Griekenland Travel

Preveli, een van de spektaculairste stranden van Kreta

 

Gistermiddag dacht ik ” had ik het afgelopen jaar maar meer aan sport gedaan” . Lang geleden dat ik zo buiten adem was en dat ik mijn hart zo hard voelde bonken………maar het was het allemaal waard. Je moet er wel een hele afdaling (en nadien een hele klim) voor over hebben om dit idyllische strandje van Preveli te bereiken.

DSCN0719 (Medium)

Je moet dan wel van boven van de berg naar beneden lopen, maar sinds er wandelpaden met trappen zijn aangelegd is dit geen gevaarlijke onderneming meer. Wel moet je goed ter been zijn om deze pittige wandeling naar beneden en weer terug naar boven te kunnen ondernemen. Ik heb de terugtocht in etappes gedaan. Het uitzicht is prachtig, de prachtige kleuren van de zee, de bergen, de palmen en er groeiden langs de rivier  hele mooie felgekleurde bloemen. Het is een betoverende plek, die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Ik bleef maar roepen ‘ dat ik het zo mooi vond’.  De sfeer op het Preveli-strand is enig: een beek mondt hier in een wijde boog uit in de zee, er staan palmbomen die voor groen en schaduw zorgen, er zijn enkele kleine watervallen, en er is een lagune-achtig strand.Er is een beachbar waar je kan eten en drinken. Er is een toilet en alles wordt erg goed schoon gehouden. In de rivier zitten talloze kleine watervallen en de oevers zijn bezaaid met palmbomen. De rivier die in  de zee uitkomt is koud!!

Clau palmen

DSCN0735 (Medium)


Wij zijn met de auto door de  Kourtaliotiko-kloof gereden en deze gaat over in de kloof van Preveli.  Een rit door deze Kourtaliotiko-kloof is heel mooi met het prachtige en imponerende uitzicht. Vanaf Agia Galini naar Preveli is ongeveer een uur rijden. Voor 2 euro staat de auto op een parkeerplaats. Vanaf Agia Galini en ook andere dorpjes gaan er dagelijks boottochtjes naar Preveli. Dan hoef je de klim op en neer niet te maken. Preveli ligt aan de zuidkust van Kreta.

DSCN0716 (Medium)

 


R_PreveliMonastery_669_501_s_c1

Ook kan je met de auto doorrijden naar het Prevelli klooster, Moni Preveli. Wil je het klooster bekijken, dan is passende kleding uiteraard gewenst. Het klooster is gebouwd boven op de berg en heeft een geweldig mooi uitzicht over de Libische zee en de omgeving. Het klooster heeft vroeger altijd een grote rol gespeeld in de bevrijding van Kreta, aan tegenstanders van het Turkse regiem werd hier onderdak verleend. In de Tweede Wereldoorlog steunde het klooster het verzet tegen de Duitsers. Het klooster is nog steeds in gebruik. In het klooster bevindt zich o.a. een zilveren kruis uit de 17e eeuw. Dit kruis zou een stukje van het originele kruis waaraan Christus genageld is bevatten en een aantal edelstenen.


 

Wat vind jij van dit strandje?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jaqie
  juli 20, 2015 at 11:58 am

  Wat fijn dat jullie zo genieten en leuk om zo op de hoogte te worden gehouden! Wat schrijf je toch leuk! xxx

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 24, 2015 at 3:38 pm

   Hi Jaqie, wat lief je reactie. Dat doet me goed. Helaas zit het er voor ons alweer bijna op. Zondag vliegen we terug. Kreta is een prachtig divers eiland. X

  Leave a Reply