Travel

Kipling: handtassen, laptoptassen en mini rugzakken

Kipling biedt tijdloze handtassen, laptoptassen en mini rugzakken

Tasje mag mee

Het duurt niet lang meer of er moet extra betaald worden voor de handbagage in de cabine van het vliegtuig. Transavia brengt vanaf april kosten in rekening voor reizigers die de bagage bij zich willen hebben. Uitsluitend een handtas of een laptop mag gratis meegenomen worden. Nu al gelden maximale afmetingen of maximaal gewicht, maar daar wordt nauwelijks op gecontroleerd. Ryanair en Wizzair rekenen al meerkosten voor handbagage vergelijkbaar met bijbetalen voor de stoelkeuze.

Kosten
Met kosten extra in rekening te brengen voor stoelkeuze, maaltijden en koffers verhogen vliegtuigmaatschappijen de vliegreizen. Het rolkoffertje moet dus in het ruim als je de vliegreis betaalbaar wil houden. Uitsluitend rug- hand- of laptoptassen van normaal formaat mogen nog gratis mee het vliegtuig in. Het maximale gewicht mag tien kilogram bedragen. Passagiers met een zogeheten priority-ticket mogen nog wel met hun rolkoffer aan boord. Zij mogen twee stuks handbagage hebben, normale reizigers nog maar één.

Tas
Handtassen zijn voor veel vrouwen een mode-item vergelijkbaar met schoenen. Vaak vormen tas en schoenen een stijlvolle combinatie, maar zijn tegelijkertijd een statussymbool. Het is prettig voor de Hermès tassenbezitsters dat de tas niet in het ruim hoeft om bij landing op de bagagerol gegooid te worden. Vraag is of de prijzige tas voldoende ruim is om de spullen mee te nemen om de vliegreis prettig door te komen.

Aapje
Er zijn compacte handtassen of rugtassen waarbij behoorlijk wat spullen opgeborgen kunnen worden. De Kipling tas bijvoorbeeld. Kipling biedt tijdloze handtassen, laptoptassen en mini rugzakken. Het van oorsprong Belgische Kipling is met zijn speelse aap-logo een stabiele fashion brand geworden. Het merk wordt in meer dan vijftig landen, over zes continenten verkocht. Het pluchen aapje aan een sleutelhanger betekende destijds een rage op de Belgische en Nederlandse schoolpleinen. Kipling is sinds tien jaar eigendom van de Amerikaanse kledinggroep VF Corporation.

De Europese Unie heeft een lijst opgesteld van voorwerpen en goederen die verboden zijn om mee te nemen in de handbagage. Het betreft echte of namaak wapens, artikelen waarmee je kunt steken of snijden en vloeistoffen van meer dan 100ml. Niet echt artikelen die horen in de klassieke Chaneltas van doorgestikt leer met gouden schakelketting, de Gucci-tas met bamboe-handvat of de Kelly-bag van Hermès.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply