Beauty

Introducing Pavèz: Handgemaakte Nederlandse Cosmetica, bezorgd tot aan je Deur

Introducing Pavèz: Handgemaakte Nederlandse Cosmetica, bezorgd tot aan je Deur

Introducing Pavèz: Handgemaakte Nederlandse Cosmetica, bezorgd tot aan je deur

Dat cosmeticaproducten vaak ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor je gezondheid wordt langzamerhand steeds duidelijker. Bijvoorbeeld: parabenen, synthetische parfum-en kleurstoffen, petroleumproducten en conserveringsmiddel(BHA). De cosmetische industrie verteld niet dat sommige ingrediënten onveilig kunnen zijn voor de gezondheid, dat is voor mij een reden om mij hier eens in te verdiepen. Ik kwam in aanraking met Jan Benham, al 40 jaar Aromatherapeut en Beauty therapeut.

Jan Benham, de ambachtsvrouw achter Pavèz, een uniek Nederlands cosmetica bedrijf. De missie van Pavèz, is om met de hand gemaakte make-up en huidverzorgingsproducten te leveren, zonder gebruik te maken van industriële processen.

Wat maakt Pavèz bijzonder?

Pavèz is toegewijd aan het bieden van 100% hoogwaardige biologische cosmetica. De zorgvuldig vervaardigde make-up en huidverzorgingsproducten worden gemaakt met premium biologische ingrediënten, volledig vrij van aardoliechemicaliën, siliconen, ftalaten, kunstmatige geurstoffen en parabenen. Deze eigenschappen maken deze creaties werkelijk uitzonderlijk en ongeëvenaard in vergelijking tot industriële cosmetica.

Bij Pavèz halen ze inspiratie uit de rijke traditie van de cosmetische industrie. Hun doel is om de essentie van gezondheid en therapeutische voordelen te vangen en deze te verweven in elk zorgvuldig vervaardigd product dat ze creëren.

Stukje geschiedenis

Jan Benham haar reis in het maken van cosmetica begon in 1982, zo’n 40 aar geleden. Als Aromatherapist en beauty therapeut, wilde ze in staat zijn om niet alleen essentiële oliën te mengen met plantaardige oliën (basis olie)  waardoor ze op de huid aangebracht kunnen worden. Jojoba-olie bijvoorbeeld is de beste basisolie die je voor een eigen gemaakte foundation kunt gebruiken. Het heeft een hoog gehalte aan vitamine E en het bevat ook weinig geur. Maar ze wilde ook ongeparfumeerde crèmes en seums, gezichtsreinigers maken die vrij zijn van bij-producten, parabenen en petroleum. Al haar oliën en boters zijn vrij van petro-chemical toevoegingen. Cosmetica op die manier geproduceerd was op dat moment niet beschikbaar. En zo begon jarenlang onderzoek, dat geresulteerd heeft in het schrijven van een aantal boeken. Jan publiceerde ” The Creamy Craft of Cosmetic Making” 1996, “The baby Boomers Beauty Bible” 2004, 2011, “The Little Book of Lipsticks” 2010  en “Pet Care With Essential Oils and Their Friends”2013. Daarnaast heeft ze honderden mensen getraind hoe ze natuurlijke cosmetica en parfums kunnen maken.

Natuurlijke ingrediënten

Mensen worden aangetrokken tot het maken van cosmetische producten om een groot aantal verschillende redenen. Dit zijn mijn twee redenen waarom ik over zou gaan op natuurlijke cosmetica

  1. Sommige mensen hebben een gevoelige huid of krijgen allergische reacties en willen daarom precies weten wat er speelt in de cosmetica die ze gebruiken
  2. Anderen willen gewoon een meer natuurlijke benadering proberen van huidverzorging en make-up met behulp van zuivere en milieuvriendelijke ingrediënten.

Jan Benham werkt alleen maar met natuurlijke ingrediënten. Zowel in haar minerale make-up cosmetica als haar huidverzorgingsproducten. Er zijn veel mensen die allergisch zijn voor bepaalde grondstoffen die veel  in cosmetica worden gebruikt. Als je zelf je eigen cosmetica maakt kun je deze Ingrediënten weglaten of vervangen door andere.

Hieronder een aantal natuurlijke ingrediënten waarmee Jan werkt:

In de huidverzorgingsproducten gebruikt Jan, bijvoorbeeld o.a hyaluron zuur, vitamine E, wortelolie, orangebloesem, rooshydrolaat, zeewier extract, brandnetelextract en olie van de Japanse roos.

Voor mascara, lippenstift, minerale make up foundations, oogschaduws gebruikt Jan o.a , gekleurde pigment, micas, zink oxide, ijzer oxide, silica, titanium dioxide, natuurlijke wax en gums.

Introducing Pavèz: Handgemaakte Nederlandse Cosmetica, bezorgd tot aan je Deur

Jan is een prachtige vrouw die in de bloei van haar leven is. Ze heeft een enorme passie voor het maken van minerale make-up en natuurlijke cosmetica. Ze is moeder van een zoon en oma van een kleinzoon. Ze is getrouwd en vanwege de liefde woont ze nu in Winschoten. Jan is eigenaar van scholen in Canada, Engeland en Nederland.

Woordenlijst:

Hyaluron zuur: Hyaluronzuur is belangrijk om vocht vast te houden in de huid. Ook speelt Hyaluronzuur een grote rol bij het behoud van de elasticiteit van de huid. Fijne rimpels en een droge huid ontstaan doordat er onvoldoende hyaluronzuur aanwezig is in de ouder wordende huid. Hyaluron zuur geeft stevigheid aan de huid, vervaagt de rimpels in de huid, laat fijne rimpels verdwijnen en versterkte het bindweefsel van de huid

Paardestaartextract: iwerkt samentrekkend, revitaliserend, ontstekingsremmend, ontsmettend en huidaanspannend. Het kan gebruikt worden in onder andere crèmes, lotions en wasemulsies bij de rijpe huid, rimpels, cellulitus en slappe slecht doorbloede huid.

Zeewierextract: Deze zijn extracten van zeealgen verzameld uit de kust van Brazilië. Ze hebben het vermogen de huid en het haar te herstellen en beschermen van de huid. Ook  verjongen ze de huid.

Brandnetelextract: geschikt voor de vette, onreine huid, roos, vet haar, allerlei huid en hoofdhuidklachten.

Mica’s: Mica’s zijn niet giftig natuurlijk voorkomende mineralen uit de muscoviet en silicaat. Mica  kleiner dan 20 micrometer geeft een satijnachtige uitstraling terwijl grote mica’s zorgen voor een sprankelend effect.(zeep, lippenbalsem, lipstick en minerale make up)

Natuurlijke wax en gums: Jan werkt veel met Lanette wax. Lanette wax is een mix van rauwe plantaardige basis ( kokosnoot en glucose) en cetaeryl alchol. Dit is een emulgator die de verbinding is tussen de vetten en water in crèmes en lotions en geeft textuur aan een product. 

Gekleurde pigmenten-oxides: Bijvoorbeeld zink oxide wordt uit nature geproduceerd uit zinkerts en heeft een licht plakkerig gevoel, zoals titanium, zink beschermt de huid tegen zonnebrand . Bovendien heeft zink schimmelwerende eigenschappen , kalmeert de geïrriteerde huid en helpt bij huidaandoeningen zoals acné , roscaea en roodheid . Het heeft een hoge hechting en dekking in minerale make-up en lippenstift. Gele, bruine en rode ijzeroxiden: dit zijn allemaal natuurlijke kleurstoffen;

Minerale make up poeder: Rijst poeder gebruikt Jan in bijvoorbeeld de minerale foundation. Het heeft een hoge absorptie van vetten.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply