Food

Recept: Groentesap With Love (witlof)

resultaat

Een sapje met witlof klinkt niet echt aantrekkelijk. Zo dacht ik er ook echt over. Ik associeer witlof vaak met een bittere smaak. En is het belangrijk als je daar niet van houdt, om het groene hart eruit te snijden. Op die manier kan je heerlijke witlof gerechten maken en kan je met deze gezonde groente eindeloos variëren. Wat dacht je ervan om het rauw te eten in bijvoorbeeld een salade? maar je kunt witlof ook stoven, koken of gebruiken als ingrediënt in bijvoorbeeld een saus, soep of stamppot. Mijn favoriet is lekker in de oven met ham en kaas.

Witlof is erg gezond, het bevat veel vitaminen, waaronder A,B en C. Ook heeft witlof een positief effect op de darmflora vanwege de hoeveelheid aan foliumzuur. En witlof heeft een vochtafdrijvende werking door de mineralen.
Ingrediënten voor twee glazen:
ingredienten (Medium)
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 gele paprika
  • 2 appels
  • stukje gember

Allereerst was ik de groenten en fruit. Ik snijdt het groene hart uit de witlof en verwijder de zaadjes uit de paprika. Ook schil ik het stukje gember en snijdt de appels in stukken (zonder klokhuis). Daarna doe ik alles in de sapcentrifuge. En klaar! Door de gele paprika en appels smaakt het sapje echt niet zo bitter als je zou denken. Probeer het zelf eens uit net als ik.

sapkan (Medium)


Wat is jouw favoriete groente sap?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

 

 

You Might Also Like