Food Lifestyle

DE ITALIAANSE CAFFÈ VERGNANO NU OOK IN NEDERLAND

DE ITALIAANSE CAFFÈ VERGNANO NU OOK IN NEDERLAND 

Italie, land van schoonheid, kunst en … koffie! De Italianen weten als geen ander hoe je echt lekkere koffie zet en brandt. Sinds kort is ook de koffie van Caffè Vergnano, ’s werelds oudste Italiaanse koffiebedrijf, in Nederland verkrijgbaar.

 

CAFFÈ VERGNANO 

De koffie van Caffè Vergnano is verkrijgbaar in cups en voor degenen die liever zelf malen, zijn er koffiebonen. De verschillende koffiemelanges hebben een specifiek smaakprofiel en zijn dankzij een kleurlijn op de verpakking gemakkelijk te herkennen. Italiëkenners zullen ongetwijfeld eerder de koffienamen onthouden, omdat deze refereren naar bekende stadjes in Italië; Amalfi, Cortina en Portofino.

De cups zijn beschikbaar in vijf verschillende melanges:

1.  Portofino: een delicaat en zacht aroma.
2.  Taormina, een geurige en delicate afdronk.
3.  Amalfi, een intense smaak. Geschikt voor een ristretto.
4.  Cortina, een zoeter en aromatisch smaakprofiel. Geschikt voor een espresso.
5.  Decaf-blend: evenwichtig en licht fruitig van smaak en zonder caffeine, geschikt voor een lungokoffie.

De koffiebonen zijn er in drie melanges:  Amalfi, Cortina en Portofino.

Women in Coffee project

Alle  melanges zijn UTZ-gecertificeerd, het duurzaamheidsprogramma dat productieketens transparant maakt en keurt op basis van agrarische-, sociale- en milieuaspecten. Inmiddels staat de vierde generatie Vergnano aan het roer met de 37-jarige Carolina Vergnano. Zij is hét gezicht van het Women in Coffee project. Dit liefdadigheidsproject van Caffè Vergnano is in samenwerking met de International Women’s Coffee Alliance ontwikkeld, met als doel geld in te zamelen om de rol van vrouwen in koffieplantages te ondersteunen. Kijk voor meer informatie hierover op: Women in coffee

Verkrijgbaarheid

De producten van van dit merk staan exclusief bij Albert Heijn, zowel in de winkel als online:
Koffiebonen in een zak van 500 gram, adviesprijs €7,49.
Cups per 10 verpakt, adviesprijs is €2,99

Meer over Caffè Vergnano

Het begon allemaal in 1882 in Chieri, een plaatsje in Piemonte, waar Domenico Vergnano als apotheker werkte. De Italiaan bleek nog een ander talent te hebben, namelijk koffie maken. In een paar jaar tijd werd hij meester in koffie branden, blenden en verkopen. Rond 1930 kocht de familie Vergnano een koffieplantage in Kenia waarmee zij het hele productieproces in eigen hand namen.  De koffie wordt naar meer dan 90 landen geëxporteerd en is verkrijgbaar in de detailhandel, in de beste bars.  In Nederland is de Caffè Vergnano koffiebar gevestigd aan de Martelaarsgracht 11 in Amsterdam.

Voor meer informatie over Caffè Vergnano kijk op: caffevergnano.com


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Ben jij meer team koffie of team thee?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply