Beauty Travel

Verbrande lippen

 

Pffff wat ben ik ook een stomme koe! Ik weet hoe belangrijk het is om je lichaam in te smeren tegen UVA en UVB straling. Vergeet ik mijn lippen in te smeren. Met als gevolg een dikke blaar met een nog viezer uitziende korst. 

Niets is zo erg als verbrande lippen. Au! Tijd voor een minicursus biologie: de huid van de lippen is dun en bevat minder melanine waardoor ze minder UV-absorberende melanocyten aanmaakt. De huid bevat ook minder vetklieren: als de lippen verbranden gaat genezen moeilijk. Mijn onderlip is ontzettend gevoelig en voelt gezwollen aan. Tot nu toe wordt ik elke ochtend wakker met bloed op mijn lip tot aan mondhoeken. Met deze tips voorkom je kloven en uitslag op je lippen.

Gebruik een zonnefilter

Kies een lippenbalsem en cosmetica met een zonnefilter. Een fysieke sunblock zoals titaniumdioxide buigt de schadelijke UV-stralen van de huid af, terwijl chemische zonnefilters zoals ethylhexyl triazone de schadelijke UV-stralen absorberen.

Zoek de schaduw op

Je beste verdediging tegen zonverbrande lippen? Gewoon uit de zon blijven. Tussen 10 uur ’s morgens en 2 uur ’s middags kun je het beste binnen of in de schaduw blijven – dan brandt de zon het felst. Je kan dan nog voldoende vitamine D opnemen wanneer het zonlicht minder sterk is en tegelijk je lippen en huid beschermen tegen de schadelijkste stralen.


hoed met (Medium)

Nou ik doe beide en ik drink nog meer water dan anders. Ik ben gisteren naar de apotheek geweest in het dorpje Plakias en werd geholpen door een hele aardige en goed engels sprekende  apotheker. Ze adviseerde mij om antibioticum zalf te gebruiken op mijn lip. Twee x per dag gedurende een paar dagen. Ook om te voorkomen dat de infectie zich verder gaat verspreiden. Zodra de blaar dicht is moet ik stoppen met de kuur omdat er kans is op resistentie. Ik heb Bactroban meegekregen en Avène High Protection Lip Balm SPF 30 om de rest van de lippen te beschermen tegen de zon. Deze lipbalm is trouwens wel erg goed mag ook wel voor de prijs van € 8,50 . Het houdt mijn lippen zacht en laat een voedend laagje achter dus ben ik niet bang dat mijn lippen uitdrogen. Nu loop ik door Kreta met een dikke blaar op mijn gezicht en draag ik een mal zwart hoedje. Niet echt fashion dacht ik zo. Maarrrrr ik hoop dat deze boodschap overkomt, vergeet A.U.B. niet om je lippen in te smeren als je de zon in gaat.


Heb jij wel eens verbrande lippen gehad? en wat deed jij toen?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply