Griekenland Travel

Agia Galini, een parel aan de zuidkust van Kreta

 

Kreta druk? welnee je moet alleen even de weg weten: gelukkig gaan de meeste mensen naar het overvolle noorden, elders is nog volop rust en ruimte, prachtige natuur en gemoedelijke dorpjes. Wij zijn vandaag gearriveerd in het romantische vissersdorpje Agia Galini ( ‘Heilige Stilte ter Zee’)

DSCN0411 (Medium)

Vanmorgen namen we afscheid van onze lieve vrienden en van het authentieke dorpje Vamos en reden we in ongeveer 1,5 uur via Rethimnon naar Agia Galini in het zuiden van Kreta. Het is een prachtige rit door de bergen en op de route reden we door  het mooie dorpje Spili. Het dorpje Spili ontleent zijn naam aan de vele grotten die in het gebied voorkomen. In Spili zijn een aantal taverna’s en cafeetjes. De bezienswaardigheid in Spili is het overvloedige stromende bronwater. Vanaf een rotswand stroomt het hele jaar bronwater naar een prachtige met 19 afzonderlijke leeuwenkoppen versierde fontein. Door al dat aanwezige water is de natuur in en om het dorp het gehele jaar prachtig groen.

spili


DSCN0704 (Medium)

De zo herkenbare griekse straatjes.

Agia Galini, vakantieparel aan de zuidkust, is een vriendelijk havendorpje en vind je nog de échte Griekse cultuur, levensstijl en gemoedelijkheid. Er is een variëteit aan taverna’s, restaurants en bars. Het is aan te raden om een prachtige wandelingen te maken in de heuvels, verken de omgeving sportief per fiets of neem een verfrissende duik in de azuur blauwe Libische zee. Agia Galini is het leukste dorpje van Zuid Kreta!. Het is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig biedt het toerisme de grootste bron van inkomsten, hoewel het gelukkig geen massale toeristenplaats geworden is. De witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje zorgen voor een schilderachtig beeld van dit sfeervolle en gastvrije dorp. Agia Galini is een prima uitgangspunt om allerlei mooie plaatsen en bezienswaardigheden te bezoeken, maar biedt ook een hoop gezelligheid en sfeer. Het strand van Agia Galini ligt op 5 minuten wandelen vanuit het dorp. De wandeling begint aan het haventje en loopt langs de steile rotsen en langsde helderblauwe zee, er is hier een mooi wandelpad aangelegd, hier worden heel wat foto’s gemaakt door toeristen, het is hier prachtig. Gezellige restaurants, taverna’s, terrasjes en barretjes maken de sfeer kompleet. In Agia Galini zijn heel wat hotels, appartementjes, souvenirwinkeltjes, autoverhuurbedrijfjes en minimarktjes te vinden. Er is zelfs een camping, net buiten het centrum, met de naam “No Problem”. Er is in Agia Galini een postkantoor, een apotheek en een huisartsenpost, een pinautomaat, een bakker, een slager en groentewinkel. In Agia Galini is een gezellig uitgaansleven. Het strand is kindvriendelijk en beschut tegen de wind.

DSCN0702


ons uitzicht

Wij zitten in hotel Adonis en we hebben prachtig uitzicht op de zee en op de bergen. Aan de rand van het dorpje. De kamers zijn schoon en we hebben een ruim dakterras met prive parking.  Niet duur voor  3*  € 400 voor 8 nachten met gratis wifi.


 

Wij zitten hier nog wel een week dus ik houd je op de hoogte van alle mooie dingen die we nog gaan zien en meemaken.

Blog  you zoen

 

Claudia XOXO


 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply