Food

Recept: Groentesap met kaki fruit en wortel

resulaat

Een kaki groentesap? Een wat?…..heb je een kaki broek gekocht hihihi. Neeee kaki is een vrucht. En wordt ook wel sharonfruit genoemd. De kaki groeit vooral in bergachtige gebieden in Thailand, China, Japan, Italië en Nieuw Zeeland. Deze boom groeit alleen in gebieden boven de 1000 meter. De kaki is oranje van kleur en is een van de weinige vruchten die juist in de winter goed verkrijgbaar is in Nederland. Deze heerlijke vrucht is lekker zoet. De kaki bevat voedingsvezels, vitamine C, bèta-caroteen, vitamine A, kalium, calcium, magnesium en foliumzuur. Niet alleen lekker maar ook heel erg gezond.

De kaki is rijp als je met je vinger er een klein beetje in kunt duwen.

ingredienten (Medium)

Ingrediënten voor 2 glazen:

 • 2 kakivruchten
 • halve komkommer
 • 4 wortels
 • 2 sinaasappels
 • stuk gember

Schil de kaki vrucht (en verwijder het kroontje), de sinaasappels en gember. Maak de wortels schoon en spoel samen met de komkommer even goed af. Stop daarna alles in de sapcentrifuge. Even goed doorroeren en ready to drink. Het is een heerlijk zoet sapje geworden met een frisse bite dankzij de gember.

kan (Medium)


 

Ken jij de kaki of sharonvrucht al?

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Laura - Dagelijkse hap
  december 21, 2015 at 3:17 pm

  Ik ben dol op Kaki, dus dit sapje zal zeker in de smaak vallen 😀

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 21, 2015 at 4:04 pm

   Hi Laura, bedankt voor je reactie. Ik had niet gedacht dat kaki zo makkelijk te combineren is met andere fruit en groente. Dit sapje is echt heel erg lekker en heeft een pittige bite door de gember. Ben benieuwd wat je ervan vindt! X

  Leave a Reply