Beauty Lifestyle

Gastblogger: Jolanda Hielema- Permanente Make Up

PMU

Ontzettend leuk dat ik vandaag mijn eerste gastblogger voor beautytag aan jou mag gaan voorstellen. Powervrouw Jolanda Hielema heb ik een aantal jaren geleden leren kennen omdat ik op zoek was naar een nagelstyliste in de buurt van Norg/Groningen. Na onze eerste afspraak hadden we gelijk een klik en nu laat ik elke maand met veel plezier mijn nagels bij haar doen.

Ik heb Jolanda leren kennen als een prachtige en ondernemende vrouw die in de bloei van haar leven staat. Ze is ontzettend klantgericht, professioneel en sociaal. Ze heeft in de 16 jaar dat ze actief is een aanzienlijke klantenkring opgebouwd. En omdat Jolanda altijd bezig is over hoe ze haar salon kan verbeteren en daardoor beter haar klanten kan bedienen is ze zich gaan verdiepen in PMU ( permanente make up). Bij  Ecuri Cosmetics in Capelle aan de Ijssel heeft ze de opleiding gedaan. Sinds een jaar heeft ze haar diploma in de pocket en heeft ze haar salon verbouwd.

Jolanda

Jolanda aan het woord:

Ik ben Jolanda Hielema. In 2000 begon ik mijn eigen nagelsalon. Niets nieuws… ze schieten als paddestoelen uit de grond hoor ik je denken! Toch kreeg ik het voor elkaar een grote vaste klantenkring op te bouwen. Volgens deze klanten komt dat door mijn precisie, creativiteit en perfectie. Dat geloof ik wel, maar ik probeer er ook een feestje van te maken voor mijn klanten. Ze moeten er even uit zijn, genieten, even weg van alle scores thuis. Ik wil een luisterend oor zijn voor mijn klanten, en soms valt er eens een traantje. Maar dat mag. Zoiets als een “beleving” zoals men dat tegenwoordig zegt in de media.

PMU

Sinds 2 jaar kwam het vak permanente make-up  (PMU) op mijn pad. Om die reden is mijn salon verbouwd en heb nu ik een mooie ruimte om meerdere diensten uit te voeren. De GGD kwam langs en ik haalde het certificaat. Hygiene staat daarom ook hoog in het vaandel. Het komt allemaal nogal nauw. Om op de hoogte te blijven, volg ik de laatste ontwikkelingen op het gebied van PMU in vakbladen/beurzen en fora. Om nog beter te worden volg ik masterclasses gegeven door echte PMU-guru’s! Voorheen tekende ik portretten in opdracht, hierdoor heb ik goed leren kijken naar vormen, kleuren etc. Het werkt absoluut in mijn voordeel in het PMU vak. Heel belangrijk is dat een vorm en kleur van bijv. de wenkbrauw bij iemand zijn gezicht past. En nog belangrijker: hoe voelt iemand zich bij deze vorm en kleur. Bij sommige mensen is een liftend effect heel mooi. Weer een ander wil de natuurlijk vorm juist iets benadrukken. Allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden als PMU specialiste. Permanente make-up heeft afgelopen decenia nogal wat ontwikkelingen doorgemaakt. De pigmenten, apparatuur en naalden zijn enorm verbeterd. Daar komt bij dat het op dit moment helemaal hot is om je wenkbrauwen en/of eyeliner te laten pigmenteren. Zodat je tijdens het sporten of sauna/zwembad er gewoon goed uitziet!
En wat dacht je van opstaan? Gelijk meer uitdrukking als je naast je geliefde wakker wordt!

Voor en na (Medium)

PMU and beyond

Maar er is meer….
Er zijn zoveel nieuwe type behandelingen en specialisaties. Je kunt zelfs je rouge, lippen of ogenschaduw pigmenteren. Maar ook je littekens camoufleren of een smoothy eyeliner laten maken. Of vrouwen die na ziekte hun borsten hebben laten reconstrueren, kunnen nu bijna een niet van echt te onderscheiden tepels laten pigmenteren.
En voor mannen van middelbare leeftijd die nog weinig haar hebben, heb je de scalppigmentatie. Zij kunnen hun kaalheid op een natuurlijke wijze met pigmentatie camoufleren. Alles is mogelijk. De sky is the limit!

Bovenstaande heeft nog niet mijn ambitie, ik hou het voorlopig bij wenkbrauwen.
Het is een prachtig, en dankbaar vak!

Maar voor 2016 heb ik al leuke nieuwe plannen gemaakt, bel gerust voor een afspraak!
Jolanda Hielema

 


Als je nu een afspraak maakt met Jolanda voor een PMU behandeling krijg je 10% korting en een goed gevulde goodiebag. Wel ff noemen dat je dit stuk hebt gelezen op mijn blog. Kijk gerust eens rond op haar website:

Tres Jolie

Stedehof 58

Assen

info@tresjolie.nl
06 53 35 30 31


 

Zo wat vond jij van deze eerste gastblogger? heb jij misschien nog tips en/of aanvullingen? of weet jij misschien iemand die past bij beautytag en die ik moet benaderen als gastblogger? Ik hoor het graag.

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mariska
  januari 12, 2016 at 8:19 pm

  Ik vind dit een heel interessant artikel! Ik zou niet zo snel permanente make up laten zetten, omdat make up toch ook wel trendgevoelig is en technologie en methodes snel ontwikkelen. Dit ziet er wel heel erg goed uit! Ik denk dat dit artikel goed bij je blog past. Jij bepaalt de blog dus doe waar je zelf een goed gevoel bij hebt 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 13, 2016 at 5:40 pm

   Hi Mariska, ff een warme groet uit het prachtige Lanzarote. Ik zal het zelf ook niet zo snel laten doen maar er zijn echt mensen die baat hebben bij PMU. Ik ken iemand die bijna geen wenkbrauwen heeft en ze vindt het heel erg dat ze bijna geen uitdrukking heeft in het gezicht.Door PMU heeft ze het gevoel dat haar gezicht compleet is. Heel erg bedankt voor je lieve reactie. Je hebt helemaal gelijk maar feedback krijgen van andere is als beginnende blogger altijd fijn. X

 • Reply
  Wieke
  januari 12, 2016 at 9:23 pm

  Ja Jolanda, je doet het geweldig, ben trots op je!

 • Leave a Reply