Een kaki groentesap? Een wat?…..heb je een kaki broek gekocht hihihi. Neeee kaki is een vrucht. En wordt ook wel sharonfruit genoemd. De kaki groeit vooral in bergachtige gebieden in Thailand, China, Japan, Italië en Nieuw Zeeland. Deze boom groeit alleen in gebieden boven de 1000 meter. De kaki is oranje van kleur en is een van de weinige vruchten die juist in de winter goed verkrijgbaar is in Nederland. Deze heerlijke vrucht is lekker zoet. De kaki bevat voedingsvezels, vitamine C, bèta-caroteen, vitamine A, kalium, calcium, magnesium en foliumzuur. Niet alleen lekker maar ook heel erg gezond.
De kaki is rijp als je met je vinger er een klein beetje in kunt duwen.
Ingrediënten voor 2 glazen:
- 2 kakivruchten
- halve komkommer
- 4 wortels
- 2 sinaasappels
- stuk gember
Schil de kaki vrucht (en verwijder het kroontje), de sinaasappels en gember. Maak de wortels schoon en spoel samen met de komkommer even goed af. Stop daarna alles in de sapcentrifuge. Even goed doorroeren en ready to drink. Het is een heerlijk zoet sapje geworden met een frisse bite dankzij de gember.
Ken jij de kaki of sharonvrucht al?
Blog you zoen
Claudia XOXO
2 Comments
Laura - Dagelijkse hap
december 21, 2015 at 3:17 pmIk ben dol op Kaki, dus dit sapje zal zeker in de smaak vallen 😀
Claudia Struijck
december 21, 2015 at 4:04 pmHi Laura, bedankt voor je reactie. Ik had niet gedacht dat kaki zo makkelijk te combineren is met andere fruit en groente. Dit sapje is echt heel erg lekker en heeft een pittige bite door de gember. Ben benieuwd wat je ervan vindt! X