Beauty Fashion Lifestyle

Xsensible lanceert de revolutionaire beauty & wellness sandaal

Al een paar maanden ben ik op zoek naar een outdoor wandel sandaal. Waarom? omdat ik op mijn huwelijksreis met mijn hubby verschillende kloven ga lopen op Kreta. En hoe graag ik het ook wil, op high heels lopen, dat gaat helaas echt niet lukken. Ik was op zoek naar een heel comfortabele en sterke wandelsandaal die goede steun en grip geeft. Maar ook moest het een open variant zijn omdat ze dan zo min mogelijk materiaal bevatten waardoor ze licht en vooral luchtig zijn. Weinig drukpunten stond ook op mijn lijstje waardoor zich niet snel blaren of andere irritaties zullen ontwikkelen. Ik dacht, dat is onbegonnen werk……Totdat ik het Nederlandse schoenenmerk Xsensible ontdekte, dit merk heeft in april de eerste Beauty & Wellness sandaal ter wereld op de markt gebracht.

Tetsuya Nosaka (uitvinder van het Stretchwalker concept) en Max Krol (CEO – Xsensible)

Xsensible

Xsensible heeft al meer dan 100 jaar ervaring in het maken van comfortschoenen van topkwaliteit. Schoenen van Xsensible zijn stijlvol, tijdloos, duurzaam en bieden een buitengewoon loopcomfort voor mannen en vrouwen. De schoenen staan bekend om de unieke, gepatenteerde technologie Xsensible Inside, waarbij verschillende lagen leer worden gebruikt. Een schoen die mee-rekt en daarmee alle tijden van de dag comfortabel zit. Er wordt gebruik gemaakt van de beste leersoorten die zowel ademend als waterafstotend zijn. Naast de beste materialen gebruikt Xsensible geavanceerde technologie om de schoenen te produceren. Xsensible combineert kwaliteit met comfort en mode. De schoenen zijn beschikbaar in verschillende wijdtematen en allen voorzien van een uitneembaar voetbed. Het is niet alleen de kwaliteit en pasvorm, maar ook het veelvoud aan modellen, kleuren en stijlen dat de schoenen van Xsensible zo geliefd maken.

Xsensible beauty & wellness sandaal

Wellness is goed voor jezelf zorgen, is de overtuiging van Xsensible. Als het lichaam in balans is, zorgt dit voor een beter gevoel en bovendien worden spieren en gewrichten ontlast. Dat is het basisprincipe van de traditionele Japanse balansslipper (Ippon ba geta sandaal)  en nu ook van deze eerste beauty & wellness sandaal. Dankzij het blokje onder de zool, het comfortabele voetbed en het soepele leder is de schoen even zo geschikt voor wie graag reist, wandelt of veel loopt voor het werk. Het is een balanssysteem, dat de harmonie tussen mens en natuur symboliseert.
Hierdoor komt je lichaam vanzelf in haar natuurlijke balans, heb je meer energie en een mooiere houding. Door de combinatie van balans en demping, is het balanspunt in het midden van de zool. Dit zorgt ervoor dat je altijd recht op staat en het lichaamsgewicht wordt verdeeld over het midden van de voet. De zool is uitgevoerd met comfortabele dempingsmaterialen waardoor je het idee heeft dat er kussentjes onder je voeten zitten. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Ik nam de wellness sandaal mee op mijn reis naar Ibiza om deze vervolgens goed uit te testen als voorproefje op het veroveren van de kloven op Kreta. Hihihi.

Materiaal en zool

In het lederen bovenwerk van de schoen is stretchleer verwerkt, waardoor de schoen mee rekt en heerlijk soepel aanvoelt. Xsensible Inside stretch leer ademt van nature en zorgt voor een comfortabele temperatuur. De zool( zwart rood met rubber) is door het houten blokje, uniek.  Xsensible-schoenen hebben een zogenaamd geheugen. Het leer is erg elastisch, maar keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. De schoenen zijn waterafstotend, ademend, gemaakt van lichtgewicht materiaal en hebben een uitneembaar voetbed.

Xsensible Stretchwalker filmpje

Aan de hand van dit filmpje wordt het schoenprincipe van de Xsensible Stretchwalker uitgelegd. Hierin wordt het concept “het blokje”onder de schoen toegelicht. Het zorgt voor balans en hierdoor krijgt je een natuurlijke houding.

Claudia en Xsensible

Claudia en Xsensible zijn een match made in heaven. Ik heb nog nooit op zulke fijne sandalen gelopen. Ik had het gevoel dat ik op wolkjes liep. Wennen aan het “systeem” nee absoluut niet. Mijn voeten omarmde deze sandalen. Ik deed ze aan, omdat we een lange en vermoeiende wandeling over onherbergzaam terrein gingen maken. And you know what……Deze dame liep vooraan. Normaliter loop ik altijd achteraan…….Totaal geen last van grote keien, kleine keien, pijnlijke steentjes die door je slippers heen prikken of diepe gaten in de weg. Ik ervoer totaal geen ongemakken. Zelfs geen onaangenaamheid als blaren of andere irritaties. Ik voelde me net een kleine tornado die de wetten van rotsblokken en woeste gebieden trotseert. Mijn lichaam bleef in balans.  Dankzij het blokje onder de zool komt het lichaam vanzelf in haar natuurlijke balans. Hierdoor worden spieren en gewrichten ontlast, heb je meer energie en is je houding mooier. Het model wat ik heb uitgezocht is het model Corfu met de kleur zilver/grijs. Naast het feit dat ik deze sandaal de mode innovatie van 2017 vindt, vind ik de sandaal erg vrouwelijk en hip. Want dat is natuurlijk als je mij kent, wel een voorwaarde.  Mooier en gezonder worden terwijl je werkt, wandelt of winkelt. Yep that’s me. Ik kan dan ook niet wachten om de Samaria kloof uit te gaan dagen.  Ook voor mensen die rugklachten, achillespeesontsteking en gewrichtsklachten hebben, worden door veel podologen en orthopeden geadviseerd om de Xsensible stretchwalker te dragen.

De nieuwe Xsensible Stretchwalker sandalen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen en hebben een adviesprijs van €129,95. Ik heb het ervoor over omdat door het unieke balanssysteem, die er altijd voor zorgt dat je recht op staat en dat het lichaamsgewicht wordt verdeeld over het midden van de voet. De zool is uitgevoerd met comfortabele dempingsmaterialen waardoor je het idee hebt dat er kussentjes onder je voeten zitten. Dus goed voor je hele lijf!

Klik hier voor adressen van winkels en online shops. Voor meer informatie kijk op www.xsensible.com.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Wat vind jij van Xsensible Stretchwalker sandaal?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Blog & Beauty
  juni 8, 2017 at 8:10 pm

  Die sandalen lijken me echt zo lekker zitten. Heerlijk voor vakantie als je veel wandelt, zoals ik. Ik ga me hier nog eens goed in verdiepen. Ohhhhh even heel wat anders, wat is je logo mooi geworden zo.

 • Reply
  Astrid
  juni 9, 2017 at 9:09 am

  Ze zien er comfortabel uit zeg! Niet helemaal mijn smaak, maar als ze fijn lopen is het het overwegen zeker waard!

 • Reply
  Kirsten
  juni 9, 2017 at 9:25 am

  Ze zien er inderdaad comfortabel uit en veel mooier dan bijvoorbeeld de oncharmante tefa’s 🙂 Maar ik vind ze best aan de prijs dus zou ze zelf niet zo snel kopen denk ik…

 • Reply
  cindy
  juni 9, 2017 at 9:41 am

  Zelf vind ik ze niet zo mooi maar lijken me wel heerlijke te zitten. Ik zelf zweer bij Birkenstocks en die koop ik al 10 jaar! Ik draag die ook vanaf dat de winterlaarsjes te warm worden want ik krijg zo snel bleinen dat ik de ballerina fase overslaag.

 • Reply
  Carli
  juni 9, 2017 at 9:51 am

  Ik ben geen fan van dat type sandaal, maar al helemaal niet van wandelschoenen dus eigenlijk is het wel een leuke ‘gulden middenweg’ tussen kloven en wandelschoenen. Ik moet toegeven dat ik wel een beetje moest lachen toen ik de onderkant van de sandaal zag want had echt niet verwacht dat ie er ging uitzien als een sportschoen 😀

 • Reply
  Nicole Orriëns
  juni 9, 2017 at 10:19 am

  Hij ziet er goed uit moet ik zeggen. Ik houd van schoenen die lekker zitten. Daarom draag ik in de zomer altijd Birkenstocks in Jezusmodel : )

 • Reply
  Madelon
  juni 9, 2017 at 2:47 pm

  Ik ben hier geen fan van. Maar ik wandel dan ook niet. Zeker niet over kloven etc.. Voor wandelschoenen vind ik ze wel weer erg chique!

 • Reply
  Marieke
  juni 9, 2017 at 5:10 pm

  Grappig! Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik deze week mijn collega met precies dezelfde schoenen zag! En nu dus ook hier weer.. Ze lijken me erg comfortabel zitten!

 • Reply
  Sonja
  juni 9, 2017 at 8:34 pm

  Volgens mij heb ik hier ooit een tv programma van gezien. Ik zag dat Japanse slippertje en daar was de klik.
  Ik vind de combinatie fijn zitten en toch modern goed gevonden! Ik persoonlijk zou hier eerder voor kiezen dan een Birkenstock, die draagt mijn zus en psssst ik vind die dus oerlelijk! Natuurlijk zou ik de zwarte variant kiezen…

 • Reply
  Fleur
  juni 12, 2017 at 11:02 am

  Vaak zijn leuke sandaaltjes slechts een plat zooltje waar je op loopt. Ik snap dat je wat stevigers zoek als je echt de bergen in wilt. Volgens mij ben je goed geslaagd

 • Reply
  Cassandra
  juni 13, 2017 at 7:21 am

  Ik vind ze niet geweldig mooi, maar die zool ziet er wel uit alsof hij fantastisch loopt!

 • Leave a Reply