Food Lifestyle

Recept: Perziktaart

perziktaart

Middenin het perzikseizoen die loopt van juni tot september maak ik natuurlijk een perzik taart. En wat voor een……Een gezonde taart?…..Ja, echt waar dat kan! En damn wat is deze zachte perziktaart lekker!!. De perzik is een steenvrucht en wordt voornamelijk gekweekt in Perzië en de omgeving van de middellandse zee. De perziktaart die ik heb gemaakt bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus je schuldig voelen na een stukje hoeft dus niet. Ik zeg: enjoy to the max!!

shoppinglist (Medium)

Wat heb je nodig:

  • Spatel
  • taartvorm
  • kom
  • pan

Shoppinglijst:

  • 4 Perziken
  • 150 g speltmeel
  • 65 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml agave siroop
  • 150 g kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • vanille stokje

 

beslag (Medium)beslag met perzik (Medium)

Nu lekker aan de slag:

  1. Verwarm de over op 160 graden.
  2. Vet de bakvorm in met olijfolie of kokosolie.
  3. Laat de kokosolie smelten in de pan en meng dit met de agave siroop.
  4. Klop de eieren los in een kom en voeg het speltmeel, het merg van het vanille stokje, het bakpoeder, het amandelmeel en de gesmolten kokosolie en agave siroop toe.
  5. Roer tot dat het een glad geheel is.
  6. Snijd de twee perziken in kleine stukjes en meng dit door de mix. Schep vervolgens de mix in de bakvorm. Ik schil de perziken, dat hoeft niet hoor!
  7. Snijd de andere twee perziken in dunne partjes en leg ze in een cirkel boven op de taart.
  8. Doe de taart vervolgens 45 minuten in de oven. Ik heb een heteluchtoven dus ik heb de taart 55 minuten in de oven gedaan. En laat de taart nog 10 minuten uit de oven nagaren. De taart is gaar als de prikker er “schoon” uitkomt.

NB: Agave siroop is een natuurlijk suiker alternatief. Het sap van de agave plant wordt door verhitting ingedikt tot een siroop. Agave siroop is heerlijk zoet en iets dunner dan honing.

perziktaart stuk (Medium)

 

Dankjewel Nicole voor wederom een heerlijk recept!

 


Ga je deze taart ook een x maken?

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anniek
    september 20, 2015 at 5:21 am

    O man, dit ziet er echt TE lekker uit! Goed idee ook om eens iets met perziken te doen, ik heb al maanden geen perzik voor m’n neus gezien, misschien moet ik ze ook maar eens kopen 🙂 Ik heb vandaag trouwens ook een taartreceptje op mijn blog staan, met héél veel bokkepootjes 🙂 Liefs!

    • Reply
      Claudia Struijck
      september 20, 2015 at 10:20 am

      Hi Anniek, hahahaha jaaaaa dit taartje met perzik is echt heel lekker en gezond!! En ook nog eens makkelijk te maken. Dus ren naar de winkel en aan de slag, hoppatee. Oeh ik ben dol op bokkepootjes. Ik ga gelijk ff kijken. Fijne zondag. Liefs

    Leave a Reply