Beauty

Loveli deo’s met zinkoxide bij zweet door stress, emoties en hormonen

Loveli deo’s met zinkoxide bij zweet door stress, emoties en hormonen

Loveli deo’s met zinkoxide bij zweet door stress, emoties en hormonen

Stress-, emotie- of hormoonzweet is anders dan zweet dat veroorzaakt wordt door warmte. Het bevat meer vetzuren en ruikt sterker dan gewoon zweet.  Bacteriën op de huid zijn gek op deze vetzuren en juist die bacteriën veroorzaken de extra sterke geur van stress-zweet. Alle Loveli deo’s beschermen nu extra tegen de geur van stress-, emotie- en hormoonzweet doordat het als extra ingrediënt zinkoxide bevat. Zinkoxide heeft een dubbele werking tegen zweet: het zet vetzuren om in geurloze zinkzouten voordat de bacteriën hun werk kunnen doen en is tegelijk antibacterieel. Er zijn dus sowieso minder bacteriën op je huid die de zweetgeur kunnen veroorzaken. De Loveli deo’s bevatten geen aluminium en zijn 100% natuurlijk.

 

Normale deo’s werken prima als het gaat om het tegengaan van geurtjes veroorzaakt door normaal zweet. Met de toevoeging van zinkoxide zijn de deo’s van Loveli ook bestand tegen zweetgeurtjes veroorzaakt door stresssituaties zoals het geven van een presentatie, opvliegers door de overgang of die gekke zweetgeur bij borstvoeding. Voor die paar dagen voordat je ongesteld moet worden en je wat prikkelbaarder bent dan normaal. Of als je een yogi bent en bij bepaalde yoga poses niet alleen je emoties kunt loslaten maar daarbij ook een emotie zweetgeur ruikt.

Apocriene zweetklieren reageren op emoties en stress

Eccriene zweetklieren maken zweet aan om je lichaamstemperatuur constant te houden bij warmte en bij inspanningen. Wat minder bekend is, is dat vanaf onze pubertijd ook de apocriene zweetklieren aan het werk gaan en dat die zweetklieren reageren op emoties en hormonen. Dat zweet is vetter dan gewoon zweet en ruikt veel sterker. Geen wonder dat tieners ineens zo kunnen ruiken. Apocriene zweetklieren zijn dus de veroorzaker van onze eigen zweetgeur als we ineens in de stress schieten of onze hormonen het van ons winnen. Deze zweetklieren worden geactiveerd bij verrassing, angst en boosheid, bij stress en hormonen. Hoe sterker de emotie, hoe sterker de lichamelijke reactie.

Het wapen tegen hormoon- en stresszweet

In haar zoektocht naar een oplossing tegen de geur van stress-zweet ontdekte Linda dat zinkoxide hèt wapen is tegen het zweet dat getriggerd wordt door hormonen en stress. Zink is een mineraal dat we nodig hebben in ons lichaam. Het zit dan ook in bijna alle multivitaminen. Óp je huid heeft het een dubbele werking tegen zweet. Zweet, en vooral stress-zweet, bevat namelijk vetzuren en dat is waar de bacteriën op je huid juist zich mee voeden. En daarmee gaan stinken. Zinkoxide zet deze vetzuren om in een geurloze zinkzouten voordat de bacteriën hun werk kunnen doen. Maar… wat zink een dubbel zo sterk wapen in de strijd tegen zweetgeurtjes maakt, is dat het tegelijk antibacterieel is! Er zijn dus sowieso minder bacteriën op je huid die de zweetgeur kunnen veroorzaken.

Loveli deo’s met zinkoxide bij zweet door stress, emoties en hormonen

 

Klein, groot & refill – in 4 geuren

De Loveli deostick is verkrijgbaar in 4 verschillende geuren: Fresh Cotton, Sweet Orange, Appleblossom en Power of Zen. Sensitive Skin ontwikkeld zonder parfum en geschikt voor de gevoelige huid. De sticks zijn er in 2 maten: 30 ml (minimaal 6 weken) € 7,99 en 75 ml (minimaal 3 maanden) € 14,99. Er is ook een refill beschikbaar: beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. De refill voor de 30 ml kost € 5,99 en de 75 ml € 12,50.

 

Loveli is verkrijgbaar via de webshop loveli.care, of één van de ruim 400 verkooppunten. Voor verkoopadressen zie loveli.care/waar-te-koop.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply