Beauty

Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask

Voor velen van ons, vraagt onze  huid om een ​​beetje magie van tijd tot tijd; iets wat enigzins uitwijkt van de standaard om je teint te redden, weer op te bouwen en te verjongen.! Dus hoe zit het met een Dragon’s Blood Hyaluronzuur Mask? Ja, het klinkt alsof het een toverdrankje is uit Harry Potter, maar het is eigenlijk een onderdeel van het Rodial product-lijn gebaseerd op het rode sap van de Amazone sangre de drago boom. Het doel is om diep te hydrateren, roodheid te verminderen, onvolkomenheden glad maken en het opvullen van rimpels. Nou  laten we eens kijken of dit product echt het sprookje “to fix it” is!

De wetenschap achter de tube Sangre de drago sap

Sangre de drago sap gebruikt in Dragon’s Blood Hyaluronzuur Mask wordt geproduceerd door Croton lechleri ​​bomen in Zuid-Amerika, en is lange tijd gebruikt door inheemse stammen voor zijn wondgenezende eigenschappen. Het sap bevat taspine, een wondhelend molecuul. Wondhelende moleculen werken om genezing te stimuleren door middel van het versnellen van de vorming van littekenweefsel om de beschadigde huid te herstellen. Dit is niet alleen een zeer nuttige eigenschap als je je zelf hebt gesneden terwijl rond banjert door het regenwoud, maar fungeert ook als het “samentrekken” van de huidcellen en geeft daardoor de huid een gladder uiterlijk. Hmmm klinkt goed, vind je niet? De ‘drakenbloed’ sap bevat ook polyfenolen in een aantal vormen: pro-anthocyanidinen en catechine, om er maar een paar te noemen. Polyfenolen zijn beroemd in de beauty wereld voor hun anti-oxidante kenmerken.  Antioxidanten vangen vrije radicalen weg. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven  aan cellen en weefsels en de gevreesde ontwikkeling van rimpels en andere zichtbare tekenen van veroudering, veroorzaken. Minder vrije radicalen, minder rimpels? Ik hoop het!

Rodial Skincare

Rodi is Grieks voor granaatappel, een van de standaardbestanddelen van de producten van het Engelse cosmeticamerk Rodial. De firma is opgericht door de van oorsprong Griekse, voormalig journaliste Maria Hatzistefanis, die een huidverzorgingslijn ontwikkelde als natuurlijk alternatief voor allerlei vormen van plastische chirurgie.

Rodial Dragon’s Blood Hyaluronic Mask

Een sterk vochtinbrengend gezichtsmasker met direct zichtbare resultaten. Hyaluronzuur en tensoren vullen direct de fijne lijntjes op en vervagen rimpels terwijl zij voldoende vocht leveren aan een gedehydrateerde huid. Drakenbloed vermindert roodheid met de voordelen van antioxidanten terwijl gransil onvolkomenheden van de huid vervaagt voor een zachtere en strakkere teint.

Plantaardige extracten

Dit masker bevat geraniol, een essentiële olie die kan worden afgeleid uit een aantal botanische bronnen, zoals rozen, geraniums en citroenen! Geraniol-rijke oliën blijken effectieve anti-oxidanten, anti-microbiële en anti-inflammatoire middelen, te zijn. Klinkt als een geweldige aanvulling op een masker dat zich richt op het verminderen van roodheid, toch?

Rodial vindt dat er in veel goedkope producten teveel synthetische en schadelijke ingrediënten zitten. Zelfs als merken claimen dat er gebruikt is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, dan is dit vaak maar een zeer klein deel van de formule. En tegenwoordig is de wetenschap ver genoeg gevorderd om natuurlijke en organische producten te maken. Rodial lijkt dit te hebben gedaan met hyaluronzuur (natriumhyaluronaat), waarin dit in de Dragon’s Blood Hyaluronic Mask is opgenomen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt dat je huid gehydrateerd blijft. Het kan 1800 keer haar eigen gewicht aan water vasthouden. Waardoor onze huid veerkrachtig en gehydrateerd is en blijft.  

Vasthouden van vocht

Hyaluronzuur is een zeer belangrijk onderdeel in ons lichaam om vocht in de huid vast te houden. Ook speelt Hyaluronzuur een zeer belangrijke rol bij het behoud van de elasticiteit van de huid. Onvoldoende hyaluronzuur of een tekort aan hyaluronzuur in ons ouder wordende lichaam kan betekenen:

 • Vochtarme huid,
 • Droge huid,
 • De huid wordt minder elastisch.

Het ouder worden van de huid, waardoor rimpels gevormd worden, heeft dan ook te maken met een tekort aan hyaluronzuur.

Ingrediënten

♥Hydromanil –extracten van de spinosa
• ◊Verstevigt en bepaalt de textuur van de huid terwijl een droge huid die te weinig vocht bevat langdurig wordt         gehydrateerd

◊Houdt vocht vast voor de huid

♥LaraCare® extracten van de lariks
• ◊Stimuleert een milde peeling van de huid, waardoor de aanwezigheid van fijne lijntjes, rimpels en roodheid vermindert.

◊Vermindert het onttrekken van vocht aan de huid door de vochtbalans te herstellen

◊Vermindert rimpels en verzacht de huid terwijl de teint verbetert

♥Gransil
• ◊Corrigeert de teint en vervaagt fijne lijntjes en rimpels

• ◊Vervaagt oneffenheden in de huid

♥Drakenbloed (van de drakenbloedboom)
• ◊Legt een beschermende, op huid lijkende film over de huid, waardoor roodheid en ontstekingen verminderen

• ◊Ideaal voor een gevoelige/gestreste huid

• ◊Garandeert bescherming tegen milieu-invloeden

• ◊Herstellend en genezend

Het vonnis

Ik ben aangenaam verrast door dit hyaluronzuur masker uit het assortiment. De structuur is zeer licht en gelachtige, in plaats van een dik romig masker. Het absorbeert eigenlijk gemakkelijk in de huid en in plaats van een leave on/wipe off mask, gebruik ik dit masker als een overnight treatment en laat me je vertellen dat je letterlijk wakker wordt met een ander gezicht. Mijn huid is zichtbaar getransformeerd – voller, gladder en weelderiger.

Kijk, ik lijk niet 20 jaar jonger – helaas – maar de droogte op mijn huid is weg, de textuur van mijn huid is glad en mijn huid voelt … echt HAPPY!  Ik zou met mijn hand op mijn hart iedereen, die op dit moment een  “blah” gevoel heeft als het gaat om de huid, dit masker aanbevelen. Soms moet je een duwtje in de rug hebben en dan is dit een product dat je een nuttige opppeper geeft!. Het hydrateert mijn huid, zonder het gevoel te verzwaren of alsof het mijn huid verstopt. Ik gebruik het masker ter grootte van een kleine druif om mijn huid een heerlijke traktatie te geven. Ik heb dit masker ook meegenomen op onze vakantie en Lara en ik hebben dit fijne masker vaak gebruikt na een lange stranddag met veel zon, zee en chloor. De volgende ochtend voelde onze huid zacht, gehydrateert en gezond uit. Het was alsof er een laag van bescherming op de huid lag, zelfs nadat we het masker in de ochtend hadden afgespoeld. De huid bleef gedurende de dag gehydrateert. 

Met zijn mystieke, opvallende naam ben ik onder de indruk van de slim gekozen ingrediënten in dit masker. Gemengd, beproefd en geteste hyaluronzuur met de ongebruikelijke sangre de drago sap ziet eruit als een recept voor succes, en ik ben het daar mee eens. €42,  is een dure investering, maar het is het waard. 

Gebruiksaanwijzing

Er zijn twee manieren om het masker toe te dienen:

1) Smeer een dunne laag over je gezicht als een 10 minuten durende behandeling behandeling

2) Gebruik het als een overnight masker voor een diepe vochtboost.  

Rodial Dragon’s blood Hyaluronic Mask 50 ml is verkrijgbaar bij de ICI Paris.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat vind jij van dit masker?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  februari 16, 2017 at 3:56 pm

  Klinkt als een heel fijn masker! Ik heb al meerdere goede verhalen gehoord over het merk Rodial, dus ik ga zeker even verder kijken naar de producten van het merk

 • Reply
  Gonny
  februari 16, 2017 at 3:57 pm

  Ik ken het niet maar lijkt me heerlijk!

 • Reply
  gea
  februari 16, 2017 at 5:19 pm

  mooie foto’s
  allemaal mooie voordelen voor de huid…..
  voor de nacht is ook een handige….zou ik denk ik doen

 • Reply
  Blog & Beauty
  februari 16, 2017 at 11:02 pm

  Rodial lijkt me een fijn merk, en heerlijke producten voor de huid. Je hebt een mooi artikel neergezet met prachtige foto’s.

 • Reply
  jeapiebel
  februari 17, 2017 at 10:20 am

  Alles helpt een beetje in deze koude periode vind ik, zeker een fijn masker. Jammer dat je niet meteen 20 jaar jonger uitziet. 😉 Maar happy gevoel is meer dan waard!

 • Reply
  Tania
  februari 17, 2017 at 2:50 pm

  Klinkt best goed. Wil ik zeker een uitproberen. Ik heb de oogmaskers van deze lijn en ben er heel tevreden over

 • Reply
  Yvonne
  februari 19, 2017 at 3:47 pm

  Ik zie staan XXL hydrating en lees je review dit zou echt iets voor mijn huid zijn, ik ga eens kijken!

 • Leave a Reply