Beauty Food

Happy and healthy New Year met tarwegras

tarwegras resultaat

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor vele een nieuw jaar en nieuwe kansen. Vaak komen we met een aantal goede voornemens, zoals ‘stoppen met roken’ of ’10 kilo afvallen’. Maar is het niet zo dat we dikwijls na een aantal weken weer vervallen in oude patronen? Goede voornemens heb ik eigenlijk niet, wel heb ik doelen opgesteld die ik wil bereiken in 2016. Daarover later meer op mijn blog. Mijn terugkerende Manic Monday groentesapje is er vandaag één met tarwegras.

Wat is tarwegras eigenlijk?

Tarwegras zou een soort van wondermiddel zijn dat mega healthy is. Mijn interesse was gewekt en ging ik op onderzoek uit.Tarwegras zijn de groene scheuten die uiteindelijk uitgroeien tot tarwe. In deze prille groeifase bestaat het gras uit een unieke aaneenschakeling van vitamines, enzymen, chlorofyl, mineralen en vitale energie dat ons lichaam nodig heeft. Tarwegras sap wordt vaak in kleine shotjes gedronken. Één klein shotje (30ml), staat gelijk aan bijna een kilo groenten en fruit! Een shotje per dag detoxed je lever, nieren, darmen en zuivert het bloed, verjongt de huid en verhoogt de weerstand en ik ga nog even door. Het bevordert de stofwisseling, gaat ouderdomsverschijnselen tegen en geeft je een mega energie boost!!! Wow!!! Dat klinkt super!

Tarwegras varianten

Je kunt tarwegras op meerdere manier gebruiken: als poeder, in capsule- of tabletvorm en vers. Ik gebruik thuis de poedervorm. Door mijn tante drink ik ook sinds kort elke ochtend een glas tarwegras sap. Ik los een eetlepel poeder op in een glas water en drink het in één keer op. Het is niet echt heel lekker hahaha. Maar ja wel super gezond. Als ik lekker wil borrelen doe ik dat wel in een kroeg. En tarwegras zorgt ook voor de ‘inner beauty’ en dat past natuurlijk helemaal bij beautytag.

Voordelen van tarwegras

 • Energiebooster
 • 90% van alle vitaminen en mineralen die je elke dag nodig hebt
 • Staat gelijk aan bijna 1 kilo fruit/groente
 • Werkt ontgiftend
 • Sterker afweersysteem
 • verjongt de huid

Ik maakte een tarwegras sapje met appels, citroen en peterselie

ingredienten (Medium)

Ingrediënten voor twee glazen

 • 4 groene appels
 • handje vol peterselie
 • 1/2 citroen
 • 2 eetlepels tarwegras poeder

Doe alle ingrediënten in je blender, sapcentrifuge of slowjuicer. De twee eetlepels tarwegras heb ik al in de maatbeker gedaan. Ik heb namelijk een sapcentrifuge. Even doorroeren en ready to drink!!

DSCN2791 (Medium)resulaat (Medium)

Heb jij al ervaring met tarwegras? en wat vind je ervan?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mariska
  januari 4, 2016 at 12:24 pm

  Dit is weer nieuw voor mij, tarwegras. Heel goed voor je dus! Heeft het een sterke of vervelende smaak?

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 4, 2016 at 5:50 pm

   Hi Mariska, Happy New Year!!! Tarwegras is idd heel erg gezond. 33 ml staat voor bijna 1 kilo groente/fruit. Het smaakt heel eerlijk naar gras hahahaha. Maar je drinkt het omdat het erg healthy is. Geen vervelende smaak hoor, smaakt heel erg gezond. Ik ga morgen beginnen met een tarwegras shotje. 1 eetlepel tarwegras poeder oplossen in een glas wat en dan Ad Fundum! X

 • Reply
  Galina
  januari 4, 2016 at 4:55 pm

  Ik was tarwegras eigenlijk alweer een beetje vergeten, maar ga het van de week even halen, want het is inderdaad erg gezond (alleen smaakt het alsof je gras eet, dus ik ga je drankje proberen).

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 4, 2016 at 5:46 pm

   Hi Galina, hahahaha ja dat klopt. Maar idd met appel en citroen is het nog best te pruimen. Ik begin morgen met een tarwegras shotje. 1 eetlepel tarwegras poeder oplossen in 1/3 glas water. Laten we eerlijk zijn ik drink dit sapje omdat het zo super gezond is. X

 • Reply
  Jennifer
  januari 4, 2016 at 5:56 pm

  Nog nooit van gehoord tot nu dan 🙂 Het ziet er erg gezond en ik geloof graag dat het goed is voor je lichaam. Maar of ik het zelf ook uit ga proberen hmm moet er nog even over nadenken haha.

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 4, 2016 at 6:13 pm

   Hi Jennifer, zo leer je nog eens wat van mijn blog hihihi. Het is idd heel erg gezond en smaakt naar gras maarrrr je drinkt het natuurlijk omdat het zo super gezond is. Ik ga morgen beginnen met een tarwegras shotje. 1 eetlepel tarwegras poeder oplossen in een glas wat en dan Ad Fundum! Gewoon door Jennifer, doen we het samen! X

 • Reply
  Inge
  januari 5, 2016 at 3:14 pm

  Voor je tarwegras shotje kan je het poeder ook met een beetje sap mengen, dan smaakt het al iets minder grassig?. Moet ik ook maar weer eens mee gaan beginnen?

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 5, 2016 at 4:38 pm

   Klopt Inge. Helemaal mee eens. Vandaag voor het eerst een shotje gehad met water. En ik voel mij nog steeds energiek. Meestal heb ik rond 16:00 altijd een dipje en begin ik te gapen. Nu niet. Dus dat biedt perspectief hihihi. X

  Leave a Reply