Food Griekenland

Vijgen

Vijgen mooi

Griekse mensen zijn heel erg gastvrij. En als je uiteindelijk de rekening vraagt, krijg je nog allerlei lekkere, vaak zelfgemaakte hapjes en drankjes: lokaal gebrouwen raki, taart of yoghurt met honing. Ongelofelijk! En het werkt! Je gunt dit restaurant meer fooi en je komt weer een keer terug. Gisteren kregen we een flesje raki met geconfijte vijgen gemaakt van suiker, citroen en een vleugje raki. Dat was toch smullen, lieve lezers!

 

Afsnijden

Afsnijden van de vijgen

Ik kon het natuurlijk niet laten om er kort iets over te schrijven. Gekonfijte vijgen worden in een suikersiroop gedompeld tot je ze lang kunt bewaren. Tijdens dit proces worden de vijgen doorzichtig zodat ze bijna van glas lijken. Een heel mooi gezicht.

Kokende vijgen in suikersiroop

Vijgen gekookt in suikersiroop

vijgen schaal goed (2)

Eindresultaat geconfijte vijgen

 

Je verwacht dat deze vijgen ontzettend zoet zijn maar het valt wel mee. Ze zijn eigenlijk gewoon erg lekker. Natuurlijk zijn ze zoet maar ook heel zacht van smaak met iets fris. Je voelt de pitjes van vijgen nog knisperen in je mond. Gewoon een heel mooi product. Wij hebben het schaaltje met vijgen heerlijk opgepeuzeld. Daarna moesten we nog 3 km ophoog lopen naar het huisje in het donker………..


 

Houd jij van vijgen?

 

Blog you zoen.

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply