Beauty

Esse Skincare: Hoe belangrijk is het microbioom van je huid?

Esse Skincare. Hoe krijg jij het microbioom van je huid weer in balans?

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? vanaf de eerste oogopslag betoverd te zijn………Nou ik niet hoor. Liefde moet groeien en daarbij is het uiterlijk, bij liefde op het eerste gezicht belangrijk. De hele uitstraling, geur, uiterlijk en nog veel meer, het speelt allemaal mee bij de eerste indruk die je maakt. Toch? of spreek ik mij nu tegen, want toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de producten van Esse Skincare voelde dat als donderslag bij heldere hemel en was ik dagen van slag. Wil je weten waarom? lees dan snel verder.

Esse Skincare

Esse zorgt ervoor dat goede bacteriën kunnen groeien op je huid. We maken gebruik van prebiotica om de juiste probiotica te voeden en heeft aan 2 serums LEVENDE probiotica toegevoegd om grote veranderingen teweeg te brengen in het microbioom van de huid. Esse gelooft niet in het schade aan de huid aanbrengen voor korte termijn resultaat, maar zorgt ervoor dat de huid wordt geoptimaliseerd voor een lange termijn vertraging van het verouderingsproces. Sinds onze oprichting zijn we trouw gebleven aan onze basisprincipes: we zijn gecertificeerd biologisch, vegan en dierproefvrij. We dragen bij aan fair trade en zijn een CO2 neutraal bedrijf.

Nou dat klinkt mij als muziek in de oren en erg veelbelovend!

Hoe krijg je het microbioom van je huid weer in balans?

Geschiedenis

Esse betekent “zijn” in Latijn.

Het merk heeft zichzelf waargemaakt op de biologische huidverzorgingsmarkt in Zuid Afrika. In 2009 is het bedrijf gaan verschuiven naar probiotische huidverzorging. De eerste bevindingen van het Human Microbiome Project lieten de huidige kijk op de huid veranderen en Esse begon de huid te zien als een ecology van menselijke en bacteriële cellen en de verwerking van deze nieuwe inzichten in de formules van de producten begon. Het bedrijf is actief op zoek naar het toepassen van nieuwe soorten probiotica en transport daarvan in de huid om huidveroudering tegen te gaan en de huid zo gezond mogelijk te maken.

Kennismaking met Esse

Mijn eerste communicatie is alweer een lange tijd geleden eerst met Marja van pr buro MVPR en zijn bracht mij in contact met Gabrielle van Esse Skincare. De persoonlijke gesprekken en meetings die daaropvolgende waren erg pretttig en zinvol. Er werd door Gabrielle zorgvuldig gecommuniceerd over mijn wensen en huidtype. Er werd niet zomaar een product gegeven maar werd er nagedacht over de behoefte van mijn huid zodat er voor mijn huidtype de meest geschikt product werd geadviseerd Het stellen van de juiste diagnose en een goede kennis van mijn huid, had Gabrielle gekozen voor twee heerlijke producten speciaal voor mij. Probiotic serum en Esse Toner Plus. Toen ik bij Gabrielle voor het eerst kwam en zij mijn huid ging onderzoeken, zat mijn huid onder de onderhuidse ontstekingen bij mijn kaak. De huid rondom was erg gevoelig. Veel mensen die in de loop van hun leven last krijgen van een gevoelige huid, hebben vaak te maken met externe factoren ( luchtvervuiling, verwarming, airco, fijnstof, suiker, verzadigde vetten en ga zo maar door) waardoor de huid op een gegeven moment gaat reageren. Ik denk dat dit in mijn geval ook zo is, ik had 25 jaar geleden naar mijn weten geen gevoelige huid. Door alle externe factoren is de weerstand van de huid lager geworden, “een chronisch verkouden huid“.  Ik vind het zelf erg vervelend als ik een verkoudheid heb, laat staan chronisch. Om de huid weer weerbaarder en op te bouwen moeten er pro- en prebiotica in de huid worden toegevoegd, zodat de weerstand weer omhoog gaat van de huid. Het gevolg is dat de huid strakker wordt en tegelijkertijd dat rode vlekjes, kleine irritaties, slecht helende wondjes, onzuiverheden en droge plekjes verdwijnen.  Ik kan je vertellen dat ik ruim 1 week gebruik van het Probiotic serum in combinatie van de toner de ontstekingen nagenoeg weg waren. Mijn huid heeft deze producten omarmt. Dit serum is een van de meest unieke op de mark en is het is het eerste probiotische serum ter wereld is! Je kunt geen betere huidgezondheid krijgen dan om het probiotische serum te gebruiken. Een echte luxe!

probiotic skincare

30rewildchallenge

Het was daarom voor mij een logische stap om mee te doen aan de 30dayrewild challenge van Esse Skincare. De producten en behandelingen van Esse Probiotic Skincare zijn namelijk geschikt voor elke huidconditie en elk huidtype. Zo zijn er altijd oplossingen die voor jouw huid en huidbehoefte het meest geschikt zijn. Met de 30dayrewild set heb je 5 geweldige producten in handen waarmee je je huid in 30 dagen terug kunt krijgen, door het microbioom van je huid weer in balans te krijgen( zelfs voor de gevoelige huid). Sinds ik de producten van Esse Skincare gebruik is mijn huid veel rustiger, straalt en mij teint is egaal. Mijn huid hunkert naar die voeding, kalmte en balans die ik met Esse heb gekregen, dus ik blijf ook na deze 30 dagen challenge Esse gebruiken. Ik wil producten van conventionele en eco-merken blijven testen voor mijn blog, maar ik stel me voor dat mijn kernroutine bij Esse zal zijn. Ik ben namelijk erg onder de indruk van de producten en hun ethos. Esse suggereert geen 10-stappen routine met toeters en bellen. Het draait allemaal om op wetenschap gebaseerde gezondheid van de huid, resultaten op de lange termijn en gracieus ouder worden, evenals het behandelen van de problemen van de moderne levensstijl zoals acne en eczeem. Ik kan me voorstellen dat je daarom geen sterke peelings ziet in het assortiment van Esse. Sommige agressieve ingrediënten bouwen bijvoorbeeld merkloyaliteit op, omdat het stoppen met het product ervoor kan zorgen dat de huid er “slechter zonder” uitziet. Ik ben er vrij zeker van dat mijn huidverzorgingsroutine in de toekomst minder zal gaan over dagelijkse exfoliatie en meer over het vinden van voeding en balans.

Hoe krijg het microbioom van je huid weer in balans?

Schoonheidsbehandeling bij Holiskin van Wendy Berends eigenaar en huidspecialist uit Haren(GN)

Ik was onlangs uitgenodigd bij Holiskin in Haren, waar er gewerkt wordt met de producten van Esse Skincare, voor een praatje over alles wat met rewilding, probiotica en huid te maken heeft. En deze behandeling had ik aan het eind van mijn 30daysrewild challenge gepland. Ik kreeg een Holiskin Essential. De Holiskin Essential gezichtsbehandelingen zijn opgebouwd uit modules. Elke module duurt ca. 10 minuten. Afhankelijk van de behandeling die je boekt, kiezen ze 3 modules bij de Holiskin Essential 30 en 6 module bij de Holiskin Essential 60. Per module kijken ze hoe ze deze zo optimaal mogelijk kunnen inzetten voor jouw huid. Op die manier krijg jij, elke keer dat je bij Holiskin in de stoel ligt, een gepersonaliseerde behandeling aangepast op wat jouw huid nodig heeft op dat moment, waardoor het de ultieme gezichtservaring wordt. Mijn huid werd eerst ontdaan van mijn makeup , vervolgens een reiniging, scrub, masker en de probiotic serum en de defence moisturiser. De gezichtsbehandeling van de mooie Marreth was precies goed en bevatte een live probiotische applicatie en een masker. Ik keek in de spiegel en ik zag een stralende en gezonde huid, zo zacht als het maar kan .

 Hoe krijg het microbioom van je huid weer in balans?

Laatste woord

Ik zie echt een verschil in mijn huid. Mijn algehele teint is verbeterd, de hydratatie is terug en mijn lippen voelen erg zacht aan dankzij de multifunctionele oog- en lipcrème die ik heb gebruikt. Ik heb een aantal producten van Esse geprobeerd o.a: Sensitive Cleanser, Toner Plus, Probiotic Serum, Eye Contour Cream, Cream mask, Resurercting serum, microderm exfoliator en Nourish Moisturiser. Ik heb enorm genoten van het gebruik van elk van de producten en na een paar weken zag ik een merkbaar verschil in mijn huid. Niet alleen was mijn huid voller, rustiger, minder gevoelig en gehydrateerd, maar ik had ook minder puistjes/ontstekingen. Mijn oogcontour zag er helderder uit en de kringen onder mijn ogen waren minder opvallend. De producten voelen luxueus aan en mijn ochtend- en avondverzorgingsroutine voelde heerlijk aan, een comfortabel me-time moment, wat ik enorm koester.

Esse is toegewijd aan de gezondheid van de huid en heeft een reeks producten die goed zijn voor je huid, maar ook voor het milieu en de dieren. Enkele van de voordelen van het gebruik van huidprobiotica zijn verbeterde hydratatie, verminderde gevoeligheid, herstelde barrièrefunctie en het vertragen van het verouderingsproces. De producten zijn ontworpen om de natuurlijke schoonheid van je huid te voeden en te verbeteren.

Mijn lieve blogvriendin van Beauty By Frieda schreef ook een artikel over de 30 dagen rewild challenge van Esse Skincare.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply