Beauty

Utsukusy Natuurlijke Cosmetica Platinum Homeopatic Creme

Toen ik in oktober bij Utsukusy een behandeling onderging kreeg ik van Ilona de Utsukusy Natuurlijke Cosmetica Platinum Homeopatic Crème mee naar huis. Ilona zag namelijk ook een keer mijn huid zonder make-up en haar oplettend oog zag een gevoelige huid met rode vlekjes, ietwat oneffenheden en hier en daar wat droogteplekjes. Ik had de Utsukusy Sarcodes Crème al een keer getest en dat was al liefde op het eerste gezicht. Kon de Platinum Crème de Sarcodes Crème overtreffen? Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

 

Gevoelige huid

De filosofie van Utsukusy over een gevoelige huid is iets anders dan die van andere cosmeticamerken. Vaak wordt er in een crème voor de gevoelige huid weinig werkzame stoffen gedaan om te voorkomen dat mensen een reactie krijgen. Dat doen ze bij Utsukusy anders. En eigenlijk klinkt het erg geloofwaardig. Een gevoelige huid is vaak aangeboren. Veel mensen die in de loop van hun leven last krijgen van een gevoelige huid, hebben vaak te maken met externe factoren ( luchtvervuiling, verwarming, airco, fijnstof, suiker, verzadigde vetten en ga zo maar door) waardoor de huid op een gegeven moment gaat reageren. Ik denk dat dit in mijn geval ook zo is, ik had 25 jaar geleden naar mijn weten geen gevoelige huid. Alle producten van Utsukusy zijn geschikt voor de gevoelige huid, maar met name de Utsukusy Sarcodes, Aurum en Platinum crème bouwen de weerstand van de gevoelige huid weer op.

Door alle externe factoren is de weerstand van de huid lager geworden, zoals Ilona het zo mooi omschrijft: “een chronisch verkouden huid”.  Ik vind het zelf erg vervelend als ik een verkoudheid heb, laat staan chronisch. Om de huid weer weerbaarder en op te bouwen moeten er eerst bijvoorbeeld mineralen en/of Allantoïne in de huid worden toegevoegd, zodat de weerstand weer omhoog gaat van de huid. Het gevolg is dat de huid strakker wordt en tegelijkertijd rode vlekjes, kleine irritaties, slecht helende wondjes, onzuiverheden en droge plekjes verdwijnen. Een mooie gezonde huid is dan het effect.

Utsukusy Natuurlijke Cosmetica Platinum creme

De Platinum crème is geschikt vanaf een leeftijd van 18 jaar. Het is een dag en nacht verzorging die de huid egaliseert, kalmeert en geeft de huid een nieuwe impuls om weer nieuwe huidcellen aan te maken. De aloë vera in de crème zorgt voor het kalmerend effect, dus ook de gevoelige huid kan deze crème goed gebruiken. Heb je last van pigmentvlekken of oneffenheden? Geen probleem, de Platinum Crème to the rescue.

De crème hydrateert en voed de huid intens. Een droge huid zal ook enorm opknappen van de Platinum Crème. De structuur van deze crème is aangenaam stevig en smeert heel gemakkelijk uit en voelt zalig aan op de huid. Daarnaast ruikt dit product zoooo ongelofelijk lekker dat ik er wel een hap uit wil nemen hihihi. Heel geraffineerd oh zo delicieus.

Je kan deze crème ook mengen met Ayurvedische olie, een basis olie of een hydrolaat. Door het mengen trekt de crème nog sneller in de huid.

Ingrediënten

De Platinum crème bevat aloe vera, plantaardig collageen en allantoïne.

Ingrediënten

AQUA, OCTYL METHOXYCINNAMATE, C12-20 ACID PEG-ESTER, DECYLOATE, PROPYLENE GLYCOL, CETEARYLCTANOATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLY-CERIDE, BENZOPHENONE-3, ALOE BARBADENSIS GEL, HYDROLYZED COLLAGEN, ALLANTION, SODIUM CHONDROLTIN SULFATE, MICA, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE, TITANIUM DIOXIDE, CETYL PHOSPAHTE, CERATIONA SILIQUA GUM, BHT, DIMETHICONE, IMIDAZULIDILYL UREA, PHENOXYETHATNOL, TRICLOSAN, PARFUM, LINALLOON, GERANIOL, CITRONELLOL, ILIAL, CI16036, CI42090.

Wat doet Allantoïne?

Allantoïne zorgt voor het vermenigvuldigen van de cellen. Het bevordert hydratatie van de opperhuid, waardoor je huid er gezonder uitziet en het beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook stimuleert het de werking van nieuw weefselvorming. Ook gaat allantoïne schilfervorming van de huid tegen en onderdrukt het jeuk en irritaties.

Verpakking Utsukusy Natuurlijke Cosmetica Platinum Homeopatic Creme

Alle producten van Utsukusy zijn een plaatje om te zien. De producten van dit Japanse merk zijn namelijk niet alleen stijlvol verpakt in een soort rijstpapier doosje, maar ook het potje van goud waar het product inzit is een plaatje om te zien en staat prachtig op mijn toilettafel. Bij de mooie pot of gold wordt een spatel mee geleverd  Ook wordt er bij Utsukusy Natuurlijke Cosmetica nagedacht om hygiënisch de crème uit de pot te krijgen. Dankjewel!

Mijn moment met Utsukusy

Zoals jullie in het vorige artikel hebben kunnen lezen heb ik iets met Japan en dat is misschien ook wel de reden waarom de producten die ik getest heb zo veilig en vertrouwd aan voelen op mijn huid. Die Japanse vrouwen hebben echt een punt om hun dagelijkse schoonheidsrituelen als een vorm van kunst te zien. Ik geniet ook veel meer van me-time sinds ik in aanraking ben gekomen met Utsukusy Natuurlijke Cosmetica. Ik nam namelijk voorheen nooit echt tijd voor Claudia. Het verzorgingsritueel was een soort van automatisme geworden, zonder dat ik echt door had wat ik nou aan het doen was.  Onmiddellijk na het aanbrengen zie ik iets gebeuren in de spiegel, er ontstaat een fraaie egale teint. Ik gebruik de crème elke dag en ik zie een gezonde, frisse en stralende huid. Mijn huid voelt zo goed en krijgt een natuurlijke ‘glow’. Zeker met dit weer, kan mijn doffe en grauwe huid wel wat extra aandacht gebruiken en dan ben je met dit product ook aan het juiste adres. Het klinkt misschien wat ‘zwaar’ maar zo bedoel ik het niet maar doordat ik me nu dagelijks met deze luxe collectie rijke producten omring, bewandel ik een geheel nieuw niveau van welzijn. Het is pure verwennerij waarmee de tijd even blijft stilstaan en waar je snel aan went! Want mede door de heerlijke geur van dit product waan je jezelf echt even in een andere wereld. Utsukusy heeft voor altijd een warm plekje in mijn hart. Ik weet dat ik een enorme mazzelbibs ben, maar ik heb nu al redelijk wat producten van Utsukusy Natuurlijke Cosmetica gebruikt, dat ik met volle overtuiging kan zeggen dat de producten van dit Japanse merk echt de Crème de la crème zijn onder de huidverzorgingsproducten het bekende neusje van de zalm. Ik kan me helemaal vinden, in de oude gezegde “Geef goud als je van elkaar houdt”.  Ik wou dat ik voor jullie lieve lezers allemaal gouden pot kado kon doen, zodat jullie zelf kunnen ervaren wat voor weldaad deze crème is voor je huid.


De Utsuskusy Platinum Homeopatic Crème  50 ml kost € 68. De salonproducten van Utsukusy zijn te koop via de webshop van Utsukusy schoonheid. Op deze webshop vind je ook meer informatie over de visie en missie van dit merk. En wil je misschien eerst wat ervaring opdoen met de producten, dan kan je op de site een proefpakket van Utsukusy aanvragen.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Ben je al bekend met de producten van Utsukusy?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Gonny
  februari 3, 2017 at 6:26 pm

  Utsukusy is zeker een fijn en vooral bijzonder merk!

  De Bijin Cleanser is uiterst zacht voor je huid.
  En zelf heb ik de Sirtuina’s facial cream. Daar ben ik uiterst tevreden over.
  Die is werkelijk perfect voor mijn droge verslapte vochtarme huid.

  Fijn weekend!

 • Reply
  Tania
  februari 3, 2017 at 7:18 pm

  Heb al veel goed over dit merk gehoord maar zelf nog nooit iets van gekocht. Deze creme klinkt goed. En indd wat is de verpakking mooi

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  februari 3, 2017 at 11:20 pm

  Ik moet ook echt hoognodig eens iets van Utsukusy gaan proberen! Deze crème klinkt als een pareltje en wat is het mooi verpakt 🙂

 • Reply
  Aileen
  februari 3, 2017 at 11:41 pm

  Fijn dat die zo goed werkt maar wat een prachtige pot ook! Love it.

 • Reply
  hilde
  februari 4, 2017 at 5:04 pm

  Deze is zalig hè?! Ik heb hem ook opgebruikt en vond hem heerlijk.

 • Reply
  Jolet
  februari 6, 2017 at 1:02 pm

  Klinkt heel goed, maar wat is het prijzig! 🙁

 • Leave a Reply