Food

Recept: Witte-chocolade taart bake report

Taart ster

Zo na de kerst bereiden we ons voor op Oud & Nieuw. En als je een gezellig avondje bij iemand thuis heb gepland mag een lekkere taart natuurlijk niet ontbreken. Ik maak vaak recepten uit de Allerhande en toen ik in de december editie deze witte-chocolade taart zag liep het water mij in de mond. Het is even werk, maar met deze taart weet je één ding zeker: Je gaat veel oh’s en ah’s scoren. Een taart waar volgend jaar Oud & Nieuw nóg over gepraat wordt.

Winkelwagentje:

  • 4 eieren
  • 150 gr fijne suiker
  • 1 vanille stokje
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el maizena
  • 500 gr mascarpone
  • 6 el cranberrycompote
  • 400 gr crunchy almond & witte chocolade spread (potje 200 g feestfavoriet)
  • 100 gr witte chocolade
  • 4 el granaatappelpitjes
  • springvorm 18 cm, ingevet en met bloem bestoven
  • satéprikker en bakpapier

Let’s bake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er zo veel handwarm water bij tot ze helemaal onderstaan. Laat ze 5 min. staan, zodat zowel de eieren als de kom op kamertemperatuur komen.
  2. Neem de eieren uit de kom, droog de kom en klop hierin de eieren 8 min. met een handmixer lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. lepel voor lepel de suiker toe.
  3. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom. Voeg het vanillemerg toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door het eierbeslag.
  4. Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Prik met de satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
  5. Meng de mascarpone met de cranberrycompote. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met de cranberrymascarpone, leg op elkaar en dek af met de derde laag cake. Bestrijk de cake rondom met de chocolate spread. Zet tot gebruik in de koelkast.
  6. Knip een ster van papier. Rasp de chocolade met een grove rasp boven een stuk bakpapier. Leg de ster op de taart en bestrooi de boven- en zijkant van de taart met de geraspte chocolade.
  7. Verwijder de ster en vul de stervorm met de granaatappelpitjes.

taart albert heijn

Bewaartip:

Bewaar het gebruikte vanillestokje in een bus met suiker. Zo maak je zelf vanillesuiker!

Biscuitbodem maken

Geniet lekker van deze heerlijk en prachtig uitziende taart.


Ik wens jou een fantastisch, gelukkig en vooral gezond 2016 toe!!

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    alida
    december 30, 2015 at 2:25 pm

    Dat ziet er weer heerlijk uit claudia! Eerst maar eens jouw bananen cake maken 😉

    • Reply
      Claudia Struijck
      december 30, 2015 at 3:09 pm

      Hahaha Alida. Wat leuk dat je mijn bananen cake gaat maken. Ben erg benieuwd wat je ervan vindt! Suc6. X

  • Reply
    Mariska
    december 30, 2015 at 4:12 pm

    Wat een heerlijke taart lijkt dit me! Als ik die ingrediënten zien moet het wat smaakt betreft meer dan goed komen!

    • Reply
      Claudia Struijck
      december 30, 2015 at 7:25 pm

      Hij is ook echt heeeeel lekker. Komt uit de allerhande. Binnen 1 avond was de taart alweer op. Het is wel wat werk maar dan heb je ook wat. X

  • Reply
    Mandy
    december 30, 2015 at 11:20 pm

    Ohh deze taart lijkt me echt heerlijk en hij ziet er ook nog eens erg leuk uit!

    • Reply
      Claudia Struijck
      december 31, 2015 at 11:55 am

      Hi Mandy, jaa leuk he, twee in een hahahaha. Komt uit de allerhande en echt een pronkstuk op tafel. Bijna jammer om aan te snijden. Fijne jaarwisseling! X

  • Reply
    Hosting Italia
    juli 8, 2016 at 9:53 am

    Smelt de witte chocolade au bain marie voor de vulling van de taart. Mix de mon chou, de mascarpone, slagroom en het zakje vanille suiker in een kom en meng dit door elkaar met een garde of een mixer. Zodra de chocolade is gesmolten voeg je dit ook toe aan het geheel.

  • Reply
    Simone
    november 17, 2016 at 9:08 pm

    Dag! Ik vraag me af waar ik de Crunchy Almon & Witte chocolade spread (potje Feestfavoriet) kan kopen?
    Heb alle supermarkten afgezoch. 🙁

  • Leave a Reply