Beauty

Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask- The Body Shop

Volgens mij is 2017 echt het jaar van thuis genieten van me-time om zelf aan de slag te gaan met kwalitatief goede maskers die echt wat doen voor je huid. The Body Shop heeft een heerlijke lijn met vijf gezichtsmaskers: The Body Shop At-Home Facial Mask Experience. De potjes kosten €20 per stuk en zijn er voor elk huidtype en huidwens. Ik heb mijn tere velletje verwend met het masker Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask. Lees snel verder hoe mijn ervaringen zijn met dit masker. 

Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask

Blaas je huid nieuw leven in met de Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask. Dit een 100% vegetarische masker met exfoliating scrubdeeltjes die geïnspireerd is door Chinese tradities en gemaakt van ginsengextract, rijstextract en biologische Community Trade-sesamzaadolie om de huid helderder en egaler te krijgen.

 • 100% vegetarisch
 • Romig gezichtsmasker met exfoliating scrubdeeltjes
 • Geformuleerd zonder parabenen, parrafine, silliconen of minerale oliën
 • Ginsengextract uit China verstevigt en stimuleert
 • Rijstextract uit China, van oudsher gebruikt om de huid te hydrateren en te verhelderen
 • Biologische Community Trade-sesamzaadolie uit Nicaragua, rijk aan olie- en linolzuren die de huid verzachten

Alle vijf maskers van de The Body Shop At-Home Facial Mask Experience zitten in donkere potten die mij doen denken aan oude apothekersflessen. Het product is voorzien van een zwarte omslagdeksel met TBS-logo wat er op gegraveerd is. De naam van het product en het merk staat op de voorkant van de pot.De maskers zijn vegetarisch en een aantal zijn veganistisch( die ik test ook). Ook bevatten ze zoals je gewend bent van The Body Shop allemaal fair trade ingrediënten, wat letterlijk en figuurlijk toch een extra waarde aan de producten geeft. Ik houd ervan!

Gebruiksaanwijzing:

Dit masker heeft een zeer unieke textuur, is heel makkelijk aan te brengen ( dat doe ik met een masker kwast ook van The Body Shop) en heeft een lichte, romige textuur met wat scrubdeeltjes. Het heeft ook een zeer aangename frisse geur. Na het aanbrengen laat ik het masker zoals het advies is 10 minuten zitten en daarna was ik het eraf.

Na het verwijderen van make-up en reiniging van de huid, gebruik ik de Facial Mask Brush om een even laag van het Chinese Ginseng- en Rice Clarifying Polishing Mask op het gezicht aan te brengen en vermijdt het dat oog- en lipgebied.  Breng aan op nek en decolleté indien gewenst. Laat het 5-10 minuten lang zitten en afspoelen met warm water met cirkelvormige bewegingen om de huid zachtjes te exfolieren. Gebruik 2 tot 3 keer per week. Gebruik meerdere maskers om de persoonlijke behoeftes aan te passen aan je huid.

Aangezien het masker een lichte scrubkorrel heeft, masseer ik het masker ligt op mijn neus en op de droge plekken van mijn gezicht om mee eters en dode huid te verwijderen. Nadat ik masker heb verwijderd, ziet mijn huid er mooie en glad uit en straalt. 2 uur later kwam een vriendin even gezellig langs en het eerste wat ze zei was “wat ziet je huid er super mooi uit”.  En dat was na 1 x al, de textuur van mijn huid voelt echt goed aan. Het lijkt er ook op dat mijn  acne littekens en pigmentvlekken verminderd zijn aangezien ik dit product regelmatig gebruik. Ik ben echt geobsedeerd door dit masker, maar ik gebruik het een keer per week. Maar zelfs met slechts een keer per week ziet mijn huid er zoveel beter uit. Ik gebruik bijna een halve pot in één maand en ik houd van dit product en zou het zeker kopen.

Ingrediënten:

Aqua/Water/Eau, Glycerin, Luffa Cylindrica Fruit, Kaolin, Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Magnesium Aluminum Silicate, PEG-100 Stearate, Alcohol Denat., Decyl Glucoside, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Perlite, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Parfum/Fragrance, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Salicylic Acid, Xanthan Gum, Limonene, Sodium Benzoate, Citric Acid, Propylene Glycol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Menthol, Panax Ginseng Root Extract/Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract, Disodium EDTA, Citral, Citronellol, Linalool, Menthoxypropanediol, Tetrasodium Pyrophosphate, Eugenol, Dextrin, Oryza Sativa Extract/Oryza Sativa (Rice) Extract, CI 77891/Titanium Dioxide.

Claudia en Chinese Ginseng

Ik houd echt van dit romige masker en nog meer hoe mijn huid aanvoelt daarna. Het bevat kleine korrels rijst en ginseng die bij het afnemen als een milde exfoliant van de huid optreedt. Het is een klei-achtig masker, maar hij wordt niet hard. Het voelt lekker aan op mijn huid, fris, maar niet prikkend of irriterend. Na gebruik is mijn huid heel zacht, gehydrateerd en stralend. Het is makkelijk aan te brengen en het kost totaal geen moeite om het product eraf te halen. Ik doe het lekker onder de douche. De geur ruikt ietwat naar kruiden, ik vind het aangenaam en rustgevend en geniet van deze mini spa.

Dit masker is verkrijgbaar bij The Body Shop.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Wat is jouw favoriete product van The Body Shop?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Sofie
  september 1, 2017 at 4:39 pm

  Klinkt heel erg fijn, en het ziet er ook prettig uit! Deze zou ik graag willen proberen.

 • Reply
  Miss K
  september 1, 2017 at 4:51 pm

  Lijkt me dus een goed en doeltreffend productje. Nu je zegt dat het een eerder romig masker is moet ik hem zeker eens proberen. Ook top dat die makkelijk afneembaar is. Lekker snel onder de douche. Moet eerlijk toegeven dat ik weinig producten momenteel gebruik van the body shop maar hier zou, na het lezen van je blog, wel eens snel verandering in kunnen komen. Bedankt voor de tip.

 • Reply
  Vyella
  september 1, 2017 at 5:24 pm

  Ik ben voor giga veel dingen allergisch, maar kan wel tegen de meeste producten van The Body Shop. Ik hoop dus ook tegen dit product!

 • Reply
  Kevin
  september 1, 2017 at 5:52 pm

  Oeh klinkt heel erg goed! Vaak als ik zo iets gebruik met korrels heb ik na een paar uur gelijk acne op m’n gezicht.. misschien moet ik t gewoon eens proberen

 • Reply
  Cassandra
  september 1, 2017 at 6:32 pm

  Oh wauw! Dit masker wil ik! Ik ben sws dol op de maskers van tbs! ❤️

 • Reply
  Chantal
  september 1, 2017 at 6:42 pm

  Dit product ziet er echt heel goed uit! Deze zou ik graag een keertje proberen. Ik vond vroeger de moringa body butter altijd heerlijk.

 • Reply
  Fleur
  september 1, 2017 at 6:47 pm

  Klinkt als een fijn product van de BodyShop. Ik vind hun sheabutter Cream altijd erg lekker

 • Reply
  Judith
  september 2, 2017 at 8:28 am

  Dat ziet er goed uit zeg, fijn dat meteen zo snel werkt

 • Reply
  Nicole Orriëns
  september 2, 2017 at 8:58 am

  Dat is nog eens serieus masker zeg om te zien. Klinkt goed!

 • Reply
  Janet
  september 2, 2017 at 12:06 pm

  Dat klinkt alsof het masker een goede uitwerking heeft. Maar een halve pot in een maand vind ik best veel.

 • Reply
  Ing
  september 3, 2017 at 2:15 pm

  Ik ben gek op gezichtsmaskers! En deze lijkt me heerlijk! Binnenkort effe snuffelen bij The Bodyshop. Ik vind zo veel van hun producten heerlijk maar mijn favorieten zijn toch wel de bananen shampoo en conditioner/ de bodybutters en de droge huidolie! Ik heb je net ontdekt en mijn complimenten voor je blog. Superleuk dat een 40plusser een blog heeft voor soa skincare. Tegenwoordig zijn het het meest jonge meiden die het hebben. En aangezien ik ook de 40 nader…..Onze huid heeft toch wel een andere verzorging nodig dan die van de jonge meiden ( ookal voel ik mijzelf ook nog een jonge meid hoor 🙂 ) Jammer dat je niet vlogt! Liefs

 • Reply
  Bianca
  september 3, 2017 at 7:25 pm

  Echt een heerlijk masker! Momenteel ben ik helemaal verslaafd aan het bananen haarmasker van The Body Shop 🙂

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  september 3, 2017 at 9:43 pm

  klinkt als een fijn product, ik heb een tijd terug drie testers geprobeerd en die waren ook erg fijn van the body shop

 • Reply
  Nathalie - Volgmama
  september 5, 2017 at 7:53 am

  Mooie sfeerfoto’s heb je erbij gemaakt! Lijkt mij een fijn product. Ik probeer nu een hairscrub en ik ben daar ook al erg positief over. Ik schrijf er binnenkort een blog over.

 • Reply
  MamaPlaneet
  september 6, 2017 at 1:22 pm

  Wat een duidelijke foto’s heb je erbij gemaakt. Het klinkt goed en proberen waard. Of het wat voor mijn gevoelige huid is weet ik zo natuurlijk niet.

 • Leave a Reply