Food Lifestyle

Enjoy Blushing Amsterdam

ALLERLEI

Het eerste wat ik zag toen ik binnenkwam bij Blushing Amsterdam is het clean- maar door de belangrijkste kleuren wit, turkoois en koper-  kleurrijk interieur. Ik houd echt van deze combinatie en past ook heel goed bij Gordon, vind ik. De prachtige design stoelen, de koperen lampen en andere verlichting geven het geheel heel veel sfeer. Het is een tikje kitch maar ook persoonlijk. De  knappe en enthousiaste bediening geeft deze hotspot nieuw elan. 

blushing goed

Beeld:https://www.facebook.com/pages/Blushing-Amsterdam/790499384362851

De locatie is perfect. Op een van de mooiste locaties in Amsterdam, midden in het museumkwartier, opent Gordon de tweede vestiging van zijn in Blaricum al succesvolle Blushing. Het is in de buurt van de P.C. Hooftstraat en pal tegenover het Van Gogh museum. Het gebouw is echt heel cool. Het heeft iets ouds maar in een modern jasje.

Blushing 1goed

Beeld:https://www.facebook.com/pages/Blushing-Amsterdam/790499384362851

Blushing gaat in eerste instantie om koffie. Zoals Gordon zelf zegt. “Koffie is als benzine in de motor van een mens, zonder koffie geen goed begin van je dag”. Hippe koffietentjes schieten als paddenstoelen overal uit de grond en dat vind ik helemaal niet erg. Het liefst zit ik elke dag bij een ander nieuw koffietentje. Nergens is een kop koffie zo populair als in ons land echter wordt de koffieconsument steeds kritischer en daar is Gordon slim op ingesprongen. Bij Blushing serveren ze de beste producten voor de gasten die vrij zijn van schadelijke kleur-, geur- en smaakstoffen. Waar mogelijk ‘free range’ producten en ‘fair trade’ ingredienten.

DSCN1198 (Medium)

100% juice en de Jane Fonda superfood shake

Last but definitely not least is de menukaart. Belangrijk om te weten is dat je je bestelling aan de bar doet. Daarna zoek je een plekkie om te zitten en wacht je op je eten en/of drinken, dit wordt geserveerd aan je tafel. Ik denk echt dat dat een goed concept is, omdat je niet hoeft te wachten tot iemand je bestelling komt opnemen. Bij Blushing Amsterdam is alles gezond dus denk aan: heerlijke superfood shakes, smoothies, heerlijke broodjes, salades en soep. Zo wordt er geen echte cola geserveerd maar een biologische variant die niet schadelijk is voor het menselijk lichaam. De taarten en brownies zijn gemaakt met stevia of vijgen om de zoetigheid te waarborgen op een verantwoorde manier. Grappig detail om ook te vermelden is dat op de kaart veel humoristische woordgrappen zijn terug te vinden. Zo heet een broodje met zalm ‘Pzalm’ 50 en een ander broodgerecht  heet ‘een donkerbruin vermoeden’. Ik houd ervan. Wij bestelden de broodjes pzalm 50 en de sawadee-kip. De swadee-kip met gele curry saus maakt het broodje een beetje pittig en is super lekker. Je kan kiezen uit o.a. spelt of desem brood. Het broodje zalm met creamcheese light en avocado was ook heerlijk!

Pzalm medium

Pzalm 50

 

Sawadee kip

Sawadee-kip

Vergeet natuurlijk de koffie niet. De koffie kan je drinken met verschillende melksoorten namelijk: soja, amandel, vol en skimmed.(magere melk). Eigenlijk is er voor elk wat wils te vinden op de kaart en alles is ook nog betaalbaar.

Koffie (Medium)

Ik ben helemaal weg van Blushing maar dat komt misschien ook wel omdat ik bevooroordeeld ben, aangezien mijn bonusdochter Lara bij Blushing in Amsterdam werkt. Dat even daargelaten is Blushing absoluut een bezoekje waard als je in Amsterdam of Blaricum bent.

Dick en Laar (Medium)

Lara aan het werk. Dick geeft de bestelling door.

Information:
Blushing Amsterdam
Paulus Potterstraat 30A
1071 DA Amsterdam
Website: Blushing

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00 en zaterdag en zondag van 9:00-18:00.

Wat ik absoluut ook nog wil vermelden is dat Gordon van elk verkocht product 5 cent aan het diabetesfonds geeft!!!!


Ben jij al bij deze nieuwe hotspot geweest? en wat vond je ervan?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply