Een sapje met witlof klinkt niet echt aantrekkelijk. Zo dacht ik er ook echt over. Ik associeer witlof vaak met een bittere smaak. En is het belangrijk als je daar niet van houdt, om het groene hart eruit te snijden. Op die manier kan je heerlijke witlof gerechten maken en kan je met deze gezonde groente eindeloos variëren. Wat dacht je ervan om het rauw te eten in bijvoorbeeld een salade? maar je kunt witlof ook stoven, koken of gebruiken als ingrediënt in bijvoorbeeld een saus, soep of stamppot. Mijn favoriet is lekker in de oven met ham en kaas.
- 2 stronkjes witlof
- 1 gele paprika
- 2 appels
- stukje gember
Allereerst was ik de groenten en fruit. Ik snijdt het groene hart uit de witlof en verwijder de zaadjes uit de paprika. Ook schil ik het stukje gember en snijdt de appels in stukken (zonder klokhuis). Daarna doe ik alles in de sapcentrifuge. En klaar! Door de gele paprika en appels smaakt het sapje echt niet zo bitter als je zou denken. Probeer het zelf eens uit net als ik.
Wat is jouw favoriete groente sap?
Blog you zoen
Claudia XOXO