Beauty Lifestyle

Gezichtsborstels Getest, Top 3

Sinds jaren zijn gezichtsborstels mijn holy grail. Het reinigen met een gezichtsborstel is een vast onderdeel geworden van mij reinigingsritueel. Ik kan er gewoonweg niet meer zonder. Ik reinig op de sonische manier, dus met trillingen. Wil je thuis je gezicht grondig kunnen reinigen, zodat je huid aanvoelt alsof je net naar een schoonheidssalon bent geweest voor een gezichtsbehandeling? Dat kan met een elektrische gezichtsborstel. Ik zie binnen één minuut een gladder, schoner en zachtere huid. Zonder irritaties of droog gevoel. Regelmatig gebruik van een elektrische gezichtsborstel laat je huid stralen, voorkomt onzuiverheden en kan fijne lijntjes in het gezicht tegengaan.  Eva oprichtster van Freshwatervalley deed onderzoek naar de ideale gezichtsborstels en verwerkte haar ervaring in een prachtig, overzichtelijk en duidelijk artikel. Nieuwgierig naar haar top 3? Lees dan snel verder.

Dit artikel gaat over mijn zoektocht naar de ideale vervangende reinigings/ gezichtsborstel. Die zoektocht begon na de ‘scheiding’ met mijn vaste reinigingspartner, Clarisonic. Toen ik namelijk in 2014 moest stoppen met de verkoop van Clarisonic omdat ik geen officiele toestemming meer had van de fabrikant om het in Nederland te verkopen, stortte mijn wereld zowat in. Ik had maar één merk in mijn winkel en mijn boterham was daarvan afhankelijk. Stom natuurlijk! Dat was les 1 in ondernemen: spreid je risico, en rust niet op je lauweren wanneer het goed gaat. Stilstand is achteruitgang.

Ik heb inmiddels niet één, maar drie waardige vervangers gevonden die vast onderdeel uitmaken van mijn reinigingsritueel. Je leest hier welke eisen ik stel (lees: onze klanten stellen) aan een gezichtsborstel, en hoe de diverse borstels op elk van de criteria scoren.

De gezichtsborstels

We hebben maar liefst 10 verschillende gezichtsborstels getest, namelijk Philips VisaPure, Evi Pure, Michael Todd, VisoClean, Silk’n Sonic, Magnitone Barefaced!, Clinique, Proactiv, Olay ProX, en Braun. Het heeft me maar liefst anderhalf jaar gekost om alle borstels 4 weken de tijd te geven om hun werk te doen op mijn huid, met tussenpozen van 2 weken om de overlap in de resultaten te minimaliseren.

De testmethode

Je weet pas na een paar weken of een elektrische gezichtsborstel aan deze eisen voldoet, dus ik heb goed de tijd genomen om verschillende borstels te testen. Dit deed ik als volgt:

 • Ik testte elke gezichtsborstel precies 4 weken uit zonder andere borstels te gebruiken in die periode;
 • Ik gebruikte de meegeleverde reinigingsproducten
 • Ik reinigde mijn gezicht met de borstel twee keer per dag: ’s ochtends en ’s avonds;
 • Ik liet mijn vriend hetzelfde doen zodat we de borstels ook op een rijpere huid en op een mannelijke huid konden testen (Mark is 54, ik ben 33). Mark is zeer kritisch en hij let op andere, meer technische punten: hoe ligt’ie in je hand, hoe stevig is het apparaat vormgegeven, hoeveel bewegingen per seconde?

De criteria

Ik was op zoek naar een nieuwe borstel voor mijn klanten die aan de volgende criteria voldeed:

 • Reinigingskracht:
  • Minder meeëters, minder glimmende T-Zone
  • Minder puistjes
  • Verwijdert makeup 100%
 • Resultaat:
  • Egalere huid, stralende teint
  • Fijnere porien, mooiere huid
 • Comfort:
  • Geen irritaties, geen roodheid
  • Comfortabele huid na gebruik
 • Duurzaamheid:
  • Oplaadbare accu, accu gaat lang mee
  • Waterdicht
  • Je kunt hem laten vallen zonder dat’ie kapot gaat

Hier zie je mijn testresultaten en eindoordeel:

Drie borstels staken met kop en schouders boven de rest uit, en deze winnaars blijf ik zelf dagelijks gebruiken. Mijn huid wordt er elke keer weer zo fris en schoon van, zonder irritaties of een droog gevoel. Toch zijn ze alledrie heel anders. Ik zal de verschillen hier voor jou bespreken.

De drie toppers:

 • Evi Pure (totaal aantal punten: 42)
 • Magnitone Barefaced! (totaal aantal punten: 40)
 • VisoClean (totaal aantal punten: 40)

Evi Pure

Evi Pure is het meest vergelijkbaar met Clarisonic: zowel qua reinigingskracht (superschone huid), als resultaat. Evi Pure reinigt op de sonische manier, dus met trillingen. Hierdoor krijg je een diepe reiniging waarbij het vuil uit de porien wordt weggemasseerd. Met Evi Pure bereikte ik het hoogst haalbare doel op reinigingsgebied: een algeheel schonere, mooiere, gezondere huid.

Evi is duurzaam vormgegeven, oplaadbaar, ligt lekker in de hand, en de borstelkoppen zijn eveneens zeer vergelijkbaar met die van Clarisonic. De accu gaat lang mee: met 1 oplaadbeurt krijg je maar liefst 60 behandelingen van 1 minuut. Ik neem de accu dan ook niet mee op reis: ik kan gerust 2 weken weg met mijn Evi zonder lader.

Je krijgt er standaard een borstelkop ‘sensitive’ bij en ook eentje voor het lichaam (‘body’). Dat is ontzettend veel waar voor je geld, en hij is al niet duur!

Evi Pure is verkrijgbaar in wit, zwart of roze, en kost hier (https://freshwatervalley.nl/?product=evi-pure-sonische-reinigingsborstel-met-2-opzetborstels-in-wit-roze-of-zwart-3-standen) €69,-. in plaats van 79,-.

 

Magnitone London!

De Magnitone borstels zijn net als Evi ook waardige concurrenten van Clarisonic. Neem bijvoorbeeld het voordeligste Magnitone model: de Barefaced! Deze borstel reinigt eveneens op sonische wijze, en je huid komt superschoon en heerlijk fris tevoorschijn. Mijn huid werd tevens meer egaal na herhaaldelijk gebruik van deze hippe borstel. Hij zit qua prijs ietsje boven Evi Pure, maar dan heb je ook wat: een superleuke designborstel die de show steelt in je badkamer. Je kunt kiezen uit drie modellen en vele leuke kleuren, waaronder enkele Limited Edition designs. Magnitone maakt ware kunstwerkjes!

Er zijn drie modellen (https://freshwatervalley.nl/?product_cat=magnitone-nl):

 1. Barefaced!
 2. Clean Sweep
 3. Full Monty

FreshWaterValley heeft ze allemaal.

Het Magnitone Barefaced! model is hier (https://freshwatervalley.nl/?product=magnitone-barefaced-vibra-sonic-gezichtsborstel-voor-diepe-reiniging-in-roze-groen-geel-of-limited-edition) verkrijgbaar in roze, groen, oranje, Brazillian Bombshell, Precious Glitter Gold, of Precious Glitter Rose Gold voor €99,-.

Magnitone Clean Sweep is hier (https://freshwatervalley.nl/?product_cat=magnitone-nl) verkrijgbaar in zwart voor €119,-.

Magnitone Full Monty is hier (https://freshwatervalley.nl/?product=magnitone-full-monty-5-modes-vibra-sonic-exfolierende-gezichts-lichaams-voetborstels) verkrijgbaar in Cool Grey of Electric Blue voor €149,-. Hij heet de Full Monty omdat werkelijk alles erbij zit: een Active Clean borstelkop, een borstelkop voor het lichaam, en een pedicure voetpad om eelt te verwijderen.

Bestel je Magnitone gezichtsborstel nu meteen via deze link (https://freshwatervalley.nl/?product_cat=magnitone-nl) met kortingscode ‘beautytag’ en ontvang 20% korting!

VisoClean

VisoClean is ook een hele fijne borstel, maar werkt heel anders dan de Evi Pure en de borstels van Magnitone. VisoClean reinigt middels rotaties in plaats van trillingen. Dit is dan ook geen sonische borstel te noemen. Maar hij reinigt wel als een speer!

De combinatie van de superzachte, wat langere haartjes van de borstelkoppen, met de heerlijke Creamy Cleansing Foam maken deze borstel lichtelijk verslavend. Hij heeft tevens een oplaad- en droogstand, maar hij is wel wat luider in gebruik dan de Evi Pure en de Magnitone borstels. Je hoort het motortje werken.

Toch merk ik dat iedereen die van mij een VisoClean krijgt (mijn go-to verjaardagskado voor vriendinnen), er helemaa lyrisch over is. En dat ben ik zelf ook!

Er zit een enorm grote flacon cleanser bij en 2 verschillende brush heads: een sensitive en een extra sensitive. Wees niet bang dat de zachtheid van de borstels het reinigingsresultaat in de weg staat: hij maakt je huid superschoon, keer op keer.

Bestel je VisoClean hier (https://freshwatervalley.nl/?product=visoclean-gezichtsborstel-by-b-kettner-met-2-borstelkoppen-voor-de-normale-gevoelige-en-zeer-gevoelige-huid) en gebruik de kortingscode ‘beautytag’ waarmee je 20% korting krijgt op deze gezichtsborstel, die normaal gesproken €99 kost.

Heb je nog vragen? Plaats ze dan hieronder in de opmerkingen, of ga naar www.freshwatervalley.nl en zet je vraag in de chatbox. Tijdens openingstijden krijg je meteen persoonlijk antwoord op al je vragen!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Gebruik jij ook een gezichtsborstel? en dan welke?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  december 18, 2016 at 2:48 pm

  Wow, complimenten voor je onderzoek! Ik gebruik momenteel de gezichtsborstel van braun. Erg tevreden mee.

 • Reply
  Babs
  december 18, 2016 at 2:49 pm

  Ik wil ook een keer een reinigingsborstel aanschaffen, dus bedankt voor deze test!
  Ben ook gecharmeerd van de pony op foto nummer 1… dat komt omdat ik mijn kapsel wil veranderen . (totaal of-topic, maar wel weer wat inspiratie ;))
  Liefs
  Babs

 • Reply
  Yvonne
  december 18, 2016 at 9:46 pm

  Ik heb sinds mei de Clarisonic en ben er heel erg tevreden mee, ik gebruik het elke avond en sta soms versteld wat er na mijn eerste reiniging toch nog afkomt. Fijne review.

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 7, 2017 at 5:27 pm

   Ik heb zelf de visapure maar als die af is ga ik over op een van deze in het artikel. ik kan er niet meer zonder. X

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  december 20, 2016 at 2:14 pm

  Wat fijn dat ze eerste een hele rij aan borstels heeft geprobeerd! Zo kom je wel tot een beter besluit 🙂 De prijzen vallen mij ook reuze mee.

 • Reply
  Blog & Beauty
  december 20, 2016 at 11:06 pm

  Ik wil ook graag nog een keer zo’n borstel proberen, lijkt me erg fijn voor de huid. Vind je het erg als ik hier nog even blijf hangen. Als je nu naar je gemiddelde tijd dat een bezoeker op je site blijft hangen zou kijken, krijg je een enorme piek. Het is zo gezellig die sneeuwvlokjes (zwijmel, zwijmel).

 • Leave a Reply