Beauty

Voetverzorging: 7 Tips voor mooie, gezonde zomervoeten

voet en beenverzorging

De zomer komt er weer aan en dan wil je natuurlijk graag mooie voeten. Onze voeten dragen ons de hele dag en worden ook nogal eens over het hoofd gezien bij onze persoonlijke verzorging. Aangezien ze de hele winter dik ingepakt hebben gezeten, kan het zomaar zijn dat er wat extra zorg nodig is. Een goede voetverzorging is daarin erg belangrijk. Met onderstaande tips krijg jij goed verzorgde, mooie voeten waar je mee voor de dag kunt komen!

  1. Breng een bezoekje aan de pedicure

Maak als eerste een afspraak bij de pedicure voor een ‘grote beurt’. Laat je nagels vijlen, overtollig eelt verwijderen en laat je kalknagel behandelen. Kalknagels zijn niet mooi om te zien en bovendien kunnen ze pijn gaan doen. Het is dus belangrijk om daar niet mee rond te blijven lopen. De pedicure zal kijken wat jouw voeten nodig hebben en de behandeling daar op aanpassen. 

  1. Je onderbenen

Uiteraard horen mooie, gladde onderbenen ook bij het geheel. Verzorg je huid met een fijne bodylotion en onthaar je benen thuis of bij een specialist, zoals Huidkliniek Amsterdam. Je kunt daar natuurlijk ook terecht als je huidproblemen hebt.

Voetverzorging: 7 Tips voor mooie, gezonde zomervoeten
  1. Scrubbehandeling

Na dit grote onderhoud is het natuurlijk noodzakelijk om het zelf verder bij te houden. Geef je voeten , de juiste voetverzorging en neem daarom regelmatig een lekkere, verfrissende scrubbehandeling. Zo verwijder je dode huidcellen, stimuleer je cel vernieuwing en worden je voeten mooi zacht en glad. Je kunt hiervoor een voetbad nemen of het gewoon onder de douche doen. 

  1. Eelt vijlen

Voorkom en verwijder overtollig eelt door regelmatig je voeten te vijlen. Je hebt daarvoor een speciale eeltvijl of puimsteen. Behandel je voeten na elke douchebeurt en ze blijven altijd zijdezacht, zonder een dikke eeltlaag.

  1. Hydraterende crème

De huid van je voeten wordt zwaar belast. Extra zorg in de vorm van en hydraterende, voedende crème zal veel goed doen. Het beste smeer je jouw voetjes in voordat je gaat slapen. Geef de crème of lotion even de tijd om in te trekken, voordat je in bed stapt. Zo voorkom je vlekken in je lakens.

  1. Eeltsokken

Heb je na de winter erg veel eelt op je voeten gekregen? Dan kun je overwegen om eeltsokken te dragen. Deze trek je aan en daaroverheen doe je nog je gewone sokken aan. Daarna doe je gewoon ‘je ding’. Na ongeveer een uur trek je de sokken uit en verwijder je de overtollige gel door je voeten te wassen. Vervolgens gaat de rest vanzelf. Binnen een week zal je verbetering zien.  

  1. Doe oefeningen 

Als je wat zwaarder bent of veel staat, zal je vaker last hebben van je voeten. Ook als je wat ouder wordt, zullen je voeten eerder pijn doen. Om te zorgen dat ze gezond, sterk en soepel blijven, is het verstandig om wat eenvoudige oefeningen te doen. Zo creëer je een gezonde en stabiele basis om gedurende de dag te lopen en te staan. Met bovenstaande tips zorg je dat jouw voeten stralend gezond zijn. Nog een mooi kleurtje op je nagels en jij bent klaar voor de zomer!

Wat doe jij aan voetverzorging?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply