Fashion

Decoratie: Kralen in allerlei soorten en maten

Decoratie: Kralen in allerlei soorten en maten

Decoratie: Kralen in allerlei soorten en maten
Je bent waarschijnlijk op de hoogte van het feit dat sieraden erg prijzig kunnen zijn, en dat je wellicht je woning en kleding wat levendiger kunt maken. Hiervoor kun je je eigen stenen, kralen en bedels gebruiken. Laat je creativiteit de vrije loop op textiel, metaal en andere materialen, en je bespaart ook nog eens op kosten. Laten we beginnen met waar je die kralen en andere materialen kunt krijgen, en wat je ermee kunt doen.

Zelf sieraden maken
Er bestaat een kralen groothandel online. Zij verkopen kralen aan groothandels. Hun assortiment bestaat uit kralen, rijgmateriaal, bedels, onderdelen, accessoires, cabochons en schuivers. Maar we zullen ons nu richten op de kralen en bedels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder metaal, glas, hout, acryl, keramiek, leer, natuursteen/halfedelsteen, schelp en natuurproducten. Metalen en acryl kralen en bedels komen het meest voor. Met deze benodigdheden kun je zelf sieraden maken, zoals armbanden, ringen, oorbellen, kettingen, haarclipjes of zelfs sleutelhangers. Het voordeel ten opzichte van het kopen van kant-en-klare sieraden is dat je ze precies kunt maken in jouw stijl en maat.


Decoratie: Kralen in allerlei soorten en maten

Wat je kan maken met kralen
Met kralen kun je niet alleen sieraden maken, maar je kunt ze ook gebruiken om bijvoorbeeld kleding of tassen te versieren. Je kunt het bovenste randje van een kledingstuk bekleden met kraaltjes of een patroon of tekst op een kledingstuk borduren. Rocailles zijn ideaal voor het versieren van tassen, en je kunt ze ook borduren op andere textielproducten. Maar daar blijft het niet bij. Kralen kun je ook gebruiken voor kaarten of scrapbooking. Je kunt er verschillende dingen van karton en papier mee versieren, zoals fotoalbums en doosjes. Ook schoenen kun je pimpen met kralen. Daarnaast kun je een kussenhoes decoreren met kralen, en kun je er knuffels en dekens mee haken. En wat dacht je van een
telefoonhoesje versieren met kralen?

Het dragen van kralen
Je kunt allerlei kledingstukken dragen met kralen erop. Je tas, top, broek, riem en schoenen kun je afwisselend dragen zonder of met kralen erop. Draag echter niet alles met kralen erop, maar kies 1 of 2 accessoires uit die je met kralen wilt dragen. Dit kunnen bijvoorbeeld een armband en schoenen zijn, of een hoed en riem. Het is ook mooi om de decoratie in je huis aan te passen aan je kledingstijl (dus met afwisselend gebruik van kralen). Denk aan lampenkappen, versiering voor het raam, flessen of andere soorten potjes. Als je goed kijkt, kun je kralen in bijna alles verwerken. Maar doe het wel met mate.

Wat vindt jij van decoratie met kralen?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply