Beauty

Gastblog: Review de Shimmer Kit van Bellápierre

Ik stel jullie graag voor als gastblogger van deze maand Astrid van ikhouvanbeauty. Ik had namelijk deze prachtige shimmerkit van Bellápierre liggen en deed er helemaal niks mee. Ik gebruik misschien maar 4x per jaar een oogschaduw. Ik zat maar te bedenken wat ik er mee kon gaan doen, totdat ik op de site las dat Astrid helemaal glitter en shimmer fan is en mijn keus was daarna snel gemaakt. Astrid is een beginnende blogger met een passie voor beauty en make-up en ik gun haar dit product. Ik vind dat je elkaar in de bloggerswereld  best kan helpen en elkaar niet altijd als concurrenten moet zien, maar juist als partners in crème (crime) hihihi.  Ik nam contact met haar op met de vraag of zij dit product wilde uitproberen voor op mijn blog als een gastblogger. En dat wilde Astrid maar al te graag. En zie hier het resultaat van haar uitgebreide review van de shimmer kit van Bellápierre.

 

Wat een plaatje hè? Deze Every Day Shimmer Kit van Bellápierre. Ik keek er erg naar uit deze shimmerkit te proberen. Dankjewel Claudia dat ik deze gastblog mag verzorgen. Ik ben namelijk dol op glitter en shimmer. Toch draag ik de laatste tijd veel matte oogschaduw omdat glimmende oogschaduw mijn 30+ ogen niet altijd meer flatteert. Stel je voor dat deze kit me de mogelijkheid geeft om op een mooie manier te shinen? Tijd om deze kit eens uitgebreid te gaan uitproberen!

Over Bellápierre
Op de website van Bellápierre (http://www.bellapierre.eu/) lees ik dat het om minerale make-up gaat. Dit betekent dus dat de make-up uit alleen maar natuurlijke ingrediënten bestaat en dat het ook geschikt is voor de gevoelige huid. De producten zijn dierproefvrij. Dat is toch wel fijn om te weten. Verder beloven ze dat de producten de natuurlijke schoonheid in tact laten:

QUOTE
Women love colour, but they want their mineral make up to look natural. This is exactly what Bellápierre delivers – a product which, by itself, looks subtle but makes the skin glow with a natural vibrancy; characteristic of youthful and healthy skin.

Dat klinkt heel goed vind ik. Ik heb nog nooit minerale make-up gebruikt en word steeds nieuwsgieriger naar deze producten.

De verpakking
De verpakking is van karton maar dat doet naar mijn mening niets af aan de schoonheid. Het doosje heeft een klep. Als je die opent zie je door een plastic raampje de producten. Aan de binnenkant van de deksel vind je een gebruiksaanwijzing. Hierin staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je een smokey eye kunt maken met deze producten. Leuk!

Gastblog voorkant (Large)

Gastblog doos open (Large)

 

Op de achterkant vind je nog meer informatie over de producten. Hier staat onder andere dat de oogschaduw niet in de crease gaat zitten en dat de pigmenten ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.

QUOTE
Bellápiere Mineral Eye Shadows can be used as an Eye Shadow, Eye Liner, Lip Gloss, Nail Polish, Blusher, Body Bronzer, Hair Highliter & Mascara.

Gastblog achterkant (Large)

Dat klinkt heel gaaf! Ik zie wel voor me dat je de shimmers met een nat kwastje kunt gebruiken als eyeliner. Lipgloss? Ja, misschien als je het vermengt met olie of vaseline? Blusher/bronzer? Ja dat zou misschien wel kunnen met de tint Earth of Cocoa. En ik zie de kleur champagne nog wel voor me als highlighter. Maar mascara? Ik weet niet hoe je dat voor elkaar moet boksen met deze losse poeder J Ik kan in elk geval helemaal los met het uitproberen van deze poeders, want ik ga nu uiteraard testen of de poeders naast oogschaduw ook geschikt zijn als bijvoorbeeld lipgloss en blush.

De inhoud
Snel het doosje openmaken! Er komen vier potjes tevoorschijn en twee kwasten. De pigmenten hebben een zwart dekseltje en zijn doorzichtig. Het potje van de oogschaduwbasis is helemaal huidkleurig.

Gastblog potjes (Large)

De twee kwasten zien er mooi uit. Er zit één schuin afgesneden kwastje bij. Volgens de gebruiksaanwijzing kun je deze vochtig gebruiken om een eyeliner te maken. Ik ben benieuwd… Ik vind de kwast namelijk veel te dik om te gebruiken als eyelinerkwast. Verder voelt hij wel erg stijf en voelen de haartjes een beetje aan als hard plastic.

Gastblog schuine kwast (Large)

Gastblog beide kwasten (Large)

Vooral op deze foto zie je hoe dik de eyelinerkwast (links) is.

De andere kwast is een oogschaduwkwast. Hier heb ik dezelfde twijfelachtige gevoelens bij. Op het eerste oog ziet hij er mooi uit. Maar de kwast voelt zo stijf en de haren zijn zo hard/plastic-achtig. Ik ben benieuwd of deze kwasten fijn zijn bij het aanbrengen van de shimmers. IK voorspel dat mijn wangen daarna onder de glitters zitten…
Gastblog oogschaduwkwast (Large)

Gastblog potjes met kwasten (Large)

Swatches
Nu eerst maar eens kijken hoe de pigmenten het doen bij de swatches. Ik heb twee foto’s gemaakt. Eén met de basis en één zonder. Even kijken hoeveel verschil dat geeft. Op beide foto’s zie je van links naar rechts Champagne, Earth en Cocoa.

Gastblog swatches zonder basis (Large)

Ik heb met het bijbehorende kwastje geswatcht. Er komt wel kleur vanaf, maar het is nog vrij licht. Je ziet dat op deze foto niet zo goed hoe glitterig het pigment is.

Gastblog swatches met basis (Large)

Wauw, de basis haalt de kleuren veel meer naar boven. Ik vind deze trouwens ook lekker aanvoelen. Beetje romig en hij droogt lekker snel. De kleur van de basis zie je bijna niet op je huid. Nog steeds laat de foto de glitters niet zo goed zien, in het écht is het product meer shiney. De kleuren zijn gewoon lekker veilig, ik denk dat deze het goed doen bij veel vrouwen.
(Oog)look
Bellápierre belooft dat de poeder multifunctioneel is. Daarom heb ik niet alleen de aanwijzingen opgevolgd voor het maken van de smokey eye look maar ook de poeder gebruikt als bronzer (als blush vond ik de kleuren voor mij wat te donker voor) en highlighter.

Gastblog open potjes en kwasten (Large)

Gastblog poeder en argan olie (Large)

Verder heb ik de kleur Earth gemengd met wat argan olie en deze op mijn lippen aangebracht.

Hier zie je de kleur Earth als bronzer op mijn wangen. De highlighter was erg glitterig, maar dat heeft de camera helaas niet opgepikt.

Gastblog look ogen dicht (Large)

look zijkant (Large)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is het geworden! Wat vinden jullie? Ik vertel hieronder wat ik vind.

Gastblog look fullface (Large)

Conclusie
Laat ik bij de basis beginnen: deze vind ik heel erg fijn! Hij trekt goed in je huid, maakt de oogleden lekker glad en geeft het gevoel dat je aan de slag gaat met een ´blanc canvas´. Dat is precies wat ik wil bij een oogschaduwbasis. Daarbij brengt hij de kleuren van deze pigmenten duidelijk meer naar voren. Hier heb ik echt niets op aan te merken en ik verwacht dat ik deze basis nog vaak ga gebruiken. Een kleine maarrrr… Na een paar uur zie ik dat de oogschaduw wél in mijn crease is gekropen. Ik heb daarom de oogschaduwbasis ook gebruikt bij andere oogschaduws en daarbij gebeurde dit niet. Dit heeft dus te maken met de pigmenten en niet met de oogschaduwbasis.

Gastblog basis (Large)

Ik had geen goed voorgevoel bij de kwasten. Toch hebben deze me verrast! Ze brachten de poeder perfect aan zonder fall-out! Ook kon ik er verrassend goed mee blenden. Bellápierre heeft waarschijnlijk goed nagedacht over wat voor een soort kwasten bij de pigmenten passen. Wel jammer dat de eyelinerkwast zo dik is. Hier kan ik onmogelijk een strakke lijn mee zetten. Ik heb het geprobeerd door de kwast nat te maken en met de donkerste tint langs mijn oogrand te gaan, zoals ook in de gebruiksaanwijzing stond, maar dit kon je geen eyeliner noemen helaas… Wel kun je deze kwast gebruiken voor onder je wenkbrauwen of voor in je binnenste ooghoek.

Gastblog kwasten (Large)

De pigmenten vind ik op het eerste oog heel mooi. (Ik ben en blijf een ekster wat dat betreft.) Bij mij vond ik het effect mwoah… Ten eerste: alle drie de kleuren bij elkaar is wel heel erg glitterig. Dat is zelfs voor mij teveel van het goede. Daarnaast liggen de kleuren Earth en Cocoa te dicht bij elkaar. Bij mij is het namelijk een soort van één goudkleurige brij op mijn ooglid geworden. Toen ik bijvoorbeeld de ‘eyeliner’ had gemaakt met Cocoa en daarna Earth op mijn ooglid aanbracht, mixte alles gewoon door elkaar. Het maakte dus niet zoveel uit dat ik Cocoa nat had aangebracht, dat werd gewoon weggeveegd. Verder kun je bij de foto met mijn ogen dicht zien dat de lijntjes op mijn oogleden erg benadrukt worden door de glitterachtige poeder.

Als bronzer ben ik wel erg te spreken over de pigment. Ik gebruikte hiervoor Earth. Hij blendde heel makkelijk op mijn wangen en hij was op de een of andere manier niet te shimmery. Ook is de kleur champagne een mooie highliter al zou ik deze eerder alleen onder de wenkbrauw gebruiken dan op mijn wangen. Ik vind hem daar namelijk teveel voor glitteren (dat is iets anders dan glanzen).

De poeder op je lippen aanbrengen, tja… Het is grappig dat het kan. Maar wederom is dit voor mij te shiney. Zeker als je ook al glimmende oogleden en wangen hebt. Het blijft overigens best goed zitten. Pas na twee uur ging de kleur er een beetje af, dat vond ik toch best goed. Na een half uurtje voelde het wat trekkerig aan, dus dat vond ik niet heel fijn.

Gastblog pigment (Large)

Eindoordeel
Ondanks dat ik hier en daar wat kanttekeningen plaats, ben ik blij met deze kit. Het is wat mij betreft een aanvulling op mijn stash. Ik vond het sowieso onwijs leuk om voor het eerst minerale make-up te proberen. Ik zou de kit echter niet opnieuw als enige oogproduct gebruiken. Zoveel glitters, nee dat vind ik bij mij niet mooi. De basis ga ik zeker nog gebruiken onder mijn andere oogschaduws, die is gewoon echt goed. Ik ga ook kijken of de kwasten werken met mijn andere oogproducten, je kunt immers nooit genoeg oogschaduwkwasten hebben. De pigmenten zijn denk ik fijn te combineren met matte oogschaduws, als je eens een keer wat meer over the top wil gaan voor een feestje bijvoorbeeld. Of bij een matte ooglook als bronzer, voor wat meer shine. Ik geef op mijn blog altijd een score in de vorm van sterren, om even in die stijl te blijven geef ik deze Every Day Shimmer Kit 3,5 van de 5 sterren.

Daarnaast vond ik het ook erg leuk om voor de eerste keer een gastblog te verzorgen.

Deze kit is in diverse kleurstellingen te koop bij de webshop van Bellápierre (http://www.bellapierre.eu/shop/index.php/mineral-makeup/eyes/get-the-look-kits.html) en heeft een waarde van € 39,95.


Wat vind jij van de shimmer kit van Bellápierre en van deze gastblog?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mariska
  mei 2, 2016 at 2:06 pm

  Leuk zo’n gastblog! Heel duidelijk omschreven en laten zien allemaal. Het is niet perfect maar toch wel erg leuk allemaal, en multifunctioneel 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 2, 2016 at 2:24 pm

   Dankjewel Mariska. Ik probeer elke maand een gastblog uit te nodigen en dit x is Astrid aan de beurt. Fijn om te horen dat je haar review leuk vindt. X

 • Reply
  Astrid
  mei 2, 2016 at 8:11 pm

  Leuk dat ik hier mocht gastbloggen 🙂 Hopelijk hebben mensen wat aan deze review.

 • Reply
  Jennifer
  mei 3, 2016 at 5:41 pm

  Super leuk Claudia dat je Astrid als gastblogger heb gevraagd! Sowieso als je zelf niks met het product kan, kan je eventueel iemand anders blij mee maken in geval net als dit. Zelf zou ik dit kitje niet snel kopen, maar wel leuk om te lezen wat het allemaal inhield.

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 3, 2016 at 5:52 pm

   Hi Jennifer, Ja precies, deze kit zat in een pakket en het zat maar te wachten op een bestemming. Ik draag erg weinig oogschaduw. Ik gun het liever dan iemand anders die er wel blij mee is. X

 • Reply
  Babs
  mei 10, 2016 at 8:01 am

  Wat grappig dat die kwasten toch prima bleken te werken. Een goede basis voor oogschaduw is voor mij ook belangrijk. Het zit in no time allemaal opgehoopt in mijn crease….
  Goede review , thanks!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 11, 2016 at 6:47 am

   Hi Babs, ja Astrid heeft de producten goed getest en het artikel is lekker informatief. X

 • Reply
  Janneke | Crafty Time
  mei 10, 2016 at 11:11 am

  Wat een prachtige kit! De look is ook erg mooi geworden! xx

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 11, 2016 at 6:49 am

   Ja ik had deze kit maar liggen hier om gebruikt te worden. Ik vond het zonde om er niks mee te doen. Gelukkig wilde Astrid deze kit wel uitproberen en dat is goed gelukt. X

 • Reply
  Gonny Aarts
  juni 29, 2016 at 6:15 am

  Wat een leuke uitgebreide review. Goed geschreven.
  Ik kende het merk niet. Leuk om er zo meer over te weten te komen

 • Leave a Reply