Lifestyle

De garage omtoveren tot thuiskantoor

De garage omtoveren tot thuiskantoor
De meeste woningen zijn voorzien van een garage. Dat is natuurlijk erg handig, maar toch zijn er maar weinig woningen die optimaal gebruik maken van hun garage. De meeste mensen gebruiken hun garage slechts als stalling voor de auto of als rommelhok. Dit is erg zonde, omdat de garage zoveel meer kan zijn dan alleen dat. Zo kan je van jouw garage bijvoorbeeld gemakkelijk een thuiskantoor maken.

De garage als thuiskantoor

Er kleven enorm veel voordelen aan de garage als thuiskantoor. Ten eerste is het heerlijk om gewoon vanuit huis te werken. Je hoeft niet naar de bibliotheek of naar de zaak om te kunnen werken. Daarnaast houd je ook meer ruimte over in het huis zelf, omdat je geen echte kamer op hoeft te offeren om deze tot kantoor te maken. Verder is het in jouw kantoorgarage ook erg rustig, aangezien de garage vaak afgesloten is van de rest van het huis waardoor andere bewoners jou niet zo gemakkelijk kunnen storen.

Juiste temperatuur in de garage

De kans is groot dat jullie garage niet geïsoleerd is en ook niet voorzien is van airco of een verwarming. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de juiste temperatuur in de garage is. Daarom kan je kiezen voor het plaatsen van airco. Zo weet je zeker dat het nooit te heet is, maar veel mensen weten niet dat deze ook handig is in de winter. Je kunt je airco namelijk ook vaak instellen als lucht ververser. Dit stabiliseert je
luchtvochtigheid, wat erg handig is in een vochtige plek als de garage. De garagedeur dient ook min of meer opgeknapt te worden voordat de garage een echt kantoor kan worden. Hij moet natuurlijk goed isoleren, zorg er dus voor dat er geen tocht door de deur kan komen. Hier zijn speciale deuren voor, maar dit is ook (tijdelijk) op te lossen door tochtstrips te plaatsen, die je koopt in een doe-het-zelf zaak. Verder moet de garagedeur ook geluid afweren van buiten, zodat je geen last hebt van omgevingsgeluid.

Maak er een echt kantoor van

Het kan onnatuurlijk voelen om in de garage te gaan werken, maar dat probleem is zo verholpen als je door middel van meubels en accessoires de garage een make-over geeft. Ten eerste is een goed bureau natuurlijk van belang. Ook moet de garage leeg zijn. Hierna kan je bijvoorbeeld door middel van planten en posters ervoor zorgen dat je garage een stuk vertrouwder aanvoelt. Zo kan je heerlijk werken op jouw privé-kantoor!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Josine
    oktober 22, 2018 at 10:15 pm

    Helaas, onze garage is meer een schuurtje en geen plek voor kantoor. Volgende huis, we dromen door. Xx Josine

  • Leave a Reply