Beauty

Lavendel: PHYSALIS ECHTE LAVENDEL klassieker onder de essentiële oliën

PHYSALIS ECHTE LAVENDEL klassieker onder de essentiële oliën

Lavendel, Physalis Echte Lavendel is een klassieker onder de essentiële oliën. Het gebruik van lavendel is al bekend sinds de oudheid. De Egyptenaren maakten van lavendel parfumolie en lavendelzalf. De Romeinen gebruikten lavendel om in te baden en maakten lavendelzeep. Uit die tijd stamt ook de naam lavendel – lavare is het Latijnse woord voor wassen. Romeinse legerartsen
gebruikten lavendel verder ook bij bronchitis en om wonden te ontsmetten. Dankzij de Romeinen raakte lavendel verspreid door Europa en werd het geliefde kruid geïntroduceerd in kloostertuinen en medicinale kruidentuinen. In de middeleeuwen geloofde men zelfs dat lavendel zou helpen tegen de pest.

Lavendel, Physalis Echte Lavendel is een klassieker onder de essentiële oliën

Lavendel, Physalis Echte Lavendel is een klassieker onder de essentiële oliën

VEELZIJDIG
Bij de aanblik en de geur van een bloeiend lavendelveld in de Franse Provence voel je direct rust en ontspanning. De paarse bloemen bevatten aromatische oliën die talloze toepassingen kennen. Al in de middeleeuwen werden lavendelbloemen in het hoofdkussen gestopt om de nachtrust te bevorderen. De bloemen werden (en worden nog steeds) in linnen zakjes genaaid en tussen het linnengoed gelegd vanwege de fijne geur en omdat het motten verjaagt. Verder kun je lavendelbloesemtopjes in koekjesdeeg of andere gerechten verwerken voor een bijzondere smaak. De volksgeneeskunde paste lavendel al vroeg toe bij slapeloosheid, zenuwklachten, hoofdpijn, geelzucht en hoofdluis.

ONDERWEG
Nog altijd is Echte lavendel essentiële olie een prachtig natuurlijk middel voor talrijke toepassingen. De vluchtige olie wordt verkregen door middel van distillatie van de bloemen. De olie is heilzaam voor lichaam en geest en werkt kalmerend, pijnstillend, ontstekingsremmend en zuiverend. Onderweg of op het werk is een flesje Echte Lavendelolie ideaal om bij je te hebben. De geur van een paar druppels op een tissue helpen je te ontspannen, bijvoorbeeld voor een stressvolle vergadering. Een opkomende hoofdpijn verlicht je met een paar druppels op de slapen en in de hals. Bij last van irritatie of jeuk van de huid breng je lokaal wat lavendelolie aan voor verzachting. Ook bij insectenbeten helpt een druppeltje lavendelolie direct tegen de pijn en de jeuk.

VERZORGING
Bij zonnebrand kun je lavendelolie onverdund of vermengd met een plantaardige olie op de aangedane huid aanbrengen. Een vette huid reinig je eenvoudig door twee druppels lavendelolie aan je reinigingslotion toe te voegen. Gorgel geregeld met lauw water met daarin enkele druppels lavendelolie, zo houd je je tandvlees gezond. En heeft je kind hoofdluis, verrijk een natuurlijke shampoo met lavendelolie om de luizen te verjagen en spoel de hoofdhuid na met zuiverende pure lavendelolie.

THUIS ONTSPANNEN
Lavendel verstuiven in een diffuser is altijd een goed idee; het is goed voor je humeur en werkt harmoniserend. Voor een ontspannende massage meng je een plantaardige olie met lavendelolie.
In bad met lavendel? Vermeng de lavendel massageolie met enkele lepels neutraal badzout zodat de olie niet op het water blijft drijven. Voor een ontspannen en goede nachtrust besprenkel je je hoofdkussen met lavendelolie of druppel je wat lavendelolie op je voetzolen. Wil je vooral doorslapen, neem dan twee druppels lavendelolie in, verdund in een lepeltje honing.

HOE GEBRUIK JE LAVENDELOLIE?
Inwendig: 2 x per dag 1 à 2 druppels verdund in een lepel honing.
Massage of bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
Verstuiven: 5 à 10 druppels afhankelijk van je voorkeur en de ruimte.

PHYSALIS ECHTE LAVENDEL
klassieker onder de essentiële oliën

PHYSALIS AROMATHERAPY
In de aromatherapie gebruikt men natuurzuivere essentiële oliën om de lichamelijke en mentale gezondheid te bevorderen. Essentiële oliën kunnen worden verneveld voor inhalatie, in zeer kleine doses worden ingenomen of via de huid worden opgenomen via massage of een bad. Physalis heeft een assortiment van 63 essentiële oliën. Deze zijn 100% biologisch en van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn niet scheikundig behandeld, niet gemodificeerd, niet versneden en niet verdund.

NB: In tegenstelling tot veel essentiële oliën kan lavendelolie veilig puur op de huid worden gebruikt.
Voor meer informatie: www.physalishealth.com
Instagram: @physalishealth

CONSUMENTENADVIESPRIJZEN EN VERKRIJGBAARHEID:
Echte lavendel essentiële olie — 10 ml € 9,29
Echte lavendel essentiële olie — 30 ml € 19,90
Lavendelwater* — 200 ml € 8,59
*Lavendelwater is het residu van het distilleren van lavendelolie. Het water bevat wateroplosbare aromatische moleculen en oligoelementen die huidverzachtend werken.
Physalis Aromatherapy is verkrijgbaar bij Holland & Barrett en in de webshops
www.hollandandbarrett.nl en www.newpharma.nl


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply