Lifestyle

Review: mijn top 5 series

liefde.is.film

Heerlijk vinden wij het kijken naar series. Vooral met dit herfstige weer van de afgelopen dagen maar ook vaak op een zondag kijken we. Hele dag in pyjama, hapjes, chips, frituur, dekentje, gordijnen dicht en kijken maar!! Cocoonen, ik houd ervan, jij dan?! Ik heb daarom een top 5 gemaakt met onze favoriete series van nu. Buiten beschouwing gelaten de toppers Games of Thrones en the walking dead. Met spanning wachten we op het nieuwe seizoen van Luther en Sherlock.

happy valley

Happy valley. IMDB 8,5 en 6 afleveringen.

Deze serie zijn we nu aan het kijken en wow wat een intro, wat een geweldige eerste aflevering. Het verhaal pakt je gelijk. Brigadier Catherine Cawood( Sarah Lancashire) is een hardwerkende politie-inspecteur die aan het hoofd staat van het politiecorps in de ‘valleys’ van Yorkshire. Ze onderzoekt de ontvoering van de dochter van een zakenman. Door deze zaak komen er allemaal nare herinneringen naar boven over haar eigen dochter, die zelfmoord heeft gepleegd. Catherine denkt dat het voormailige vriendje van haar dochter, Tommy Lee Royce verantwoordelijk is voor haar dood. Hij is net vrij uit de gevangenis als de dochter van de zakenman ook ontvoerd wordt. Dat zet haar aan het denken. Ze wil er voor zorgen dat Tommy lee nooit meer iemand kwaad zal doen en ze maakt jacht op de ontvoerders van de zakendochter die een spoor van dood en verderf achterlaten. Catherine Cawood is mijn held, wat een powervrouw.

Tweede seizoen is in de maak


better

Better call Sal IMDB 9.0 en 10 afleveringen

Better Call Saul is een Amerikaanse televisieserie uit 2015 bedacht door Vince Gilligan en Peter Gould. De serie is een spin-off van Breaking Bad, waarin het personage Saul Goodman (Bob Odenkirk) een criminele advocaat is. In Better Call Saul wordt het leven van de advocaat, voordat hij Walter White, de hoofdpersonage van Breaking Bad, leerde kennen, verder uitgewerkt.  We ontmoeten Saul, die nog werkt onder zijn eigen naam James McGill, rondrijdend door Albuquerque in een aftandse auto. Saul, die alleen maar pro-deozaken afhandelt is op het dieptepunt van zijn carrière beland. Better call Saul is een dramaserie en bestaat uit 85% uit drama en 15% uit komedie.

Tweede seizoen komt in 2016


peaky blinders

Peaky blinders IMDB 8,8 en twee seizoenen van 12 afleveringen

Wat een geweldige serie is dit. Lekker historisch sfeertje met een rauwe toon, geweldig acteerwerk (ik ben fan van Helen McCrory) en een fenomenale soundtrack met nummers van o.a. Nick Cave. Super acteerwerk en prachtige shots.  Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Selby( Cillian Murphy), die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders. De Peaky Blinders bende maakt de straten van de Engelse stad onveilig. De criminelen zijn te herkennen aan de scheermesjes die ze in hun petten naaiden. De hulp van inspecteur Chester Campbell uit Belfast wordt ingeroepen om de straten van Birmingham schoon te vegen van al het gespuis.

Seizoen 3 komt in 2016


outlander

Outlander IMDB 8,6 twee seizoenen van 16 afleveringen

In 1945 wordt de gehuwde verpleegster Claire Beauchamp Randall, op reis met haar echtgenoot na jaren gewerkt te hebben aan het front tijdens de Tweede Wereldoorlog, door een contact met een steen in een Schotse druïdencirkel teruggeslingerd in de tijd naar het Schotland van 1743. In een onbekende en levensbedreigende wereld moet ze het hoofd boven water zien te houden. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser – een moedige en charmante Schotse strijder – ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevindt? Het is een prachtig mooi verhaal, goed gespeeld, hele mooie film beelden, een reis terug in de tijd naar het oude Schotland!! Locaties waar gefilmd werden omvatten onder meer Doune Castle, Newtonmore in het centrum van het Schotse hoogland, Rothiemurchus Forest, Bathgate, West Lothian en Aberfoyle, Stirling.


penny dreadful

Penny dreadfull IMDB 8,2 twee seizoenen van 19 afleveringen

Deze serie heb ik alleen gekeken. Ik houd namelijk van monsters, vampieren en schrikmomenten. Penny Dreadful is een psychologische thriller gevuld met donkere mysterie en spanning. Waar persoonlijke demonen uit het verleden sterker zijn dan vampieren, boze geesten en onsterfelijke beesten. Deze serie geeft het horrorgenre een nieuwe draai en wijkt af van de platgetreden wegen. Bekende iconische figuren uit beroemde verhalen komen bij elkaar en krijgen elk een nieuwe lading. Dracula, werewolf, Dr. Frankenstein, Dorian Gray en nog veel meer personages komen voorbij. De verschillende verhalen die elkaar doorkruisen maken de serie spannend. De verhaallijnen zijn ook niet zo standaard en er schuilen vele geheimen in die slechts mondjesmaat naar boven komen. Een echte aanrader voor ieder die houdt van het genre!! Penny Dreadful biedt je ook het betere acteerwerk aan. Er zijn scenes, voornamelijk die met Eva Green (Vanessa Ives) die je naar je strot zullen grijpen en je pas weer loslaten als zij dat beslist.


 

 

Welke serie(s) kijk jij?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Laifa Vos-Man
  augustus 18, 2015 at 8:09 pm

  Wij vonden Bloodline op Netflix ook een supergave serie! Kijk nu al uit naar seizoen 2 in 2016!

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 19, 2015 at 7:37 am

   Hi Laifa, ja klopt wij vonden Bloodline ook een hele gave serie en wachten ook met smart op seizoen 2. Groetjes Claudia

 • Reply
  Jaqie
  augustus 19, 2015 at 9:54 am

  Top! Je krijgt er al weer zin in als het zulk herfstachtig weer is zoals de afgelopen dagen! Ik heb zelf ook nog een tip: ik las dat ze bezig zijn om een nieuwe Prison Break serie te maken! Een van mijn eigen favorieten! Ik kijk er naar uit! 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 20, 2015 at 9:32 am

   Hahaha het wordt de komende dagen mooi weer dus niet echt serie time…….Jaaaaa Prison Break ook een hele gave serie. Als ik al mijn series die ik in mijn leven heb gezien, ben ik morgen nog bezig denk ik. Misschien heb ik je wat inspiratie gegeven om tot die tijd iets anders te gaan kijken!

  Leave a Reply