Fashion

Dit zijn dé 6 tips om goed voor jezelf te zorgen komende zomer

Dit zijn dé 6 tips om goed voor jezelf te zorgen komende zomer

Dit zijn dé 6 tips om goed voor jezelf te zorgen komende zomer.

De wereld is momenteel behoorlijk op zijn kop, vanwege de wereldwijde paniek rond het coronavirus (COVID-19). Als je je overweldigd of gestrest voelt, wees gerust, dat dit een heel normale reactie is. Het is echter belangrijk om rustig aan te doen en de tijd te nemen voor zelfzorg. Als je een ouder bent, glijdt zelfzorg vaak naar de onderkant van de to-do lijst. Maar voor jezelf zorgen is geen luxe. Het is essentieel. En in deze moeilijke tijd, wanneer kinderen thuis zijn en de stress hoog oploopt, is het belangrijker dan ooit. Hier zijn zes tips die mij helpen om door deze crisis heen te komen.

1. Blijf actief.  Het is vrij algemeen bekend dat lichaamsbeweging erg goed is voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Er zijn enorm veel verschillende soorten oefeningen die je vanuit huis kunt doen, dankzij YouTube en apps. Ik heb hier een paar gratis op een rijtje gezet of blijf doen wat voor jou werkt. Yoga met Adrienne is een geliefd yogakanaal, met meer dan zes miljoen abonnees. Ze is eigenzinnig en nuchter en biedt yogalessen aan van vijf minuten tot een uur. Nike Training Club kan je helpen actief te blijven gedurende deze tijd door enorm veel gratis trainingen aan te bieden die je thuis kunt doen. Het bevat ook wellness- en voedingsadviezen van experts Ik zelf probeer elke dag een wandeling te maken van 6 tot 8 km, dan word ik enorm ontspannen van en geniet ik volop van het buiten zijn..

2.  Zen.  Maak tijd voor jezelf Op dit moment is veel van de persoonlijke tijd die deel uitmaakte van de dagelijkse routine – woon-werkverkeer, tijd alleen thuis of in de winkel, sociale tijd met vrienden – niet beschikbaar voor mensen met kinderen thuis. Zonder dit moeten we opzettelijk ruimte creëren om op te laden. Dit kan eruit zien als een douche of bad nemen met of zonder masker, alleen (of met de hond) een blokje om lopen, of tijd in plannen om te lezen of gewoon uit te rusten nadat de kinderen naar bed zijn gegaan.

3. Chat met je vrienden. Zelfs als een persoonlijke bijeenkomst niet mogelijk is, probeer dan in contact te blijven met je vrienden via sms, Messenger, WhatsApp, FaceTime of (hijg!) Een goed ouderwets telefoontje. Vraag hen hoe ze zich voelen en deel je eigen ervaringen als je je  daar veilig bij voelt.

4. Neem een ​​pauze van het nieuws. Tussen het nieuws en sociale media voelen we ons nu allemaal verzadigd door coronavirusupdates. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven, maar probeer je media-inname te beperken tot een paar keer per dag en gebruik vertrouwde nieuwsbronnen. Als je merkt dat je je tot sociale media wendt omdat je je geïsoleerd voelt, neem dan een pauze en besteed tijd aan een andere activiteit.

5.  Maak een muziekafspeellijst. Muziek kan ons zoveel beter doen voelen. Spring op Spotify en maak een afspeellijst met je favoriete nummers. Je kunt een groepsafspeellijst maken en je vrienden vragen om ook vijf van hun favoriete nummers toe te voegen. Als je zin hebt, kun je verschillende afspeellijsten maken voor verschillende stemmingen / vibes (bijv. Regenachtige dag, zomer, gelukkig voelen, etc.).

And last but no least…… vind ik dat we ons zelf ook wel eens mogen verwennen.  En dan kan ik zo genieten van het aanbod aan mooie, hippe en draagbare items die ik dan vindt op mijn favoriete webshops, waar ik regelmatig iets bestel. Modemusthaves, Zalando, ASOS en The Outnet. Tijdens mijn zoektocht naar zomer- accessoires stuitte ik op de webshop LASCANA. Ik heb niet echt 1 bepaalde stijl. Ik draag wat ik mooi vindt want dan voel ik me goed en zelfverzekerd en dat straal ik dan ook uit naar de ander.  En die look is de ene dag lekker casual en comfy maar heb ik een event of een gezellig avondje uit, dan kies ik vaak wel voor iets met een glitter of een beetje glamour want dat past ook weer heel goed bij mij.  In de zomer draag ik veel maxi rokken en jurken en zie je me niet in een korte broek bijvoorbeeld.  Ik heb veel gehad aan het boek van Bastiaan van Schaik. Hij schreef het boek Dress to impress,  Een stijlgids voor ambitieuze vrouwen, hij geeft praktische tips over het kiezen van kleding om te dragen op het werk.

Dit zijn dé 6 tips om goed voor jezelf te zorgen komende zomer

Is het al tijd om al onze loungewear in te pakken? Begrijp me niet verkeerd: ik hou ervan om gezellig thuis te blijven, maar ik ben klaar om al mijn lagen af ​​te werpen, in een schattig badpak te stappen en het strand op te gaan zodra de sociale afstand voorbij is. En ik denk dat als je eenmaal alle ongelooflijke trends in badmode voor 2020 hebt gezien, je het waarschijnlijk met me eens zult zijn (als je dat nog niet hebt gedaan). Ze smeken allemaal om te worden gedragen met je tenen in het zand, golven komen naar je toe om je te begroeten en een overheerlijk drankje in je hand. Misschien is het het gebrek aan strandweer, of misschien zijn het gewoon die opgesloten blues – hoe dan ook, ik sta op het punt al mijn joggingbroeken te dumpen en ze te vervangen door deze chique badpaktrends voor 2020. Of je nu net als ik hard aan een tropische vakantie toe bent, of gewoon wilt beginnen met inpakken voor het strandseizoen dat eraan komt, de trends in strandkleding voor 2020 zijn er om je op het goede spoor te zetten. Het perfecte badpak vinden is moeilijk, maar als je de trends kent, kun je beslissen welke stijl je dit jaar misschien wilt proberen. Van flirterige eendelige tot amper bikini’s, deze badpaktrends zijn klaar om te worden gedragen in de zon – of onder een paraplu, als dat meer jouw ding  is. 

Kijk jij ook zo uit naar de zomer?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Blog you zoen,

Claudia XOXO

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply