Beauty

Wat is een stijlborstel en wat zijn de voordelen?

Wat is een stijlborstel en wat zijn de voordelen?

Wil je graag steil en glanzend haar, maar wil je niet iedere dag met de stijltang in de weer? Dan is een stijlborstel echt wat voor je. De directe hitte van een stijltang breekt je haar gemakkelijk af. Een stijlborstel heeft verwarmde borstelharen en maakt je haar op die manier stijl, terwijl je kamt. Zo kam je makkelijk de klitten uit je haar en maak je tegelijk je haar stijl. Ik zocht uit hoe een stijlborstel precies werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is een stijlborstel en wat zijn de voordelen?

Een stijlborstel is beter voor je haar

Een stijlborstel werkt op een lage temperatuur en hitte bereikt niet op een directe manier je haar zoals bij een stijltang. Hierdoor beschadigt je haar een stuk minder snel. Een stijlborstel werkt ook sneller dan een stijltang. Je handdoekdroge haar heb je binnen een mum van tijd kaarsrecht en glanzend. 

Gebruik meerdere opzetstukken

Met een stijlborstel kun je meer dan alleen je haar stijlen. Zo kun je met behulp van opzetstukken ook krullen, slag of meer volume in je haar maken. Het apparaat is dus multifunctioneel. Dit voordeel bespaart je ook geld, want je hoeft niet apart een krultang aan te schaffen, je kunt de stijlborstel voor meerdere doeleinden gebruiken. 

Warmtestanden

Bij een stijlborstel worden de borstelharen verwarmt. De temperatuur ligt daarbij veel lager dan bij een stijltang. Een stijltang wordt al snel 250 graden, een stijlborstel wordt niet warmer dan 230 graden. Vaak is het niet eens nodig om deze maximale hitte te gebruiken en kun je volstaan met een temperatuur tussen 150 en 200 graden. Beschadigt je haar snel, kies dan eerder voor een temperatuur van 150 graden. Bij sommige apparaten kun je de temperatuur zelf instellen. Welke standen je kunt gebruiken en hoe precies je dit kunt instellen verschilt per stijlborstel en de meeste stijlborstels beschikken ook over een koude luchtstand, deze stand is geschikt als je haar erg breekbaar is. 

Materialen

Stijlborstels heb je in verschillende materialen. Sommige materialen zijn beter voor je haartype dan anderen. Keramische stijlborstels zijn geschikter voor dun en beschadigd haar. Is je haar snel pluizig? Dan werkt een ionische stijlborstel beter voor je. Stijlborstels met een ionische technologie werken op een andere manier. Ze werken met negatieve en positieve ionen. Negatieve ionen zijn moleculen die negatief geladen zijn en de lading van positief geladen deeltjes omzetten naar een negatieve lading. Je haar bevat positieve ionen. Deze zorgen ervoor dat je haarschubben open staan. Dit zorgt voor pluizig en statisch haar. Een stijlborstel met een keramische coating verdeelt de hitte goed over je haar, hierdoor raakt het niet beschadigd door de hitte en breekt het minder snel af.

Hoe kies je een stijlborstel

Hoe je de beste stijlborstel kiest is afhankelijk van je wensen en je budget. Wil je alleen een borstel die je haar stijl maakt, of wil je met hetzelfde apparaat ook je haar kunnen krullen of slagen aanbrengen? In dat geval kun je beter kiezen voor een borstel met meerdere opzetstukken.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply