Lifestyle

Interieurtrend voor aan de wand: de wereldkaart

Interieurtrend voor aan de wand: de wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die ik de laatste tijd veel voorbij zien komen op onder andere Instagram, is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten en in verschillende materialen. Ik heb eens rondgekeken online en zag al snel dat er voor elke inrichting wel een wereldkaart in bijpassende stijl te vinden is. Lijkt mij heerlijk om met zulke wanddecoratie heerlijk weg te dromen over je volgende reis! Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

Unieke wereldkaarten

Een wereldkaart heb je in heel veel verschillende ontwerpen. Een van die soorten is een wereldkaart voor kinderen. Een wereldkaart voor kinderen vind ik zo leuk en leerzaam voor die kleintjes! Veel wereldkaarten, bijvoorbeeld die van wereldkaart hebben een vrolijk ontwerp en zijn voor kinderen de perfecte manier om meer te leren over de wereld waarin ze leven. Door de leuke plaatjes trekt de wereldkaart ook meteen de aandacht! Een wereldkaart met ontwerp voor kinderen is dan ook de perfecte wanddecoratie voor op de kinderkamer. Stel je eens voor hoe schattig ‘ie boven de wieg zou staan of hoe leerzaam en leuk zo’n kaart zou zijn voor kleuters?

Roze canvas

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan daarnaast op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op canvas, hout, posterpapier, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen juist lekker industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur! Ik heb zelf voor een plexiglas wereldkaart gekozen wat een moderne en strakke uitstraling geeft. Iedereen die een foto op glas in het echt ziet, is er enthousiast over.  Deze wereldkaart van glas spat van onze muur. 

Mijn wereldkaart

Mijn oog viel gelijk op deze chique gouden wereldkaart met marmeren achtergrond. De wereldkaart doet me denken aan de Grieks-Romeinse bouwkunst, in mijn ogen heb ik een unieke wanddecoratie in huis gehaald. Alle landen en continenten springen door de gouden kleur, echt uit de wereldkaart. Hier gaan mijn hubby en ik enorm van genieten deze wereldkaart, aangezien we nog heel veel van de wereld willen zien!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat vind jij van mijn wereldkaart? Ik ben echt helemaal fan van deze interieurtrend!

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply