Lifestyle

Dovre vuur met karakter

De Belgische, toonaangevende producent van gietijzeren kachels en haarden zet de toon direct goed met de ROCK: een kachel die stoer oogt, maar ook zachte kantjes heeft. Verbouwers die dromen van een prachtige inzethaard kunnen dat dankzij het installatiegemak van de VISTA ‘i’ ook waarmaken. En de BOW zegt het zelf; deze kachel is een knap staaltje elegant gebogen gietwerk met een indrukwekkend vlammenbeeld. Dat verdient een buiging!

 

dovre1

Dovre ROCKT!
De ROCK-familie is de rots in de branding tijdens koude winter- avonden. Zijn vormgeving is mainstream in de beste zin van het woord. De kachel oogt tegelijker?tijd robuust door het gietijzer, en zacht door de afgeronde hoeken. Hierdoor past ROCK prima in verschillende interieurstijlen.

De fijne en zachte gietijzeren randen rond de grote glazen deur vormen een elegant kader rond het mooie vlammenspel. Dankzij het slam lock-mechanisme sla je de deur van de kachel moeiteloos dicht en valt ze automatisch in het slot. In de ROCK-familie vindt iedereen zijn plezier.

Er zijn drie uitvoeringen in telkens twee formaten beschikbaar. In de ROCK500 passen houtblokken van 50cm en deze heeft een nominaal vermogen van 9.0kw. De ROCK350 brandt houtblokken van maximum 35cm en heeft een nominaal vermogen van 7.0kW. Je kiest tussen een uitvoering op 4 poten, eentje met een handig vak om hout op te slaan (WB) of de ROCK op een tablet (TB). Uiteraard beschikt deze kachel over de Dovre-technologie, zoals een uitgekiende verbrandingskamer met secundaire verbranding, een airwash systeem dat schoon glas garandeert en een aansluiting voor de buitenlucht.

dovre2

Bienvenida VISTA’i’!

Wij zeggen alles behalve ‘vaarwel’ tegen de VISTA’i’, want deze inzethaard, die vanaf nu het VISTA haardenassortiment verrijkt, is bijna te mooi om waar te zijn. Dankzij de vlakke boven- en onderkant is installatie in een bestaande schouw bij een renovatieproject heel eenvoudig. Je schuift de inzethaard simpelweg in de opening. De VISTA’i’ is geproduceerd uit stijlvol, zwart gelakt gietijzer en plaatstaal. Je hebt de keuze tussen een minimalistische rand van 6mm of een stoere variant van 25mm. De grote glazen deur en airwash technologie zorgen voor een mooi vlammenbeeld. De secundaire verbranding garandeert een lage uitstoot en een hoog rendement. Twee ventilatoren met toerentalregulering zorgen voor de verspreiding van warme lucht en vallen automatisch uit als het toestel afgekoeld is. De VISTA’i’ is beschikbaar in twee formaten voor respectievelijk houtblokken van 60 cm en 50 cm, met ieder een ander nominaal vermogen van respectievelijk 12.0kW en 10.0kW.

dovre

Mooi gebogen met BOW

Wie een kachel wil die er letterlijk en figuurlijk staat, is ongetwijfeld fan van de BOW. Door de gebogen glazen deur krijg je een panoramisch vlammenspel te zien. De BOW is het toonbeeld waarbij alle gekende voordelen van gietijzer worden uitgespeeld.

De BOW is beschikbaar op 2 poten, met een sokkel (P) of voorzien van een houtvak (WB). In de kachel passen grote houtblokken van 50cm, de BOW genereert een vermogensbereik van 3-11kW.

dovre3

De oude bekende BOLD in een gekleurd jasje

De BOLD400 en -300 zijn voortaan te vinden in emaille uitvoering: crèmewit, wit-wit of lichtgrijs. Investeringen in nieuwe vormmachine en freesmachine lonen volgens COO Herman Van Loon

dovre4

Dovre investeerde afgelopen jaar
3 miljoen euro in een nieuwe vormmachine van DISA en versterkt zo het hart van de ijzergieterij. Dovre is een wereldspeler in een nichemarkt en toonaangevend als producent van gietijzeren kachels en haarden.

Wij investeren continu om een technische en commerciële voorsprong te krijgen en te behouden. Om concurrentieel te blijven willen we gebruik maken van de nieuwste technieken. We kozen voor een nieuwe vormmachine. Die werkt sneller en nauwkeuriger, wat de kwaliteit en de esthetische waarde verbetert. Ook de prijs naar onze klanten is beter, want er is minder nabewerking nodig”, vertelt Van Loon. “De digitale componenten laten de machine minder energie gebruiken, wat beter is voor het milieu en voor de prijs”, gaat hij verder. Onlangs kocht de kachelfabrikant ook een tweede, verticale freesmachine en die zorgt nu al voor een verdubbeling van de freescapaciteit. Zo worden de toolings voor de productie van zandvormen nu gefreesd tegen 18.000 toeren per minuut wat flexibeler, sneller en kostefficiënter is. Volgens Van Loon zijn nieuwe technologieën Dovre op het lijf geschreven. “Al jarenlang tekent Dovre alle nieuwe modellen digitaal in 3D. Deze state-of-the-art-machine sluit daar mooi bij aan”, besluit hij.

Dovre, vuur met karakter

Dovre staat garant voor authentieke warmte met echte vlammen. De stijlvolle kachels en haarden van Dovre zijn vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Elke kachel en haard die de productie verlaat, is de ideale warmtegeleider die kwaliteit, design en duurzaamheid uitstraalt. De nieuwste generatie Dovre-kachels en haarden is bovendien voorzien van een uniek, dubbel verbrandingssysteem, waarbij extra verwarmde lucht in de verbrandingskamer wordt toegelaten. Deze naverbranding zorgt ervoor dat resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw ontvlammen. Gevolg: een hoger rendement, én een schonere verbranding. Dovre creëert smaakvolle warmte en gezelligheid op maat van elk thuis.

dovre5

Voor meer informatie: www.dovre.nl


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply