Food Lifestyle

Klean Kanteen: Duurzame roestvrijstalen drinkbekers

Ik drink al jaren water, limonade of ander drinken uit een plastic (bronwater)flesje. Elke dag hield het plastic water flesje mij gezelschap als ik voor mijn werk half Nederland door croste. Want veel water drinken is gezond toch? Standaard lagen er sixpack waterflesjes in mijn auto en soms dronk ik tijdens een werkdag wel 3  halve liters leeg. Af en toe hergebruikte ik de flesjes maar dat gaf niet de voorkeur omdat bronwaterflesjes een makkelijke prooi zijn voor bacteriën. Daarnaast ben ik mij de afgelopen jaren steeds bewuster geworden dat het kopen van plastic flesjes voor eenmalig gebruik ervoor zorgt dat er duizenden plastic flesje op de afvalberg belanden die schade aanbrengen aan het milieu. In Nederland alleen al gooien we dagelijks 500.000 plastic flesjes in de prullenbak! Dus ging ik op zoek naar een duurzame variant die ik eigenlijk overal mee naar toe kan nemen. Nieuwsgierig of ik een duurzame waterfles heb gevonden in klean kanteen? Lees dan snel verder.

Hervullen van plastic (water) flesje

Het begon allemaal met het hervullen van een plastic flesje tijdens werk en sport. Ook de auto werd een plastic afvalberg omdat ik de lege plastic flesjes achter in de auto gooide. Omdat hervullen mijn minst favoriete optie was omdat ik ze ook niet goed schoon kreeg en bacteriën op de loer lagen. Kocht ik dus bergen plastic flesjes jaar in jaar uit. Totdat ik een tijdje geleden er achterkwam dat de levenscyclus van een plastic PET fles van het begin tot eind schadelijk is, besloot ik geen plastic flesjes meer te kopen.

Thermosbeker

Dit was mijn eerste ‘duurzame’ beker. De eerste maanden was het dikke prima maar na verloop van tijd werd de kwaliteit toch wat minder en begon hij te lekken. Daarnaast vond ik het ook erg lastig om de beker goed te reinigen omdat ik ook wel eens thee mee nam. Uiteindelijk ben ik de beker kwijtgeraakt, waar ik niet echt rouwig om was. Maar wat nu? zijn er nog alternatieven. Dus begon mijn speurtocht op het net weer.

Klean Kanteen 1

Klean Kanteen

Van Suzanne van de fijne duurzame webshop Biocareonline mocht ik namelijk deze prachtige fles van Klean Kanteen testen. Groen is één van mijn favoriete kleuren. Het is niet alleen de kleur van moeder aarde, maar ook van mijn ogen, van mijn populaire groene smoothie en van mijn favoriete zomer jurk. Heb ik nu eindelijk een fles gevonden die aan mijn eisen voldoet? Voor mij is het ook belangrijk dat ik de fles makkelijk en goed kan schoonmaken. Ik heb namelijk geen vaatwasser. De opening van de Klean Kanteen drinkbekers zijn zo groot dat je met een afwasborstel in een handomdraai de fles schoon kunt maken. Dat komt omdat de wand van de Klean Kanteen glad zijn van binnen en ronde hoeken hebben dat alleen omspoelen vaak al voldoende is. Wat ik ook echt een pluspunt vindt is dat de inhoud 800 ml is. Ik drink gedurende de dag erg veel en hoef ik hem dan niet zo vaak bij te vullen.

Klean Kanteen dicht1

Drinkfles van duurzaam materiaal: 18/8 stainless steel

De fles is gemaakt van hoge kwaliteit roestvrij staal( 18/8 foodgrade RVS). Dat betekent dat het één van de veiligste materialen is om eten en drinken in te bewaren en mee te nemen, 100% vrij van BPS( is een weekmaker)en andere toxines. Omdat het staal zelf al veilig is, is het niet nodig de binnenkant van de fles te voorzien van een coating; een groot verschil met aluminium flessen. Daardoor neemt het geen vieze geurtjes op en is het makkelijk schoon te maken. Je kunt in de Klean Kanteen met een gerust hart alles meenemen wat je wilt, water, vruchtensappen, drinkyoghurt, limonade of yoghurt, het kan allemaal. De drinkbeker is zelf natuurlijk ook 100% recyclebaar. De drinktuit van deze sportuitvoering is van siliconen.

En ja het oog wilt ook wat. De flessen van Klean Kanteen zijn absoluut niet oudbollig maar juist hip, hot en trendy. Wat een plaatje is het hè? Ik maak echt wel de blits tijdens meetings en vergaderingen. Ik heb namelijk erg veel positieve reacties gekregen op mijn stijlvolle fles. Suzanne vertelde tijdens het bloggersevent dat ze niet kan garanderen dat de fles 100% lekdicht is door de speciale sportdop. De dop met loop is lekbestendig, niet lekdicht. Wel kan je een schroefdop erbij kopen, want die heeft die garantie wel.  Ik ben niet zo snel in paniek dus heb ik de fles gewoon in mijn tas gestopt en is hij is de auto ook al een paar x gevallen maar ik heb tot nu toe geen watersnood gehad. Hete dranken worden niet geadviseerd omdat de Klean Kanteen Classic flessen enkelwandig zijn en hitte kan geleiden. De RVS bidon wordt dan dus heet aan de buitenkant. Wil je graag hete dranken zoals thee mee nemen kijk dan bij de RVS thermoflessen van Klean Kanteen.

klean Kanteen.dopJPG

 

Is duurzaam duur?

Klean kanteen maakt haar flessen van hoogwaardig roestvrij staal en zegt dat de flessen wel 10-15 jaar mee kunnen gaan. Dan heb ik het bedrag van € 20,90 er absoluut voor over.  Reken maar eens uit hoeveel het kost als je elke dag, week of maand een nieuw plastic flesje moet kopen.

Klean Kanteen liggend

 

Claudia en het milieu

Het leuke is dat je bij Klean Kanteen kan kiezen uit een breed assortiment aan drinkflessen bestaande in verschillende kleuren, functionele vormen en handige formaten voor het hele gezin. De keuze is reuze. De drinkbekers van Klean Kanteen zijn gemaakt om thuis, onderweg, op school of op het werk uit te drinken. De boodschap van Klean Kanteen is iedereen een veilig en duurzame oplossing te bieden voor plastic en behandelde aluminium drinkflessen. In mijn ogen is dat zeker gelukt. Ik ben enorm happy met mijn drinkfles en ik heb hem ook al aangeschaft voor mijn partner. Ik gebruik nooit meer een plastic waterfles! Stapje voor stapje probeer ik ook mijn steentje bij te dragen aan een schoner milieu.

 

Te koop bij de mooie duurzame webshop van Biocareonline.


Zoals altijd, heel erg bedankt voor het lezen!

 

Wat vind jij van deze duurzame en eco vriendelijke waterfles?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Astrid
  mei 20, 2016 at 3:18 pm

  Mooie fles! En wat goed dat je zo bewust bezig bent met het milieu. Niet heel milieu-bewust, maar kan het flesje in de vaatwasser vroeg ik mij af?

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 20, 2016 at 10:25 pm

   Ja wat een beauty he? Ik probeer stapje voor stapje mijn steentje bij te dragen aan het milieu. Goede vraag over de vaatwasser, het advies is om de Klean Kanteen Classic flessen met de hand af te wassen. De lak van de gekleurde flessen beschadigd namelijk eerder in de afwasmachine.

 • Reply
  MetMirjam
  mei 21, 2016 at 10:54 am

  Wat een mooierd! En heel fijn dat er 800 ml in kan. Voor de prijs is het zeker een overweging waard!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 21, 2016 at 12:56 pm

   Wat een beauty he Mirjam. Daar maak je wel de blits mee tijdens sporten of op de werkvloer hihihi. Nou dat vind ik ook. De flessen gaan 10-15 jaar mee. Fijn weekend. X

 • Reply
  Melike
  mei 22, 2016 at 8:41 pm

  Je hebt echt gelijk. Dit zoveel beter dan al dat plastic. Wij hebben zelf een hele ouderwetse haha. Echt een heel lelijk oranje ding. Deze zien er inderdaad ook nog eens mooi uit. Hip dus hihi en geen geitenwollensokken model, dat lijkt me wel wat!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 23, 2016 at 1:33 pm

   Hahaha Melike, dus tijd voor een nieuwe zeg maar…. met deze bidons ga je helemaal met je tijd mee hihihi. Daar steel je wel de show mee.

 • Reply
  Nikki - Sukhi.nl
  juli 19, 2016 at 12:00 pm

  Wat een goeie! Ik kende hem nog helemaal niet! Maar super tip 😀
  groetjes, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 • Leave a Reply