Food Lifestyle

Recept: Yoghurt met granaatappelpitjes

Ontbijt

Granaatappels, je kent ze wel toch?. Mooie knalrode zaadjes die een verschrikking zijn om te pellen. Echter behoren ze tot de meest voedzame en gezonde vruchten ter wereld. De vrucht werd als symbool voor vruchtbaarheid gezien door de oude culturen van Egypte, Rome en Griekenland, omdat de granaatappel zoveel pitten bevatten.

Granaatappelbomen groeien rond de Middellandse Zee, in het Midden-Oosten, Israël, India en andere subtropische gebieden. De vruchten hebben een leerachtige bruine of rode schil met een kroontje. Binnenin zitten rozerode vruchtjes, omgeven door witte vliezen. Vind je het lastig om de pitten eruit te krijgen dan kan je bij verschillende supermarkten( zoals Albert Heijn) de pitten los kopen. Dat doe ik dus. Voor mij geen pel drama van 10 minuten. Ik kies voor gemak.


 

bakje pitjes (Medium)

“Granaatappelpitten bevatten relatief veel vitamine B, C en E, meerdere mineralen en essentiële vetzuren, die bijdragen aan de vitaliteit en schoonheid van het lichaam. Een superfood die bijdraagt aan de natuurlijke schoonheid van het lichaam en de symptomen van ouderdom (de degeneratie van lichaamscellen) tegengaat “. Bron Lifefood

Granaatappels bevatten daarnaast nog meer polyfenolen dan rode wijn en groene thee. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten. De rode pitjes zouden de ontstekingen remmen, de bloeddruk verlagen en zorgen voor een mooie huid. Daarnaast worden overgangskwalen vermindert en erectieproblemen voorkomen. Dat zijn nogal wat gezondheidsvoordelen!


Pitjes voorkant (Medium)

Ik eet elke dag een bakje granaatappelpitten. In het begin moest ik even wennen aan de witte vliesjes maar ze smaken zo lekker fris en zoetzuur. Ik eet ze uit de hand als een tussendoortje of in salades of  lekker door de yoghurt. Granaatappelpitjes bevatten weinig calorieën en zijn enorm voedzaam. Kies je voor granaatappels deze worden altijd vers geoogst. Als je ze koopt kun je ze meteen gebruiken en opeten. Ze zijn in de koelkast nog een week houdbaar. Pas wel op met de sap, het vlekt enorm en je krijgt de vlekken bijna niet uit je kleding.

Ik deel graag met jullie mijn bijna dagelijkse ochtendroutine. Een heel simpel maar lekker voedzaam ontbijt.

  • yoghurt( half volle, Griekse yoghurt of kwark)
  • granaatappelpitjes
  • beetje honing
  • halve banaan

Ook lekker met een peer of andere fruitsoorten of muesli.

Het televisieprogramma keuringsdienst van waarde heeft een hele leuke uitzending gemaakt over de granaatappel.


Is dit ontbijt iets voor jou?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply