Beauty

Kiehl’s Tumeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque

Kiehl’s Tumeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque

Het is alweer een hele tijd terug dat Irina een artikel heeft geschreven hier op Beautytag maar ze is weer terug met een review van een heerlijk luxe masker. Ik stuurde dit bijzondere masker naar haar op  en inmiddels heeft Irina het masker uitgebreid kunnen testen. Het gaat om het Tumeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque van Kiehl’s. Zelf had Irina nog nooit eerder een product van dit merk geprobeerd, dus was ik erg benieuwd wat ze ervan vond. Haar ervaringen lees je hieronder!

De verpakking van het masker

Het masker zit in een stevig oranje plastic potje met een witte dop. De uitstraling van het masker geeft mij gelijk een luxe gevoel, wat natuurlijk ook helemaal bij Kiehl’s hoort. Dit masker zal ontzettend chique staan op jouw beautytafel en is alleen al om naar te kijken een prachtige aanwinst. Wil je nog eens een artikel teruglezen over de Utra Facial Cream van Kiehl’s, klik dan hier

De inhoud van het masker

Het gaat echter natuurlijk om de inhoud van het potje, waar het daadwerkelijke masker in te vinden is. Het eerste wat mij op viel toen ik het potje open deed was de geur van het masker: deze is heftig en hier moet je echt van houden. Zelf ben ik erg slecht in het omschrijven van geuren, maar ik zou hem toch wel als een wat pittigere geur omschrijven met hieronder juist iets zoets.

De substantie van het masker is relatief dik en er bevinden zich allerlei kleine stukjes in. Wanneer je het masker van je gezicht afspoelt met ronddraaiende bewegingen geef je de huid dan ook gelijk een milde scrub: iets wat ik zelf erg fijn vind. Voor iedereen die er naar geïnteresseerd is heb ik de ingrediënten hieronder voor jullie opgeschreven.

Ingrediënten

Aqua/Water, Kaolin, Sorbitol, Bentonite, Butylene Glycol, Silicia, CI 77891/Titanium Dioxide, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed, Pentylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Simmondsia Chinensis Oil/Jojoba Seed Oil, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Polysorbate 60, Polyacrylamide, CI 77492 Iron Oxides, Glycerin, C13-14 Isoparaffin, Curcuma Longa Extract/Turmeric Root Extract, Ascorbyl Glucoside, Trisodium Ethylenadiamine Disuccinate, Laureth-7, Eucaliptus Globys Leaf Oil, Camellia Oleifera Leaf Extract, Mentha Piperita Extract/Peppermint Leaf Extract, Menthol, Epilobium Angustifolium Extract-Epilobium Angustifolium Flower/leaf/stem Extract, Aminomethyl Propanol, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil.

Mijn ervaring met het masker

Dan zijn jullie natuurlijk ook benieuwd naar de werking van het masker. Ik vond hem zelf erg fijn in gebruik: de substantie van het masker is wat dik, maar brengt alsnog gemakkelijk aan. Daarna laat je het masker zo’n 10 minuten inwerken op de huid en ook dit voelt helemaal niet vervelend aan. Sommige maskers gaan een beetje trekken of irriteren op mijn huid, maar bij dit masker had ik hier totaal geen last van.

Wanneer je het masker van je gezicht af haalt kun je zoals ik eerder al noemde je gezicht nog even licht scrubben door ronddraaiende bewegingen over je huid te maken. Hierna spoel je het masker af met lauwwarm water en dep je het gezicht droog met een handdoek.

Mijn huid voelt na het gebruik van dit masker ontzettend zacht en verzorgd aan. Ik heb niet het idee dat het masker mijn huid echt voedt, wat mijn droge huid wel nodig heeft. De dag nadat ik dit masker had aangebracht merkte ik dat ik een opkomend puistje had, wat waarschijnlijk gewoon toeval was, maar ik toch belangrijk vind om nog even te vermelden.

Het Kiehl’s Tumeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque is o.a. verkrijgbaar bij de Bijenkorf voor €41,-.

Claudia natuurlijk bedankt dat ik dit artikel mocht schrijven!

Nemen jullie ook een kijkje op Irina haar blog?:


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Hebben jullie wel eens iets gebruikt van Kiehl’s?

 

Blog you zoen.

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply