2 el warm water

rolls vulling goed (Medium)

Bereiding:

Snijd de komkommer in kleine reepjes. Breng water aan de kook, doe de vermicelli in een kom en giet er zoveel mogelijk kokend water over tot ze onder water staat. Laat 3 min wellen. Haal ondertussen de 8 bladeren van de ijsbergsla af en spoel ze schoon. Spoel vermicelli af in een vergiet met koud water en laat uitlekken. Bak in de koekenpan de eieren in 1 eetlepel kokosolie en laat afkoelen. Snijd omelet in reepjes. Snijd voor de dip de rode peper in kleine stukjes, eventueel zonder zaadlijst, en mix deze samen met de rest van de ingredienten voor de dip met een vork in een kommetje.

Dompel dan de rijstvellen een voor een in een grote kom met lauwwarm water. Schud droog en leg het zachte rijstpapier op een schone theedoek. Leg een achtste deel van de ingredienten op een helft van een rijstvel: eerst de fijn gesneden koriander, dan slablad, eireepjes, vermicelli, wortel en tot slot de komkommer. Klap de rol dubbel en vouw de beide zijden naar binnen. Rol voorzichtig maar stevig! Leg de Summer rolls vervolgens op een mooi schaaltje en serveer met de dip, of doe ze in een bakje om mee te nemen.


roll gevuld (Medium)

DSCN0235 (Medium)


Ik heb deze rolls gemaakt voor de lunch en ik moet eerlijk zeggen. Ze zien er misschien niet zo heel erg mooi uit, omdat ik nog even moet oefenen hoe om te gaan met rijstpapier……maar ze smaken heeeeeerlijk. De rolls hebben een hele frisse bite en je proeft de verse ingrediënten. Deze rolls zijn ideaal voor de zomer. Ze zijn eenvoudig en snel te maken en je kan al je favoriete ingrediënten gebruiken. Daarnaast bevatten ze ook nog eens weinig caloriën. Wat ook leuk is, is dat je de Vietnamese summer rolls deelt met je vrienden. Je legt alle verse ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen rolls maken. Zo kan iedereen zijn favoriete vulling kan kiezen. Vervolgens kan je de roll ook nog onderdompelen in verschillende sauzen.

eind resultaat (Medium)

Wat vinden jullie van deze Summer rolls? Loopt het water al in de mond?

 

Blog you zoen.

 

Claudia XOXO

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Jaqie
    juli 1, 2015 at 12:42 pm

    Mjummie!

    Doet me ook denken aan de Peking Duck rolletjes!
    Mag je best eens voor ons maken, hihihi!

    • Reply
      Claudia Struijck
      juli 1, 2015 at 12:59 pm

      Hoi Jaqie, de rolls zijn inderdaad heel erg lekker. Makkelijk om te maken en super gezond. Je kan naar eigen wens de rolls vullen met de dingen die jij lekker vindt. Hahahaha is goed.

  • Reply
    Jolanda Hielema
    juli 1, 2015 at 2:23 pm

    Nou lekker hoor, ik ga het eens proberen….
    Heb vandaag ook de tip van jou opgevolgd om eens thais te gaan koken!
    Heb alles in huis en ga het morgen maken, jammie!!!

    • Reply
      admin
      juli 1, 2015 at 3:06 pm

      Hoi Jolanda, wat leuk om te horen dat je morgen thais gaat maken. Wat een lekker vooruitzicht hihi. Ga je rode of groene curry maken. Ben erg benieuwd wat je ervan vindt. De summer rolls van Rens Kroes waren ook echt heel lekker. Simpel, gemakkelijk om te maken en super gezond. Heel veel plezier morgen met de thaise keuken. Kin Khao. Groetjes Claudia

    Leave a Reply